Arcplasztika

Az arcplasztika – a plasztikai sebészet egyik leglátványosabb eredményekkel járó területe

Az idő múlásával bőre természetes kollagéntermelése csökken, az arc óhatatlanul is öregedési folyamaton esik át. Az arccsont, az állcsont, a homlokcsont fokozatosan kisebbé válik a csont felszívódása miatt. A zsírszövet is elfogy, illetve átrendeződik az arcon, a bőr alatti mimikai izomzat pedig elveszíti korábbi feszességét és petyhüdtebbé válik. Ennek következtében az arc megereszkedik, megjelennek a ráncok, valamint a szem alatti árkok. Ezek összességében fáradt, morózus benyomást keltenek, idősebbnek hathatunk, mint a valós korunk és az esztétikai panaszok mellett pszichés panaszokat is okozhatnak.

Az egyéni adottságokon túl bizonyos tényezők is nagy mértékben meghatározzák, hogy a bőr milyen öregedési folyamatokon megy keresztül, így például időjárási tényezők, túlzásba vitt napozás, bizonyos szokások, mint az alkohol-, és nikotinfogyasztás, nem elegendő alvás, a pihenés hiánya vagy a stressz, esetleg bizonyos betegségek, mint a például a cukorbetegség.

Az erősebb bőrmegnyúlást és mélyebb rétegeket is érintő elváltozásokat ma már lehetőség van arcplasztikával helyreállítani.
Az arcplasztika lényege, hogy ezeket a változásokat a megfelelő módszerrel vagy módszerekkel hatékonyan korrigáljuk. Célunk nem az arc átalakítása, hanem a fiatalítás, a korábbi arcvonások rekonstruálása. A beavatkozás hatására akár 5–10 évet is könnyedén letagadható.

Az arcplasztikai beavatkozást megelőző konzultációra érdemes elvinni egy fiatalkori fényképet is, ami jó alapot szolgáltat a megfelelő végeredmény eléréséhez. A beavatkozás során formálhatjuk az arc középső és alsó részét, a nyak, a toka területét, vagy egyszerre több területet is. Az előzetes konzultáció során a plasztikai sebész javaslata és az egyedi igények alapján dől el, hogy hogyan és mely területek korrekciójára lesz szükség.

A kisebb mértékű beavatkozást helyi érzéstelenítésben is végezhetjük, de az arcplasztika általában altatásban végzett műtét. A páciensek általában 40 éves kor környékén döntenek e mellett a beavatkozás mellett.

Milyen előnyökkel jár az arcplasztika?

  • Tartós: a nem invazív típusú – például lézeres – beavatkozásokkal szemben az arcplasztika hatása akár évekig tart
  • Látványosazonnali eredmény: a plasztikai beavatkozást követően azonnal látható a megújult külső, ám a végleges eredményre körülbelül hat hetet kell várni
  • Diszkrét hegek: a műtéttel járó hegek a fül mögött és a haj vonalában, a hajas fejbőr területén helyezkednek el és az idő múlásával egyre jobban elhalványulnak
  • Növekvő önbizalom: a fiatalos külső következtében fokozódik a magabiztosság
  • Komplikációktól mentes: az arcplasztikai beavatkozás során nagyon kevés esetben fordul elő bármiféle probléma

Általános vizsgálatok a beavatkozás előtt

A beavatkozás történhet éber állapotban, helyi érzéstelenítésben, ebben az esetben nem szükséges semmilyen előzetes teendővel kalkulálni. Az arcplasztikai beavatkozások nagyobb része azonban műtéti, sebészeti eljárás, így altatásban végezzük, amely megkíván bizonyos vizsgálatokat. Ez egy általános labort és EKG-t jelent ezekben az esetekben, melyeket intézetünkben kényelmesen elvégzünk Önnek. Hogy szükségesek-e egyéb vizsgálatok, abban a kezelőorvos fog tudni segítséget nyújtani. Fontos, hogy a műtét előtt törekedjünk a dohányzás és alkoholfogyasztás mellőzésére és a stressz minimalizálására.

arcplasztika1

Arcplasztika – többféle eljárással

Kétféle plasztikai sebészeti eljárást végzünk, emellett az arc fiatalon tartására számos egyéb típusú esztétikai kezeléssel állunk rendelkezésére.

  1. Arcfeltöltés saját zsírral

  2. Arcplasztika

A kezelés célja

  • A saját zsírral történő technológiával a más testfelületekről nyert zsírszövetek kerülnek be arcunk kritikus részeire injekció formájában. Ez a beavatkozás tehát először zsírleszívással kezdődik – általában hasról vagy combokról -, ezután történik a zsírszövet visszainjektálása.
  • Az arcplasztikát akkor végezzük, ha a bőr megereszkedése már nagyobb mértékű. Ez a beavatkozás az arc alsó részét emeli meg, továbbá a nyak bőrének és az áll bőrének feszesítésével történik. Itt már nemcsak volumenpótlás történik, hanem a lógó bőrt is eltávolítjuk.

A kezelés menete

A hajas fejbőrön és a fül vonalában (fül előtt és fül mögé), továbbá a tarkón ejtünk metszéseket, – tehát a lehető legkevésbé feltűnő helyeken az arc és az összhatás szempontjából -, majd a megnyúlt, petyhüdt, felesleges bőrt eltávolítjuk.

Az arcplasztika nyakplasztikával is kiegészíthető. Az orvos – amennyiben szükséges – a nyakplasztika előtt zsírleszívást hajt végre a nyak és az áll területén, majd ezen a részen is eltávolítja a felesleges bőrréteget. Az arcplasztika mellett a szemhéj plasztikája, illetve a ráncok töltőanyaggal való feltöltése is együttesen elvégezhető, így maximalizálva a sikeres végeredményt.

Az arcplasztikát minden igényt kielégítő, megfelelően felszerelt műtőben végzik plasztikai sebészeink. Az esetleges komplikációk fellépése esetén a legmagasabb szintű intenzív ellátás áll rendelkezésre. Az arcplasztika körülbelül 2 -3 órás beavatkozás, melyet aztán 1 kórházi éjszaka követ.

Lehetséges mellékhatások, szövődmények

Az arcplasztikai kezelések során, ahogy azt a számértékek mutatják, ritka a komplikáció: az esetek 1–5%-ában lehet bőrelhalás, de ez spontán gyógyul. A visszamaradó heg legtöbbször takart helyen van, a hajvonalban vagy a fül mögött. 1–3%-ban az arcideg ágainak átmeneti működési zavara következhet be, ennél sokkal ritkább a maradandó károsodás. Maga a helyi érzéstelenítés is okozhat néhány óráig tartó, átmeneti működési zavarokat, de ezek múló panaszok.

A gyógyulási idő

Mivel az arcunk az egyik legjobb vérkeringésű felületünk, ezért egyéntől függően, de gyors regenerálódásra lehet számítani. A műtétet követően egy speciális maszk, illetve szórítókötés kerül a páciensek arcára, mely segíti a kialakult duzzanatok csökkentését. A szórítókötés körülbelül egy hét után, a maszk valamivel később kerül le aztán a kezelt területről, de éjszakánként érdemes még ez utóbbit viselni aztán.

Az első napok – esetleg 1-2 hét – a műtét után fájdalmas lehet, de a jól bevált fájdalomcsillapítókkal – diklofenák, ibuprofen – ezek a panaszok mérsékelhetők, néhány napon belül pedig általában meg is szűnnek.

arcplasztika2

A műtétet követő első néhány napon legyünk nagyon türelmesek: érdemes magas párnán aludni, és pépes, könnyen rágható ételeket fogyasztani az étkezések alkalmával. A fűszeres ételek kerülendők. Érdemes számolni véraláfutásokkal és húzódásokkal is, melyek gyakori tünetek a kezelés után, de nagyjából ezek is megszűnnek 1-2 héten belül. A műtétet követően 5-6 nappal lehet először hajat mosni, sminkelni pedig 3 hét múlva van lehetőség, addig kerüljük ezeket a típusú tevékenységeket.

A varratszedésre körülbelül 2 hét után kerül sor, ezután már a megszokott módon folytathatók a mindennapok. A műtétet követő nagyjából 1 hónapban érdemes minimalizálni az erősebb fizikai aktivitásokat – például előrehajlást, intenzív sportokat – és azokat a tevékenységeket is, melyek vérnyomás emelkedéssel járnak, mivel ezek a bevérzések lehetőségét növelik. A napozás és a dohányzás elkerülése is szintén fontos, szoláriumozni pedig csak 6-8 hét után lehetséges. A fentiek betartásával a kellemetlen mellékhatások elkerülhetők és a gyógyulás felgyorsítható.
Az arc fiatalossága és feszessége aztán egészséges életmóddal még tovább fenntartható. A hiedelmekkel ellentétben az arcmimika nem változik, teljesen természetesen olyan marad, mint azelőtt. A kezelés eredménye tehát a saját karaktert megőrző, de sok évvel üdébb arc, mely minden esetben új lendületet ad a páciens mindennapjaihoz.


Orvosaink

Dr. Halmy Csaba

Dr. Halmy Csaba

Plasztikai sebész

Áraink
KONZULTÁCIÓ, KONTROLLVIZSGÁLAT
Esztétikai konzultáció: 32.000 Ft
Vezető esztétikai konzultáció - Dr Papp: 35.000 Ft
Esztétikai kontrollvizsgálat: 20.000 Ft
HYALURONAVAS KEZELÉSEK, BEVAVATKOZÁSOK (Kizárólag a legmagasabb minőségű és tisztaságú hyaluronsavakkal dolgozunk. A végső ár a betölttött anyag mennyiségétől függ.)
Hyaluronsavas ráncfeltöltés, arcfiatalítás (1ml /ampulla): 120.000 Ft
Arcfeltöltés, arcformázás - arccsont kiemelése, arc- és állív kiemelése (1ml /ampulla): 120.000 Ft
Szem alatti karikák feltöltése (1ml/ampulla): 130.000 Ft
Orrformázás hyaluronsavval: 65.000 Ft-tól
Ajakfeltöltés, ajakformázás : 120.000 Ft-tól
Állvolumen pótlás (1ml /ampulla): 120.000 Ft-tól
Mellbimbó kiemelés hyaluronsavval (1ml /ampulla): 120.000 Ft-tól
Hylase beavatkozás: hyaluronsav feloldása, arckorrekció (alkalom): 60.000 Ft
HArmonyCA ( 1 ampulla:1,25 ml) : 180.000 Ft
Karisma kezelés (2 alkalom): 220.000 Ft
RADIESSE RÁNCFELTÖLTÉS (1ml /ampulla): 130.000 Ft-tól
SKIN BOOSTER KEZELÉSEK
Exosome kezelés (arc-2ml): 150.000 Ft
Exosome kezelés (arc,nyak -3ml): 225.000 Ft
Exosome kezelés (arc,nyak,dekoltázs-4ml): 320.000 Ft
Profihlo skinbooster kezelés (2 alkalom): 210.000 Ft
VOLITE - hyaluronsavas skin booster kezelés (1 ampulla): 90.000 Ft
VOLITE - hyaluronsavas skin booster kezelés (2 ampulla): 150.000 Ft
EJAL 40 skin booster kezelés (1 alkalom): 90.000 Ft
EJAL 40 skin booster kezelés (3 alkalmas bérlet): 240.000 Ft
NUCLEOFILL arc / haj kezelés (1 alkalom): 80.000 Ft
NUCLEOFILL arc / haj kezelés (4 alkalmas bérlet): 280.000 Ft
AQUAGOLD bőrrfiatalító kezelés arany mikrotűs fejjel - orvos által végzett: 144.000 Ft/alkalom
RÁNCTALANÍTÓ KEZELÉSEK BOTULIN TOXINNAL (BOTOXSZAL), MIMIKAI RÁNCOK KEZELÉSE
1 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok): 68.000 Ft
2 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok): 105.000 Ft
3 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok): 125.000 Ft
További 3 kiválasztott kiegészítő terület (áll, bunny, szemöldökemelés, ajaksarokemelés, orrcsúcs): 68.000 Ft
Arcvékonyítás: 110.000 Ft
Nyakfiatalítás: 68.000 Ft
Barbinyak, trapéz izom kezelése: 110.000 Ft
Dermalift, arcemelés : 85.000 Ft
Áll kiemelése: 29.000 Ft
Szájzug emelése: 29.000 Ft
Orrcsúcs emelése: 29.000 Ft
Szemöldökemelés (csak nőknél): 29.000 Ft
Mezob0t0x kezelés: 68.000 Ft
MEZOTERÁPIA HYALURONSAVAS KOMBINÁLT GÉPI KEZELÉSEK
Mezoterápia orvosi tűvel, koncentrált hyaluronsavval arc / nyak / dekoltázs / kézfej (1 ampulla ára): 65.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön (1 alkalom): 59.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön - 3 alkalmas bérlet: 116.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön - 6 alkalmas bérlet: 222.000 Ft
Teljes arc vitaminos anti ageing mezoterápia (1 alkalom): 52.000 Ft
Teljes arc hyaluron savas mezoterápia (1 alkalom): 74.000 Ft
Szem környék mezoterápia (1 alkalom): 22.500 Ft
Szem környék mezoterápia - 6 alkalmas bérlet: 102.000 Ft
MIKROTŰS - RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉSEK
Scarlet/Onix arckezelés régiónként 1 terület: arc / nyak/ dekoltázs (1 alkalom) - orvos végzi: 195.000 Ft
Scarlet testkezelés, striák kezelés - régiónként (1 régió=2 tenyér nagyság) - orvos végzi: 192.000 Ft
Scarlet testkezelés, striák kezelése (3 alkalmas bérlet) - orvos végzi: 495.000 Ft
FRAKCIONÁLT LÉZERES KEZELÉSEK
Teljes arc: 138.000 Ft
Orcák: 66.000 Ft
Alsó, felső szemhéj: 66.000 Ft
Száj körül: 66.000 Ft
Nyak: 108.000 Ft
Dekoltázs: 144.000 Ft
Nyak és dekoltázs: 222.000 Ft
Kézfej (2 db): 144.000 Ft
Arc és dekoltázs: 228.000 Ft
Arc és nyak: 216.000 Ft
Arc, nyak és dekoltázs: 276.000 Ft
Hegkezelések: egyéni ár konzultáció alapján
HÁMLASZTÁSOK
TCA hámlasztás, 15%-kos SkinTech triklorecetsavval: 71.000 Ft
Retinolos, Yessner hámlasztás: 71.000 Ft
Fenol TCA hámlasztás: 130.000 Ft
HYDROBALANCE KEZELÉSEK
Hydrobalance kezelés (1 alkalom): 80.000 Ft
Hydrobalance kezelés (3 alkalmas bérlet): 187.000 Ft
BIO FELSZÍVÓDÓ SZÁLAK - FACE LIFITING SZÁLAKKAL
Cog és FTC szálazás régiónként: 174.000 Ft
Teljes arcemelés Cog és FTC szálakkal: 396.000 Ft
Teljes arclifting Aptos szálakkal: 445.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 2 szál: 240.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 4 szál: 440.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 8 szál: 750.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 10 szál: 950.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 12 szál: 1.150.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 16 szál: 1.450.000 Ft
IZZADÁSGÁTLÓ KEZELÉSEK
Izzadásgátló kezelés botulin toxinnal (botoxszal) : 145.000 Ft
ONIX lézeres izzadásgátlás első kezelés ára (A kezelés előtt konzultáció szükséges, amelynek ára később beszámításra kerül az első kezelésbe.): 420.000 Ft
ONIX lézeres izzadásgátlás második kezelés ára (Az első kezelés után 2 hónappal később egy ingyenes kontrollra kerül sor. A 2. kezelés szükségessége egyénfüggő, csak abban az esetben van rá szükség ha a kontrollvizgálat ezt indokolttá teszi. ): 150.000 Ft
Scarlet izzadásgátló kezelés (3 alkalom szükséges): 495.000 Ft
PLAZMA JET KEZELÉSEK
alsó szemhéj: 150.000 Ft
felső szemhéj: 150.000 Ft
szarkalábak, homlok-és ajak körüli ráncok: 150.000 Ft
ZSÍROLDÓ ÉS CELLULIT KEZELÉSEK
Alidya cellulit kezelés - enyhe cellulit esetén (1 ampulla): 54.000 Ft
Alidya cellulit kezelés - közepesen erős cellulit esetén (2 ampulla): 94.000 Ft
Alidya cellulit kezelés - súlyos cellulit esetén (3 ampulla): 138.000Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (1 ampulla ára): 82.000 Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (2 ampulla ára): 132.000 Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (3 ampulla ára): 204.000 Ft
Belkyra kezelés (1 ampulla): 130.000 Ft
Kabelline kezelés (0,5 ml): 35.000 Ft
PRP KEZELÉS (DRAKULA TERÁPIA)
Arc kezelés: 156.000 Ft
Arc, nyak és dekoltázs: 204.000 Ft
Hajas fejbőr: 129.600 Ft
Hajas fejbőr (4 alkalom) : 299.000 Ft
Arc és hajas fejbőr: 174.000 Ft
KOMBINÁLT ESZTÉTIKAI KEZELÉSEK
Scarlet és PRP (Drakula) kezeléssel ( 1 alkalom): 240.000 Ft
Scarlet és PRP (Drakula) kezeléssel ( 3 alkalmas): 636.000 Ft
Frakcionált lézer teljes arc kezelés és PRP (Drakula) kezelés: 210.000 Ft
FTC bioszálak és PRP (Drakula) kezelés (1 régió): 228.000 Ft
FTC bioszálak és PRP (Drakula) kezelés (teljes arc): 430.000 Ft
Hylase oldás (1ampulla): 60.000 Ft
HIFU KEZELÉSEK
HIFU arc - orvos által végzett: 360.000 Ft
HIFU arc+nyak területe - orvos által végzett: 450.000 Ft