Körömágy plasztika

Megszabadítjuk Önt az egyik legkínzóbb, legfájdalmasabb gyulladásos betegségtől, és többé nem kell takargatnia lábfejét!

A benőtt köröm és körömágy plasztikája, vagy eltávolítása gyakori kezelés. A leggyakrabban a nagy lábujjakon előforduló betegség, és aki szenvedett már tőle, az pontosan tudja, milyen kellemetlen és fájdalmas. A körömbenövés oka a kemény köröm és a környezeti lágyrész kapcsolatából eredő gyulladásos reakció, amely egyoldali, de gyakran kétoldali elváltozás, és amelynek leggyakoribb okai lehetnek:

  • szűk cipő viselése,
  • helyileg történő sérülés,
  • helytelen pedikűrös szokások.

A fokozatosan kialakuló gyulladásos sarjszövet fájdalmasan lüktető, vöröses, vérzékeny ,,vadhúsból” áll, amely idővel váladékozik, majd felülfertőződhet. A kétoldali gyulladás legtöbbször időbeli késéssel alakul ki a köröm egyik, majd másik oldalán, de ritka esetben akár azonos időben is történhet. Ilyenkor javasolt a mindkét oldali körömbenövés együttes eltávolítása, így egyetlen érzéstelenítéssel és utókezeléssel vészelhető át a műtéttel járó kellemetlenség. A körömbenövés folyamatát gyakran gombás fertőzés is kísérheti. Ennek a kezelése szintén fontos feladatunk a tartós gyógyulás érdekében.

Teendők a benőtt köröm műtéte előtt

Amennyiben Ön körömbenövést tapasztal magán, kérjen időpontot konzultációra a Körúti OrvosEsztétikai Centrum szakorvosaitól. Benőtt köröm esetén a lézeres műtéti beavatkozást minden esetben orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a végtag keringésének ellenőrzését – az esetleges szövődmények megelőzése miatt – mindig el kell végeznünk.

A konzultáció során felvilágosítást adunk az Önt érintő minden egyes kérdésről:

  • az érzéstelenítésről,
  • magáról a körömbenövés eltávolításáról,
  • a műtét utáni időszak teendőiről,
  • valamint a lehetséges szövődményekről.

A vizsgálatot és felvilágosítást követően a műtét elvégezhető azonnal, vagy egy választott időpontban. Benőtt köröm eltávolítása előtt célszerű az érintett lábujjak kamillás áztatása, kényelmes lábbeli kiválasztása a műtét utáni időszakra és fájdalomcsillapító beszerzése. A benőtt köröm eltávolítása után, a szövődmények és egyéb kényelmetlenségek elkerülése céljából tanácsos a kontrollvizsgálatokon pontosan megjelenni és a javasolt utasításokat betartani.

Időpontfoglalás

Árak

  • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 12000 Ft