Hámlasztás

 

A bőr számtalan elhalt hámsejttől szabadul meg általános, napi szintű regenerálódása során. Ez a folyamat olykor lassabbá válhat, melynek oka lehet a napkárosodás, egyéni hajlam, esetleg a bőr megöregedése vagy megváltozása. Ilyenkor érdemes külső segítséget bevetni, hogy ezek a természetes folyamatok újra teljes fokozaton működhessenek.

Hogyan jelez a bőr? Mitesszerekkel, tág pórusokkal, ráncokkal, hegekkel, csökkent hidratációval, visszaesett kollagéntermeléssel, fakóvá válással, pigmentfoltokkal, szeplőkkel, pattanásokkal, májfoltokkal, bőrszárazsággal, egyenetlen bőrfelszínnel. Ezekre és még számtalan rendellenességre az orvosi hámlasztók igazi csodaszerként fognak hatni mindenféle típusú bőr esetén.

Mire jó a hámlasztás?

A hámlasztók – kontrollált körülmények közt, felgyorsítva – segítik a bőr megújulását. A különféle hatóanyagú, típusú, erősségű savakkal több fajta bőrrel kapcsolatos probléma orvosolható. A kezelés után az egyenetlen, károsodott bőrt fiatalos és sima bőr váltja fel.

A kezelés kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlott. Az eljárás segíthet például a szőrtelenítéssel gyakran együtt járó szőrbenövések kezelésében is akár férfiak (szakál) ill. nők (lábszár, kar, stb.) esetében is. A kezelés fájdalommentes, enyhe csípő érzés tapasztalható csupán, ami azonban villámgyorsan elmúlik.
Érdemes szem előtt tartani, hogy a szembetűnő eredményhez általában több alkalomból álló kezeléssorozatra van szükség.

Milyen hámlasztók milyen bőrtípusokon alkalmazhatók?

A Melioraban szakértő bőrgyógyász kollégáink segítségével állapítjuk meg mindenekelőtt a bőr fototípusát. A fototípusokba történő osztályozással összesen hat különböző kategóriába soroljuk a bőr napsugárzással szembeni reakciókészségét. Ezek alapján megkülönböztetünk 1. = tejfehér, mindig leégő, erősen szeplős bőrtől kezdve a 6. = sosem leégő, szeplőtlen, fekete bőrig többféle típust.

Ezek után, illetve a cél és a probléma szerint a doktoraink személyre szabottan javasolják a megfelelő terápiát.

Milyen eljárásokkal történik a hámlasztás?

Különféle savak különbözőképpen hatnak a bőrre. Csoportosításuk is történhet aszerint, hogy a bőr mely rétegéig fejtik ki hatásukat. Ennek megfelelően vannak felszínes, középmély és mély hámlasztók.

Centrumunkban több különböző hámlasztási eljárást is biztosítunk a használt kémiai anyagtól függően:

  • alfa-hidroxi, azaz AHA savak, melyek közvetlenül a bőr felső rétegeinek megújítására szolgálnak és itt is hatnak:

glikolsav: egy igen hatékony és általánosan használható savtípus, mely napkárosodott bőr, akne, rosacea és hiperpigmentáció esetén is alkalmazható, valamint anti aging céllal is.
tejsav: kíméletes sav, mely az érzékeny, rosaceas bőrt sem irritálja.
mandulasav: a legkíméletesebb savak egyike, kollagénstimuláló hatással bír, valamint kiváló pattanásos és mitesszeres bőrre is.
piroszőlősav: leginkább keratósisok, szemölcsök kezelésére alkalmazzuk.

  • szalicilsav, azaz a BHA savak egyike: pattanások, mitesszerek kezelésére használjuk és a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását.
  • továbbá Jessner peeling, TCA 15%, azelainsav, tretinoin (rák megelőző bőrelváltozások kezelésére), phytic sav, kojic sav, ferulic sav kezelések is elérhetők orvos centrumunkban.

Ezekről a savkezelésekről általánosságban elmondhatók, hogy kúraszerűen alkalmazva érdemes bevetni őket a bőr tökéletesítésének érdekében. Ily módon alkalmazva a hám vastagsága egyenletesebbé válik, a kollagén rostok tömöttebbek lesznek és bekövetkezik a rejuvenáció, azaz a bőrfiatalodás.

A glikolsavas kezeléseket általában 1-2 hetenként végezzük, összesen körülbelül 5-6 alkalommal és fokozatosan emelt koncentrációval. A 15%-os TCA esetében 4 alkalommal 2 hetenként.

A gyógyulás legfeljebb aznap tartó bőrpírral, esetleg minimális hámlással jár. Az AHA kezelések nagyobb részét úgynevezett „lunchtime peelingként” is emlegetik, mert a páciens mindennapi életvitelét érdemben nem zavarják meg.

 

Hámlasztás

Hogyan zajlik a kezelés?

A legtöbb esetben – még a hámlasztások megkezdése előtt – a bőrt megfelelően fel kell készíteni a kezelésre. Ez elsősorban a közép mély és a mély hámlasztásokra vonatkozik, de a felületesnél is jótékony hatása van. Az egyik célja a hámlasztás következtében esetlegesen előforduló fokozott pigmentáció megelőzése és a bőrfelszín homogénné tétele annak érdekében, hogy a sav egyenletesen jusson be a bőrbe. A legoptimálisabb az, ha ez már 3-4 héttel a kezelés előtt megtörténik, otthoni körülmények között. A bőr előkészítésének lépéseit, a használandó termékeket a bőrgyógyásszal történő konzultáció során egyeztetjük egyénileg minden pácienssel.

A rendelőben történő előkészítéshez tartozik a bőr nagyon alapos megtisztítása, smink és az egyéb szennyeződések eltávolítása, a bőr zsírtalanítása. Ezután következik a sav felvitele. A sav típusától függően teljesen változó, hogy mennyi ideig kell azt a bőrön hagyni. A meghatározott idő letelte után a savat lemossuk vagy speciális anyaggal semlegesítjük.

Összesen hány kezelésre van szükség?

A kezelések száma egyénenként változó. Átlagosan 1-2 hetes kihagyásokkal szoktuk a hámlasztásokat javasolni. 4-5 kezeléssel már látható a változás, de persze ez attól is függ, hogy mik a kitűzött céljaink az eredményeket illetően.

Mit fogok tapasztalni a kezelést követően?

Nagyon sok minden függ attól, hogy milyen anyaggal történt a kezelés. A sav erősségétől függően egyenesen arányosan tapasztalható látványos hatás az arcon: gyengébb, felületi hámlasztás esetén enyhe ragyogást tapasztalunk azonnal, erősebb hámlasztó használata után jellemző a kipirosodás, érzékenység, hámlás. A mélyebb rétegekig hatoló hámlasztók esetében már akár 1-2 hét is lehet a gyógyulási időszak.

Mire kell figyelnem savas hámlasztásnál a kezelés előtt és után?

2-4 héttel a hámlasztás előtt teljes mértékben kerülni kell a retinolos krémek használatát, továbbá a napozást, a szoláriumot, a gyantázást, valamint a lézeres kezeléseket is.
A kezelés után természetes, hogy a bőr pirosabb lesz és beindulnak a kívánt folyamatok. Mindenképp az orvos által elrendelt protokoll szerint kell a kezelést otthon folytatni – használni a javasolt ápoló termékeket, napi rutinunkba beépíteni bizonyos elemeket.

Minden esetben fontos, hogy kerüljük a bőr hámlásának siettetését azzal, hogy kézzel próbáljuk „letépni” a hámló bőrt, de a legfontosabb a magas fokú fényvédelem: mivel a bőrünk különösen szenzitív ebben az időszakban, ezért minimum SPF50 faktoros fényvédő krémet használjunk több héten – akár hónapon keresztül. A nem megfelelő fényvédelem elszíneződést okozhat.

Kiknek ellenjavallt a hámlasztás?

Bizonyos esetekben nem javasoljuk a hámlasztást. Ide tartoznak vírusos állapotok, például herpesz, influenza vagy himlő. Egészségügyi panaszok, mint diabétesz, vese – vagy májbetegség esetén sem javasoljuk az orvosi hámlasztást. A bőr akut rossz állapota, tehát sebes, leégett, elfertőződött vagy gyulladt bőr szintén kizáró tényező, továbbá terhesség, sugárkezelés.

A legfelületesebb hámlasztást is csak orvos vagy egészségügyi iskolát végzett asszisztens alkalmazhatja orvosi felügyelet mellett.
A Meliora orvosesztétikai bőrgyógyászai specialisták a kémiai hámlasztás terén, egytől-egyig nagy gyakorlattal rendelkező orvosok, akik kiválóan ismerik és alkalmazzák az összes hámlasztási eljárást. A kémiai mélyhámlasztás előtt minden pácienssel személyes konzultációt végzünk, amely során megállapítjuk, hogy a bőrnek milyen típusú hámlasztásra van szüksége és mik a páciens elvárásai.

Konzultációra és kezelésre bejelentkezés telefonon keresztül vagy honlapunkon elérhető időpontfoglaló rendszerünkben lehetséges.Áraink
KONZULTÁCIÓ, KONTROLLVIZSGÁLAT
Esztétikai konzultáció: 32.000 Ft
Vezető esztétikai konzultáció: 35.000 Ft
Esztétikai kontrollvizsgálat: 20.000 Ft
HYALURONAVAS KEZELÉSEK, BEVAVATKOZÁSOK (Kizárólag a legmagasabb minőségű és tisztaságú hyaluronsavakkal dolgozunk. A végső ár a betölttött anyag mennyiségétől függ.)
Hyaluronsavas ráncfeltöltés, arcfiatalítás (1ml /ampulla): 120.000 Ft
Arcfeltöltés, arcformázás - arccsont kiemelése, arc- és állív kiemelése (1ml /ampulla): 120.000 Ft
Szem alatti karikák feltöltése (1ml/ampulla): 130.000 Ft
Orrformázás hyaluronsavval: 65.000 Ft-tól
Ajakfeltöltés, ajakformázás : 120.000 Ft-tól
Állvolumen pótlás (1ml /ampulla): 120.000 Ft-tól
Mellbimbó kiemelés hyaluronsavval (1ml /ampulla): 120.000 Ft-tól
Hylase beavatkozás: hyaluronsav feloldása, arckorrekció (alkalom): 60.000 Ft
HArmonyCA ( 1 ampulla:1,25 ml) - bevezető ár : 180.000 Ft
Karisma kezelés (2 alkalom): 220.000 Ft
RADIESSE RÁNCFELTÖLTÉS (1ml /ampulla): 130.000 Ft-tól
SKIN BOOSTER KEZELÉSEK
VOLITE - hyaluronsavas skin booster kezelés (1 ampulla): 90.000 Ft
VOLITE - hyaluronsavas skin booster kezelés (2 ampulla): 150.000 Ft
EJAL 40 skin booster kezelés (1 alkalom): 90.000 Ft
EJAL 40 skin booster kezelés (3 alkalmas bérlet): 240.000 Ft
NUCLEOFILL arc / haj kezelés (1 alkalom): 80.000 Ft
NUCLEOFILL arc / haj kezelés (4 alkalmas bérlet): 280.000 Ft
AQUAGOLD bőrrfiatalító kezelés arany mikrotűs fejjel - orvos által végzett: 144.000 Ft/alkalom
B0T0X KEZELÉSEK, MIMIKAI RÁNCOK KEZELÉSE
1 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok), férfi: 63.000 Ft
1 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok), női: 61.000 Ft
2 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok), férfi: 95.000 Ft
2 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok), női: 90.000 Ft
3 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok), férfi: 115.000 Ft
3 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok), női: 110.000 Ft
Arcvékonyítás (csak nőknél): 110.000 Ft
Ál kiemelése (csak nőknél): 29.000 Ft
Szájzug emelése (csak nőknél): 29.000 Ft
Orrcsúcs emelése: 29.000 Ft-tól
Ajak sarkainak emelése (csak nőknél): 29.000 Ft
Szemöldökemelés (csak nőknél): 29.000 Ft
Mezob0t0x kezelés: 68.000 Ft
MEZOTERÁPIA HYALURONSAVAS KOMBINÁLT GÉPI KEZELÉSEK
Mezoterápia orvosi tűvel, koncentrált hyaluronsavval arc / nyak / dekoltázs / kézfej (1 ampulla ára): 65.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön (1 alkalom): 59.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön - 3 alkalmas bérlet: 116.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön - 6 alkalmas bérlet: 222.000 Ft
Teljes arc vitaminos anti ageing mezoterápia (1 alkalom): 52.000 Ft
Teljes arc hyaluron savas mezoterápia (1 alkalom): 74.000 Ft
Szem környék mezoterápia (1 alkalom): 22.500 Ft
Szem környék mezoterápia - 6 alkalmas bérlet: 102.000 Ft
MIKROTŰS - RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉSEK
Scarlet/Onix arckezelés régiónként 1 terület: arc / nyak/ dekoltázs (1 alkalom) - orvos végzi: 195.000 Ft
Scarlet testkezelés, striák kezelés - régiónként (1 régió=2 tenyér nagyság) - orvos végzi: 192.000 Ft
Scarlet testkezelés, striák kezelése (3 alkalmas bérlet) - orvos végzi: 495.000 Ft
FRAKCIONÁLT LÉZERES KEZELÉSEK
Teljes arc: 138.000 Ft
Orcák: 66.000 Ft
Alsó, felső szemhéj: 66.000 Ft
Száj körül: 66.000 Ft
Nyak: 108.000 Ft
Dekoltázs: 144.000 Ft
Nyak és dekoltázs: 222.000 Ft
Kézfej (2 db): 144.000 Ft
Arc és dekoltázs: 228.000 Ft
Arc és nyak: 216.000 Ft
Arc, nyak és dekoltázs: 276.000 Ft
Hegkezelések: egyéni ár konzultáció alapján
HÁMLASZTÁSOK
TCA hámlasztás, 15%-kos SkinTech triklorecetsavval: 71.000 Ft
Retinolos, Yessner hámlasztás: 71.000 Ft
Fenol TCA hámlasztás: 130.000 Ft
HYDROBALANCE KEZELÉSEK
Hydrobalance kezelés (1 alkalom): 80.000 Ft
Hydrobalance kezelés (3 alkalmas bérlet): 187.000 Ft
BIO FELSZÍVÓDÓ SZÁLAK - FACE LIFITING SZÁLAKKAL
Cog és FTC szálazás régiónként: 174.000 Ft
Teljes arcemelés Cog és FTC szálakkal: 396.000 Ft
Teljes arclifting Aptos szálakkal: 445.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 2 szál: 240.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 4 szál: 440.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 8 szál: 750.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 10 szál: 950.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 12 szál: 1.150.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 16 szál: 1.450.000 Ft
IZZADÁSGÁTLÓ KEZELÉSEK
B0t0x-szal (az ár a beadott anyag mennyiségétől függ): 145.000 Ft
ONIX lézeres izzadásgátlás első kezelés ára (A kezelés előtt konzultáció szükséges, amelynek ára később beszámításra kerül az első kezelésbe.): 420.000 Ft
ONIX lézeres izzadásgátlás második kezelés ára (Az első kezelés után 2 hónappal később egy ingyenes kontrollra kerül sor. A 2. kezelés szükségessége egyénfüggő, csak abban az esetben van rá szükség ha a kontrollvizgálat ezt indokolttá teszi. ): 150.000 Ft
Scarlet izzadásgátló kezelés (3 alkalom szükséges): 495.000 Ft
PLAZMA JET KEZELÉSEK
alsó szemhéj: 150.000 Ft
felső szemhéj: 150.000 Ft
szarkalábak, homlok-és ajak körüli ráncok: 150.000 Ft
ZSÍROLDÓ ÉS CELLULIT KEZELÉSEK
Alidya cellulit kezelés - enyhe cellulit esetén (1 ampulla): 54.000 Ft
Alidya cellulit kezelés - közepesen erős cellulit esetén (2 ampulla): 94.000 Ft
Alidya cellulit kezelés - súlyos cellulit esetén (3 ampulla): 138.000Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (1 ampulla ára): 82.000 Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (2 ampulla ára): 132.000 Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (3 ampulla ára): 204.000 Ft
Belkyra kezelés (1 ampulla): 130.000 Ft
Kabelline kezelés (0,5 ml): 35.000 Ft
PRP KEZELÉS (DRAKULA TERÁPIA)
Arc kezelés: 156.000 Ft
Arc, nyak és dekoltázs: 204.000 Ft
Hajas fejbőr: 129.600 Ft
Arc és hajas fejbőr: 174.000 Ft
KOMBINÁLT ESZTÉTIKAI KEZELÉSEK
Scarlet és PRP (Drakula) kezeléssel ( 1 alkalom): 240.000 Ft
Scarlet és PRP (Drakula) kezeléssel ( 3 alkalmas): 636.000 Ft
Frakcionált lézer teljes arc kezelés és PRP (Drakula) kezelés: 210.000 Ft
FTC bioszálak és PRP (Drakula) kezelés (1 régió): 228.000 Ft
FTC bioszálak és PRP (Drakula) kezelés (teljes arc): 430.000 Ft
Hylase oldás (1ampulla): 60.000 Ft
HIFU KEZELÉSEK
HIFU arc - orvos által végzett: 360.000 Ft
HIFU arc+nyak területe - orvos által végzett: 450.000 Ft
Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy 24 órán belüli időpontlemondás esetén 16 000 Ft készenléti díjat vagyunk kénytelenek felszámolni, melyet következő kezelése során tud kiegyenlíteni. Megértését és együttműködését előre is köszönjük.
Tájékoztatjuk, hogy 24 órán belüli lemondás esetén rendelkezésre állási díjat számolunk fel. A rendelkezésre állási díj a konzultáció költségének 50%-a.