Időpontfoglalás

STD szűrés

STD szűrés keretében néhány specifikus kórokozó által okozott fertőzést azonosítunk és kezelünk.

 

  1. Mycoplasma, ureaplasma
  2. Chlamydia
  3. Treponema pallidum
  4. Neisseria gonorrhoeae
  5. Trichomonas vaginalis
  6. Herpes simplex

 

1. A mycoplasma, ureaplasma által okozott szexuális úton terjedő bakteriális fertőzések kiemelendőek, mert sokszor tünetmentes betegséget okoznak. Emiatt szűrésük fontos a panaszmentes, szexuálisan aktív korosztályban. 

2. A Chlamydia nevű baktérium okozza a Chlamydiasist, az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő baktériumfertőzést. Nemi úton – orális (szájon keresztül, nyállal), hüvelyi, és anális (végbélen keresztül) érintkezés útján terjed. Tévhit azonban, hogy közös WC-használattal, esetleg uszodában megfertőződhetünk Chlamydiával.

3. Treponema pallidum a neve a szifilisz kórokozójának, és sajnos még napjainkban is előfordulnak újonnan fertőződött betegek. A betegség kezelés nélkül nagyon hosszú lefolyású, súlyos szövődményeket okoz.

4. Neisseria gonorrhoeae alatt a gonorrhoea (más néven tripper, kankó) kórokozóját értjük.  Nemi úton terjed, illetve a fertőzött váladék szembe kerülése esetén szemgyulladást okoz.

5. A Trichomonas vaginalis a hüvelyben megtelepedő élősködő, a nemi érintkezésen kívül közös fürdővízzel, közös törölközővel is terjed.

6. A Herpes simplex 1 és 2 altípusú vírusok közül az előbbi száj környéki/ajakherpeszt okoz, nyállal terjed, és a lakosság mintegy 80%-a átfertőződött. Az utóbbi altípus okozza a nemi szervi herpeszt, szexuális úton terjed és a lakosság mintegy 20 %-a fertőzött.

Kivizsgálást végző orvosok:

Árak

  • Orvosi vizsgálat, konzultáció: 19000 Ft
  • Online konzultáció: 15000 Ft
  • Online kontroll: 10000 Ft