Orvos információk

Dr. Mihalik Noémi

Dr. Mihalik Noémi

Infektológus

    2011 Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, 2019 Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán infektológia szakvizsga

péntek 15.00 – 19.00

Orvosi diplomámat 2011-ben szereztem a Semmelweis Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Az egyetem befejezését követően kezdtem el (PhD képzés) és mai napig folytatom kutatói tevékenységemet a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán a nemi úton terjedő fertőzések előfordulási gyakorisága és a kórokozók antibiotikum rezisztencia viszonyainak témakörében.

Szakorvos képzési időmet a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán valamint a Dél Pesti Centrum Kórház Infektológiai Osztályain töltöttem. 2019-ben sikeres infektológus szakvizsgát tettem.

Jelenleg a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológai Klinika munkatársa vagyok, infektológus konziliárus tevékenységem mellett a bőr-, nemibeteg-gyógyász és kozmetológus szakképzést kezdtem el.

A folyamatos szakmai fejlődés érdekében rendszeresen részt veszek magyar és külföldi konferenciákon.  Infektológiai (ESCMID, ESGMI, MIFKMT) valamint bőr- és nemigyógyászati (EADV, IUSTI, MDT, STI Társaság) szakmai társaságok tagja vagyok.

Munkám során tapasztalatot szereztem a fertőző betegségek megelőzési lehetőségei, diagnosztikája és korszerű kezelése tekintetében. Fő érdeklődési területeim: nemi úton terjedő betegségek, HIV-fertőzés és ko-infekciók, bőr- és lágyrészfertőzések, szisztémás fertőzések bőrtünetei (pl. Lyme kór), védőoltással megelőzhető betegségek, családtervezés előtt ajánlatos védőoltások.

Felsőfokú angol és középfokú német nyelvvizsgával rendelkezem. A klinikán részt veszek az orvostanhallgatók magyar, angol és német nyelvű oktatásában.

A pácienseim vizsgálata és kezelése során a közvetlen légkör és a személyre szabott terápia híve vagyok. A gyógyításon túl fontosnak tartom a prevenciós módszerek széles körű megismertetését.