Menopauza tüneteinek kezelése

Mi az a menopauza?

 

A menopauza egy természetes jelenség, melyre jellemző, hogy a megelőző néhány év során a vérzések általában rendszertelenné válnak és több hónapos kimaradások fordulhatnak elő, a menopauza akkor válik biztossá, ha egy év elteltével sem jelentkezik menstruáció.

Menopauza: a női szervezet hormontermelése megváltozik, az ösztrogén és progeszteron szintek lecsökkennek, emiatt jellegzetes tünetek jelentkeznek. A folyamat átlagosan az 50 év körül indul el. Korai menopauza: a menopauza tünetei 40 éves kor előtt jelentkeznek. Sokszor megfigyelhető öröklött hajlam.

Menopauza tünetei: elmaradozó, szokatlan mennyiségű menstruáció, hüvelyszárazság, bőrszárazság, hőhullámok, éjszakai izzadás, fáradtság-érzet, levertség, rossz hangulat, koncentrációs zavarok

A menopauza tünetei kezelésében és enyhítésében segítenek a KOC szakorvosai: a menopauza kezdetén a ciklus még egy ideig rendszeressé tehető hormonális terápiával, illetve a kellemetlen menopausalis tünetek enyhíthetők. Egyben segít kitolni a menopauza késői következményeinek megjelenését, mint pl. az oszteoporózist /csonttömeg-vesztés felgyorsulását vagy a szív-érrendszeri problémákat.

Menopauza kezelést végző szakorvosok: