Nőgyógyászati és terhesgondozási szakrendelésünk pesti és budai orvosi centrumunkban egyaránt elérhető. Szakrendelésünk magában foglalja az általános nőgyógyászati szűrővizsgálatokat, panaszok kivizsgálását és azok személyre szabott kezelését. Színvonalas környezetben, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt rendelőinkben az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

Szakmailag maximálisan felkészült szakorvosaink korszerűen felszerelt, színvonalas környezetben, empatikus hozzáállással várják pácienseiket.
Sok éves szakértelmünk a legnagyobb garancia arra, hogy a Körúti Orvosi Centrum mindkét klinikáján, a legjobb ellátást nyújtsuk pácienseinknek.

Orvosaink mondják:
„Évente javasolt nőgyógyászati szűrővizsgálaton részt venni, panaszok esetén pedig feltétlenül szakorvoshoz fordulni, mert az elhanyagolt gyulladásos, fertőző megbetegedések meddőséget okozhatnak, sőt, akár a születendő magzatot is megbetegíthetik”

 

Milyen esetekben érdemes mielőbb nőgyógyászhoz fordulni?

Az akkut problémákon kívül panaszmentesség esetén is ajánlott legalább évente egyszer felkeresni a nőgyógyászati szakrendelést, kontroll vizsgálat, megelőzés és rákszűrés céljából. Fontos tudni, hogy az időben felismert kóros elváltozások könnyebben orvosolhatók, általuk súlyos betegségek előzhetők meg.

Nőgyógyászati magánrendelés

A nőgyógyászat a női reproduktív szervek vizsgálatával és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág. Nemcsak betegségek, hanem szűrés és megelőzés céljával is fontos és ajánlott felkeresni a nőgyógyászati magánrendelést, melyek révén időben diagnosztizálhatók a fertőzések, elváltozások, illetve a daganatos megbetegedések.

A nőgyógyászathoz kapcsolódó terület a szülészet, amely a családtervezés fázisától a terhesgondozáson át a szülés utáni ellátásig segíti a nőket az érintett kérdésekben.

 

A női kismedence szervek és felépítésük

A méhet szaknyelven uterusnak nevezzük. Mérete változó, amely függ az életkortól, a szülések számától és további egyedi tényezőktől. Alakját tekintve leginkább egy fordított körtére emlékeztet. Nagyjából, átlagosan 7 cm hosszúságú, legszélesebb pontja 4.5 cm, vastagsága körülbelül 2-3 cm, súlya pedig 30 és 150 gramm közt változik. Három fő részre tagolható: méhtest (corpus uteri), méhüreg (cavum uteri) és méhnyak (cervix uteri). A kismedencén belül a húgyhólyag és a végbél közt találjuk. A méhüreg három nyílással rendelkezik: kétoldalt fent a petevezetékekkel van összeköttetésben, alul pedig az alsó részen a méhnyak és a méhszáj a hüvelybe nyílik. Falát simaizom alkotja, kívülről pedig többnyire hashártya fedi. Belülről – a menstruációs ciklus fázisától függően – változó vastagságú nyálkahártya béleli, ezt endometriumnak nevezi a szaknyelv.

A petevezeték, vagy méhkürt, azaz a tuba uterina, egy tölcsérszerű módon szélesedő, nagyjából 10-13 cm hosszú járat. A méh felől indul a petefészkek irányába és ott aztán felülről borul rá a petefészkekre. A petevezeték a hasüregbe nyílik. Végén úgynevezett rojtok találhatók, amelyek a petesejteket terelik be a vezetékbe, egy-egy rojt pedig a petefészekkel is összeköttetésben van. A rojtok legvégén a tubák nyálkahártyája az azt borító hashártyában folytatódik.

A petefészek egy páros, körülbelül mandula méretű szerv. A méh két oldalán, a hasüreg hátsó falán helyezkedik el a kismedencében. Két főbb részét különböztetjük meg, a kéregállományt és a velőállományt. Legfontosabb feladata a petesejtek termelése, valamint belső elválasztású mirigyként is funkcionál, tehát hormonokat – tüsző- és sárgatest hormonokat termel. Működése 28 napos ciklusonként változik és a menopauzával pedig megszűnik, az állománya is csökkenésnek indul.

A női ciklus felénél következik be a peteérés. Ekkor a petesejt tüszővé érik, mely aztán megreped és a benne található érett petesejt kikerül a hasüregbe. Onnan a pete a petevezetékbe kerül, a tüsző pedig sárgatestté alakul. Amennyiben a petesejt nem termékenyül meg, akkor a sárgatest elsorvad. A méhnyálkahártyának nem kell a pete befogadására koncentrálnia, így az endometrium lelökődik és vérzés kíséretében távozik a szervezetből. Ezt a jelenséget nevezzük menstruációnak.

 

Hogyan történik a vizsgálat a nőgyógyászati magánrendelésen?

Az általános nőgyógyászati vizsgálat mindig az anamnézissel, azaz a kórelőzmény felvételével indul, melyet egy kötetlen és általános beszélgetésként kell elképzelni. A kérdések kitérnek:

 • a menstruációra – első menzezsz időpontja, ciklus hossza, menzesz erőssége, utolsó menzesz időpontja
 • a szülésre – volt-e már terhesség, ha igen, akkor hány alkalommal és hogyan zajlott
 • családi betegségekre, örökölt hajlamokra
 • a fogamzásgátlásra – milyen módszerrel, eszközzel történik, tabletta vagy spirál esetén mennyi ideje van használatban az adott készítmény
 • a betegségekre, kismedencei műtétekre, szövettani eredményekre
 • utolsó méhnyakrák szűrés eredményeire.

A kérdéseket követően fizikai vizsgálat történik. A beavatkozás bizonyos típusaihoz úgynevezett kacsát alkalmazunk, mely segít a hüvely pontos és megfelelő feltárásában.
Másik vizsgálati típus a hüvelyi ultrahang, mely egy gyors és fájdalommentes képalkotó módszer és segítségével a teljes kismedence láthatóvá válik a zselével bevont és a hüvelybe csúsztatott vizsgálófej által. Az ultrahang során a méh pozíciójáról, méretéről, szerkezetéről és adott esetben elváltozásáról kaphatunk pontosabb információkat. Ekkor a gyulladásos és daganatos állapotok is észlelhetővé válnak, mint például a polip és a mióma.

A petefészkek státuszáról is információt kaphatunk egyúttal: legyen szó peteérésről, cisztákról és további elváltozásokról, sok minden kiderülhet az ultrahang során.

A méhnyak vizsgálataihoz tartozik a citológia.
A citológiai vizsgálatot a hüvely feltárást követően végezzük a nőgyógyászati rendelés keretein belül. A szakorvos a méhszáj felszínéről speciális mintavételi eszközzel vesz kenetet, mely mintát aztán laboratóriumi körülmények között a citopatológus értékel ki. A minta alkalmas a kóros állapotok pontos diagnózisára. A kiértékelés az úgynevezett Bethesda rendszerben történik.

A fizikai vizsgálatot – endometriózis vagy daganat gyanúja esetén – úgynevezett bimanuális, azaz kétkezes vaginális vizsgálat is kiegészítheti, mely történhet a hüvely-has irányából, esetleg ritka indokolt esetben a végbél felől. Amennyiben kétségek és kérdések merülnek fel, a szakorvos további vizsgálatokat javasolhat (vérvétel, hasi ultrahang, stb.)

Panasz esetén a mellek tapintásos vizsgálatára is szükség lehet. Ilyenkor a mell és hónalj részein található eltéréseket vizsgálja a szakorvos a páciens kérésére. Amennyiben felmerül komolyabb probléma gyanúja, úgy ultrahangos, illetve mammográfiás további vizsgálatokat irányozhat elő a nőgyógyász.

 

Milyen panaszok esetén érdemes felkeresni a nőgyógyász szakorvost?

 • Menstruációhoz kapcsolódó panaszok esetén (erős alhasi görcsök, fájdalmas menstruáció, ájulás, cikluszavarok, rendszertelenség stb.)
 • Vélhetően hormonális hátterű tünetekkel kapcsolatban (hajhullás, fokozott szőrnövekedés, bőrproblémák, fogamzásgátlóhoz köthető súlyváltozás stb.)
 • Külső nemi szervek elváltozásainak észlelésekor (szemölcsök, viszketés stb.)
 • Fájdalommal járó együttlét esetén
 • Emlőhöz kapcsolódó panaszok (csomó, göb, mellbimbó elváltozása, stb.)

 

A méhnyakrák – mint az egyik leggyakoribb daganatos női betegség

Az emlőrák után a nők körében a méhnyakrák az egyik leggyakrabban előforduló daganattípus. Átlagosan a 40 év feletti nőket érinti, de megfigyelhető, hogy az utóbbi időben már a fiatalabb generációt is intenzíven érinti. Rendszeres szűréssel a betegség időben észlelhető és ekkor remekül kezelhető, így soha ne feledkezzünk meg az éves rutinvizsgálatokról.

A méh alsó, keskenyedő részén kialakuló rosszindulatú betegség általában csak kései stádiumban okoz tüneteket, melyek rendszerint a hüvelyi vérzés, a bő folyás, az általános kismedencei és a közösülés közbeni fájdalmak. A méhnyakrákot 90%-ban a HPV vírus okozza, annak is általában a 16-os, a 18-as, a 31-es és a 45-ös típusa. A jó hír, hogy már védőoltás is elérhető, így ezzel az eszközzel is védekezhetünk ellene. A kockázati tényezők minimalizálásával (dohányzás, elhanyagolt testhigiénia, védekezés nélküli közösülés, szexuális partnerek gyakori váltogatása) és a megelőzést segítő faktorok előtérbe helyezésével (kiegyensúlyozott életmód, változatos táplálkozás, rendszeres nőgyógyászati vizsgálat) a betegség kialakulásának esélye nagyban csökkenthető.

Orvosi centrumunk nemcsak hétköznapokon, hanem szombat délelőttönként is várja kedves pácienseit. Orvosaink mindegyike széleskörű és sokrétű tapasztalatokkal rendelkezik a nőgyógyászat legváltozatosabb területeit illetően.
Nőgyógyászati magánrendelésre bejelentkezés online, weboldalunkon keresztül és telefonon keresztül egyaránt lehetséges.

 

Miért minket válasszon minket?

 • szűrővizsgálatok és szükség esetén a nőgyógyászati beavatkozások teljes köre elérhető tinédzserkortól változókorig
 • magasan képzett szakorvosok
 • kellemes, exkluzív környezet, korszerű eszközök

Kapcsolódó cikkeink:

 

Orvosaink

Dr. Abdul-Khaliq Marzia

Szülész-nőgyógyász

Dr. Alasztics Bálint

szülész-nőgyógyász

Dr. Hamar Balázs

szülész-nőgyógyász

Dr. Koszorús Erzsébet

Szülész-nőgyógyász

Dr. Mészáros Márta

gyermeknőgyógyász, szülész-nőgyógyász

Dr. Singh Margit

Szülész-nőgyógyász
Áraink
NŐGYÓGYÁSZAT ÉS TERHESGONDOZÁS
Alap nőgyógyászati vizsgálat: 31.000 Ft
Alap nőgyógyászati vizsgálat ultrahanggal: 33.000 Ft
Komplex nőgyógyászati vizsgálat rákszűréssel: 37.000 Ft
Komplex nőgyógyászati vizsgálat ultrahanggal és rákszűréssel: 39.000 Ft
Gyermek nőgyógyászati vizsgálat: 29.000 Ft
Kontroll vizsgálat (10 -20 perc): 20.000 – 23.000 Ft
Spirál felhelyezése: 42.000 Ft
Spirál eltávolítása: 33.000 Ft
Meddőségi konzultáció ultrahang vizsgálattal: 36.000 Ft
Terhességmegállapítás: 36.000 Ft
Terhesgondozás és magzati ultrahang 23. hét előtt: 36.000 Ft
Terhesgondozás és magzat ulrahang a 23. hét után: 39.000 Ft
Gyermek nőgyógyászati vizsgálat: 29.000 Ft
NŐGYÓGYÁSZATI BEAVATKOZÁSOK, AMBULÁNS KISMŰTÉTEK
Petevezeték átjárhatóság vizsgálat: 95.000 Ft
Polip eltávolítás: 98.000 Ft
Lézeres szemölcs eltávolítások (mérettől és darabszámtól függően): lásd STD szakrendelés
NŐGYÓGYÁSZATI KISMŰTÉTEK altatással
Egészségügyi küret (abrasio): 350.000 Ft
Méhpolyp eltávolítása: 360.000 Ft
Loop conisatio: 372.000 Ft
Spirál eltávolítása altatásban: 315.000 Ft
Spirál eltávolítása méhkaparással (kürettel): 420.000 Ft
NEMIGYÓGYÁSZATI KEZELÉSEK ÉS BEAVATKOZÁSOK
Nemi szemölcs, bőrfelszíni növedék, fibróma lézeres eltávolítása (az ár mérettől és darabszámtól függően változik és tartalmazza a konzultáció és érzéstelenítés díját is)
1 cm alatti ,1 db: 38.000 Ft (tartalmazza a konzultáció és érzéstelenítés díját is)
1 cm alatti, 2-3 db: 43.000 Ft
1 cm alatti, 4-6 db: 49.000 Ft
1 cm alatti, 7-10 db: 53.000 Ft
1 cm alatti, 11-15 db: 62.000 Ft
1 cm alatti, 16-20 db: 74.000 Ft
1 cm alatti, 21 db felett: 86.000 Ft
1-2 cm nagyságú, 1 db: 40.000 Ft
1-2 cm nagyságú, 2-3 db: 45.000 Ft
1-2 cm nagyságú, 4-6 db: 55.000 Ft
1-2 cmnagyságú, 7 darabtól: 68.000 Ft-tól
2 cm-nél nagyobb, 1 db: 43.000 Ft
2 cm-nél nagyobb, 2-3 db: 50.000 Ft
2 cm-nél nagyobb, 4-6 db: 62.000 Ft
2 cm-nél nagyobb, 7 db felett: 81.000 Ft-tól
NŐGYÓGYÁSZATI LABORVIZSGÁLATOK
Cytológiai kenet (Szükség esetén Cintec vizsgálattal együtt): 6.000 Ft
HPV kimutatás és tipizálás: 14.400 Ft
PCR vizsgálatok: Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma genitalium, Trichomonas vaginalis, Gardnerella vaginalis, Atopobium vaginae, Treponema pallidum: 7500 Ft/kórokozó
2-es panel (Treponema pallidum, Herpes simplex vírus 1/2): 10.200 Ft
3-as panel (Trichomonasvaginalis, Gardnerella vaginalis, Atopobium vaginae): 13.800 Ft
4-es panel (Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Neisseria gonorrhoeae): 18.000 Ft
Herpesz vizsgálat tipizálás: 10.800 Ft
Herpesz simplex vírus, 1,2 Típus, IGG, IGM: 20.040 Ft
Hepatitis B antigén: 10.800 Ft
Vaginitis-vaginosis teljes panel (visszatérő hüvelyfertőzés, folyás, hüvelyflóra zavar esetén javasolt): festett kenet, baktérium + gomba tenyésztés, Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium, Trichomonas vaginalis, Gardnerella vaginalis, Atopobium vaginae: 42.600 Ft
Vércsoport (AB0, RH) + Ellenanyagszűrés: 16.200 Ft
Baktérium tenyésztés és rezisztenciavizsgálat (aerob): 9600 Ft
Baktérium tenyésztés (aerob és anaerob): 15.000 Ft
Baktérium tenyésztés (aerob) + sarjadzó gomba: 10.850 Ft
Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy 24 órán belüli időpontlemondás esetén 16 000 Ft készenléti díjat vagyunk kénytelenek felszámolni, melyet következő kezelése során tud kiegyenlíteni. Megértését és együttműködését előre is köszönjük.
Tájékoztatjuk, hogy 24 órán belüli lemondás esetén rendelkezésre állási díjat számolunk fel. A rendelkezésre állási díj a konzultáció költségének 50%-a.