Az orvosi diagnosztika legfontosabb elemei a vér- és vizeletvizsgálatok.a betegségek pontos meghatározásához. A laborvizsgálatok segítségével kimutathatóak az allergének, a fertőzéseket okozó baktériumok, vírusok. Klinikánkon számos laborvizsgálat kérhető: teljes rutin, vércsoport, hormonok, vércukorterhelés, szerológia, klinikai kémia, mikrobiológia, immunológia, hematológia, hemosztázis, endokrinológia, tumor markerek, auto-antitestek, szövettani vizsgálatok, gastro panel, vizeletvizsgálatok, kullancscsípés utáni lyme-szerológia, allergológia (rovar, táplálék, egyéb allergia, 20-as és 40-es inhalatív ill. nutritív panel), stb.

A levett minták külső laboratóriumban kerülnek elemzésre. Ezért az eredmények megérkezéséig vizsgálatoktól függően bizonyos átfutási idő szükséges, melyről kezelőorvosa tájékoztatja Önt.

A laborvizsgálatokat orvosaink rendelik el, de van lehetőség arra is, hogy egyéni kérésre történjen a mintavétel. A kezelőorvosa által kért vizsgálati leletek kiértékelését kezelőorvosa végzi, személyes konzultáció során, melyhez időpontot egyeztetünk a mintavétel alkalmával.

Amennyiben az Ön kérésére történik a mintavétel, csak a vizsgálati eredményeket közöljük Önnel, de azokat nem áll módunkban értelmezni, mert az esetleges eltérések szakszerű orvosi tájékoztatást igényelnek.

Kellemes, nyugodt környezetben, előjegyzett időpontban – keddenként, reggel 8.00-9.00 között – történik a vérvétel, mely során a sterilitás szabályait betartva, zárt rendszerű, vákuumos, modern vérvételi eszközökkel dolgozunk. A vérvételt precíz, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakasszisztenseink végzik, akik a gyermekeknél történő mintavételben is rendelkeznek tapasztalattal, kedvesek és türelmesek. A vérvételre, kérjük, éhgyomorral érkezzen. Szakasszisztenseink minden mintavétellel kapcsolatos kérdésben szívesen adnak tájékoztatást.

A leletekért nem szükséges ismét befáradnia hozzánk, a kért vizsgálatok eredményét kérésére e-mailben elküldjük Önnek. Adatvédelmi okokból ezt egy kezdeményező e-mailben Önnek kell kérnie, amelyben kérjük, a következő adatokat feltétlenül tüntesse fel: név, TAJ szám, születési idő és a mintaadás időpontja.

Pozitív eredmény esetén orvosainktól kaphat szakszerű tájékoztatást személyes konzultáció során, ezért ebben az esetben munkatársunk csak leletei eredményének elkészültéről tájékoztatja Önt. Telefonon csak időpontot tud egyeztetni Önnel (a kórokozó nevét, a betegségről információt, a kezelés mikéntjét, hosszát nem közölheti!) Pozitív leletet nem áll módunkban e-mailen elküldeni, kivéve, ha kezelőorvosa engedélyezi. Pozitív leletet az orvosi konzultáció igénybevétele nélkül csak személyesen vagy a meghatalmazott személyes megjelenésekor adhatunk át.

Amennyiben az Ön leletéért hozzátartozója, meghatalmazottja fog jönni, az Ő részére Orvosi Centrumunk csak Ön által írt meghatalmazással tud leletet kiadni. A meghatalmazásnak tartalmaznia kell az Ön nevét, TAJ számát, születési idejét, aláírását, a meghatalmazott nevét, születési idejét, személyi igazolványának számát. Ha szeretné a meghatalmazást a mintavételkor kitölteni, kérjen sablon dokumentumot recepciós kolléganőnktől.