Szem alatti karikák feltöltéseAz idő múlásával folyamatosan változik az emberi test, ha az arcunkra gondolunk, a csontos szemüreg átalakul, helyenként megfogyatkozik a csontállomány. Általánosságban elmondható, hogy a szemkörnyéken következik be elsőként ez a változás, illetve itt a legészrevehetőbb. A kötőszövetünk veszít feszességéből, a bőrünkkel együtt egyre vékonyabb, gyengébb lesz és kialakulnak a szem alatti sötét karikák és táskák. Ebben a legfontosabb szerepet az öregedés során keletkező csont fogyás játssza.

Az öregedés egy folyamatos anatómiai változás, amely nem homogén módon történik az arc összes rétegében. Mielőtt ráncfeltöltést szeretnénk, fontos megismerni az öregedés folyamatát. Míg korábban azt gondolták, hogy az öregedés elsősorban a bőrt és a lágyszöveteket érinti és ezek okozzák az arc megereszkedését, mára már világossá vált, hogy nem csak a bőrt és az alatta lévő szöveteket érinti az öregedés, hanem az arc összes rétegét. Így a volumen pótló anyagok használata is nagymértékben bővült. A korábbi „húzás” és „feszesítés” már a múlté, ma már liftingről és volumenpótlásról beszélünk.

Az arcon elhelyezkedő zsírszövetek mindenkinél más ütemben és sorrendben alakulnak át, ám az egyik legkorábbi esztétikai következménye ennek a belső szemzug környéki zsírpárnák és rugalmasság csökkenése. Az arcot támasztó kötőszövetek gyengülése, meglazulása végett az izmok már nem tudják megfelelően helyükön tartani a természetesen elhelyezkedő zsírpárnácskákat így az kitüremkedhet, megereszkedhet, láthatóvá válnak az öregedés első jelei.

Szem alatti karikák feltöltése 2

Ilyen esetekben lehet javasolt a szem alatti karikák feltöltése hyaluronsavval , ami egy igen népszerű arcszépítő eljárás. Ez egy gyors és fájdalommentes beavatkozás, ami azonnali és látványos eredményekkel bír és szinte bármilyen korosztály számára javasolt.

Mi az a hyaluronsav?

A hyaluronsav egy olyan anyag, ami a testükben természetesen módon is megtalálható a bőrünkben lévő kollagénrostok egyik alkotóelemeként. Hatalmas segítséget nyújt a fiatalságunk megőrzésében, ugyanis hatékonyan megköti a vizet, aminek köszönhetően hidratál és biztosítja a feszességet. Fiatal korban a bőrünkben még rengeteg hyaluronsav található, de az öregedéssel folyamatosan veszítünk ennek mennyiségéből, ami a ráncok és szarkalábak kialakulásához vezet. A hyaluronsav teljesen bőrazonos, természetes tulajdonságai miatt kiválóan alkalmas a bőrünkben lecsökkent mennyiségek pótlására A hyaluronsav töltőanyagként képes visszaadni az arc volumenét, kellemes frissességet, feszességet kölcsönözve neki, ezért használják hatékonyan a szem alatti karika kezelésére.

Szeretném feltöltetni a szem alatti karikákat, mi a teendő?

A beavatkozást egy állapotfelmérő konzultáció előzi meg, amely keretein belül a szakorvos megvizsgálja a pácienst és komplexen felméri, hogy milyen megoldással vagy megoldásokkal járulhatna hozzá a páciens esztétikai igényeihez.

Esztétikai konzultáció

A vizsgálatot követően aztán közösen kiválasztják a páciens számára legideálisabb töltőanyagot a szem alatti karikák feltöltésére. Mindig jelezzük, ha korábban már átestünk bármilyen hasonló beavatkozáson, ugyanis ez befolyásolhatja a felhasználni kívánt töltőanyag típusát. Fontos, hogy a kezelést mindig hozzáértő, szemkörnyékre szakosodott szakorvosok végezzék, mert ez egy igen érzékeny, specifikus terület és magas szintű odafigyelést kíván.

Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a szem körüli sötét karikákat gyakran barnás pigmentáció okozza. Erre nem nyújt megoldást a hyaluronsavas töltés. Hiszen ennek során volument pótlás történik, a karikák mélysége csökken, azonban a pigmentáció nem lesz világosabb. Aki ilyen jellegű problémával küzd, annak a hámlasztás jelenthet megoldást és látványos eredményt.

Beavatkozás előtt hogyan járjunk el?

Töltés előtt 1-2 héttel lehetőség szerint ügyeljünk a kímélő életmódra, különösen ami a táplálkozást és a folyadékfogyasztást illeti. Fogyasszunk könnyű ételeket, törekedjünk a megfelelő folyadékmennyiség bevitelére, kerüljük az alkoholt. Ebben az időszakban ajánlott továbbá kerülni a ginko biloba és a gyógynövények bevitelét, az E-vitamint, az Omega 3-at, az étcsokoládét, grapefruitot, az aspirint és a nem szteroid gyulladáscsökkentőket. A fentiek mellőzése azért lehet fontos, mert segít csökkenteni az esetleges tűvel végzett beavatkozásokból eredő bevérzések rizikóját.

Mire számítsunk a beavatkozás alatt?

szem alatti karikák feltöltése egy érzéstelenítőt tartalmazó hyaluronsavas, nagyon lágy töltőanyaggal történik. Azok számára, akik esetleg allergiások vagy érzékenyek a lidokainra, természetesen érzéstelenítő nélkül is megoldható a kezelés. A töltést egy tompa végű, nagyon vékony kanüllel végzik, így ritkábban fordul elő, hogy az érintett területen bevérzés vagy véraláfutás alakuljon ki. A beavatkozás nem több, mint 20-30 perc alatt elvégezhető. Az eredmény már közvetlenül a töltés után is látható, melynek köszönhetően a szemkörnyék frissebbnek, üdébbnek, fiatalosabbnak hat.

Szem alatti karikák feltöltése 3

A hyaluronsavas feltöltés nagy előnye még, hogy maga a hyaluronsav egy reverzibilis anyag, azaz a hatása egyszerűen visszafordítható. Ha bármilyen okból nem kielégítő az eredmény, egy enzim segítségével lebontható, ami minden gond nélkül a bőrben felszívódik.

Hogyan zajlik az utókezelés?

Mivel a szem alatti karikák feltöltése ebben az esetben nem jár műtéti beavatkozással, nincs szükség gyógyulási időre sem. A páciens akár már másnap sminkelhet, nem kell az kezelt területet kihagyni. Az egyetlen óvatosság, amire figyeljünk, hogy a szem alatti karikák feltöltését követő 3 napban kerüljük az intenzívebb mozgást, az UV-t és a szaunázást, magasabb párán aludjunk, hogy csökkentsük az esetlegesen kialakuló ödéma előfordulásának gyakoriságát.

A szemkörnyék és a szem alatti rész érzékeny terület, ödémára hajlamos, ezért nagyon precíz és óvatos kezelést igényel a. Ezen óvatosság miatt az első töltés után a leggyakrabban további töltésre is szükség lehet. A kezelés teljes hatása 1-1,5 hét elteltével bontakozik ki.

Jellemzően 4 hét elteltével következhet egy orvosi kontrollvizsgálat , ahol már biztosabban megállapítható a további töltések szükségessége.

Az eredmény egyéntől függően 6-10 hónapon keresztül tart. Mivel teljesen természetes, felszívódó töltőanyagról van szó, szép lassan magától, nyom nélkül eltűnik. A töltések többszöri megismétlésével serkenthetjük a kollagénrostok termelődését és tartósan feszesebbé hidratáltabbá tehetjük az arcunkat.