Nyakplasztika, Tokaplasztika

Nyakplasztika

 

A nyak bőre igen vékony, és ezen az idő múlása kíméletlenül nyomot hagy. Előfordul, hogy nem csak a bőr lazul meg és válik ráncossá, hanem a gravitációnak engedve a nyakizmok is elveszítik feszességüket. Ezek az eltérések nyakplasztikai műtéttel orvosolhatók. A műtét általában a nyakat érinti, de szükség esetén kiterjeszthető a tokára vagy az arc alsó kétharmadára is.

 

Kezelés célja

 

Nyakplasztika után az arc és a nyak karaktere látványosan fiatalabbá válik, megőrizve a természetes hatást. A nyak bőrét eredeti helyére rögzítjük, ezáltal alakja ismét feszessé válik. Azonban a természetes és tartós eredmény érdekében a bőrbe bevésődött mély barázdákat egyéb kezelésekkel még érdemes finomítania.

 

Kezelés menete

 

A műtétet minden esetben megelőzi egy konzultáció a plasztikai sebészünkkel. Sor kerülhet nyaki zsírleszívásra, a felesleges bőr eltávolítására, vagy a két eljárás kombinációjára. A mai korszerű műtéti eljárás során már nem csupán a nyakbőr hátrahúzása és a felesleg eltávolítása történik, hanem szükség esetén a bőr alatti szöveteket és a vékony nyakizmot is megfeszítjük, így az eredmény sokkal tartósabb lesz. Célunk, hogy a kívánt eredményt a lehető legkevésbé feltűnő módon, hajas fejbőrnél és a fül mögött történő rejtett vágásokkal érjük el.  A 2 órás nyakplasztika beavatkozás általában altatásban történik és utána egy éjszakát célszerű a klinikán tölteni.

 

nyakplasztika

A nyakplasztika utáni pár napban pihenés és maximális kímélet javasolt: felpolcolt háttal aludjon és inkább pépes, könnyen rágható ételeket fogyasszon; kerülve a forró, fűszeres ételeket és az alkoholt. A beavatkozás utáni első héten ne folytasson olyan tevékenységet, ami vérbőséget okozhat az arc és a nyak területén: pl. hajolgatás, emelés, stb. A sebet ne érje víz, hajat csak 10 nap után mosson, kb. 2 hét után alkalmazzon sminket. A kívánt eredmény eléréséhez, a speciális szorító pántot 1-3 hétig kell viselnie. A heget 1 évig kell óvja az erős napfénytől, szoláriumtól.

 

Lehetséges mellékhatások, szövődmények

 

A műtétet követő 1-2 hétben számítani kell duzzanatra és az öltések okozta feszítő érzésre, ez azonban csak átmeneti kellemetlenség.  A szövődmények nagyon ritkák, azonban meg kell említeni őket, úgymint a sebgyógyulás során fellépő gyulladást, fertőzést, utóvérzést, ám ezek idejében felismerve kezelhetők. A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk részletes tájékoztatást ad Önnek a beavatkozásról és annak kockázatairól.

 

Tokaplasztika

 

A toka az áll alatti régióban zsírlerakódás következtében kialakuló bőrredő, ami gyakran előnytelenné alakítja arcunk karakterét. Kialakulhat testsúlygyarapodás következtében vagy örökletes, alkati okokból. Az évek múlásával az egyre lazuló kötőszövet miatt egyre zavaróbbá válik, és a kialakult elváltozások miatt a valósnál idősebb kinézetet eredményez.

 

Kezelés célja

 

Eltávolítjuk a bőr alatti felesleges zsírszövetet és szükség esetén petyhüdt, megnyúlt és ráncosodó bőrfelesleget is. Azonban csupán tokaplasztikával az arc és a nyak bőrének a megereszkedése nem korrigálható. A tökéletes eredmény eléréséhez egyéb beavatkozásokkal, pl. nyakplasztikával vagy arcplasztikával együtt is végezhetjük. Ennek köszönhetően a műtét után nemcsak az Ön áll alatti bőre lesz ismét feszes és sima, hanem évekkel fiatalabb megjelenést ad az egész arcának és nyakának.

 

Kezelés menete

 

A tokaplasztikát minden esetben sebészeti konzultáció előzi meg. A tokaplasztika kis és közepes toka esetén helyettesíthető zsírleszívással illetve műtét nélküli megoldásunk, a Belkyra zsírbontó injekcióval. Ha azonban az adott területen a bőr már megereszkedett, bőrfelvarrásra is szükség van. Ez esetben az itt elhelyezkedő bőr alatti zsírfelesleggel a lógó bőrredő is eltávolításra kerül. Az eltávolítást az áll alatti redőben ejtett, rejtett metszéseken át végezzük. A műtét helyi érzéstelenítésben és altatásban is végezhető. Az érzéstelenítő injekció szokásos kellemetlenségein túl a műtét teljesen fájdalommentes és 1-1,5 órát vesz igénybe.

A nyakplasztika után fizikai megerőltetést 4-6 hétig kerülnie kell. Varratszedésre általában 2 hét után kerül sor. A varratok mindig rejtett helyre kerülnek és a heg alig észrevehetőre halványodik.  A beavatkozás után a heget kb. 1 évig napfényvédővel javasolt óvni az erős napfénytől, szoláriumtól.

Lehetséges mellékhatások, szövődmények: A leggyakoribb a toka átmeneti duzzanata, vérömleny, gyulladás, ám ezek idejében felismerve kezelhetők. A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk részletes tájékoztatást ad Önnek a beavatkozásról, kockázatairól.

 

Beavatkozást végző szakorvosok:

            Dr. Kálnay Tamás

            Dr. Halmy Csaba

            Dr. Sáfrány György

            Dr. Pavlovics Gábor

Tanácsadó asszisztens:
Annamária Kovács
+36 30 179 7972
Hívjon bizalommal!

Árak

  • Minden szakrendelés kontroll vizsgálata (1 hónapon belül): 15000 Ft
  • Plasztikai sebészeti konzultáció: 20000 Ft (egy hónapon belül megvalósuló altatásos beavatkozás esetén a konzultációs díjat levonjuk a végösszegből)
  • Sebészeti konzultáció: 20000 Ft
  • Sebészeti konzultáció Dr. Pavlovics Gáborral: 20000 Ft