Orvos esztétika

Az emberek legnagyobb hányada bizony talál a külső megjelenésében valamifajta kivetnivalót. Ez egyaránt lehet az öregedéssel járó tünet – bőrmegereszkedés, ráncok az arcon, a szem körül -, vagy akár velünk született esztétikai egyenetlenség is. A professzionális kozmetikai készítmények sok panaszra nyújtanak megoldást, ám egy bizonyos ponton túl csak komolyabb beavatkozások hozhatják meg a várt eredményt.

Ezekben az esetekben természetesen nem kell rögtön a meghatározó és jelentős plasztikai megoldásokra gondolnunk, a modern orvostudománynak hála a minimál invazív orvosesztétikai beavatkozásokkal is számtalan probléma orvosolható látványosan.

Ez az orvosi terület legtöbbször a bőr öregedését és az azzal járó tünetek enyhítését állítja a középpontba. A jellemző panaszok nincsenek a páciens egészségi állapotára hatással, viszont vizuálisan zavaróak, ezáltal pedig az önbecsülést és az önbizalmat nagy mértékben csökkentik. A ráncok, a megereszkedett bőr, a szem alatti karikák, az erősödő nazolabiális redők mind-mind szépen kezelhetők az orvostudománynak ezen területén alkalmazott eszközök segítségével.

A fent említettek mellett a velünk született vagy szerzett esztétikai jellegű diszharmonikus panaszok, mint például a lapos orrcsúcs vagy az aszimmetrikus ajkak is kiválóan kezelhetők.

Fontos, hogy a beavatkozásokat minden esetben bőrgyógyász és plasztikai sebész szakorvos végzi, aki a megfelelő tudás és a kellő tapasztalat birtokában a páciens számára legtökéletesebb végeredményre törekszik. A Körúti Orvosi Centrum és a Meliora by KOC szakmai vezetője, Dr. Papp Ildikó az arcesztétika világszínvonalú szakértője, aki az esztétikában nemzetközileg is elismert szaktekintély. Tanulmányait Amerika legjobb egyetemein – többek között a Harvardon – végezte, több amerikai bőrgyógyászati klinikán is dolgozott, rendszeres előadója és trénere nemzetközi orvos esztétikai kongresszusoknak.

Az egyes esztétikai beavatkozásokat mindig a szakorvossal történő konzultáció előzi meg. A konzultáció során a páciens minden egyes kérdésére választ kaphat, érdemes is erre az alkalomra megfelelően készülnie. A kezelés egyes lépéseinek és az ezt követő utókezelés megbeszélésén túl a legfontosabb szerepet a kívánt végeredmény egyeztetése kapja. Ezekre érdemes vizuális példákkal, fotókkal, referenciákkal készülni, így az orvos számára még egyértelműbbé válik a vágyott cél.

Orvos esztétika 2

Az orvosesztétikai beavatkozások szikementesen történnek, altatás nélkül, legfeljebb injekciós tűvel vagy egyéb nem sebészi eszközökkel és helyi érzéstelenítésben. Ebből következik, hogy komoly fájdalmakkal, heggel, varratokkal, kórházban töltött lábadozási idővel sem kell a kezelések után számolni, maximum lokálisan felmerülő apróbb kellemetlenségekkel, melyek a mindennapi átlagos rutinunkat nem befolyásolják és bátran folytatható utánuk szokásos életvitelünk.

 

Legfontosabb kezeléseink a következők:

 

  • Hyaluronsavas ráncfeltöltés, ránctalanítás: a hyaluronsav testünk természetes alkotórésze, amely megköti a vizet a szervezetben, hidratál és volument pótol. Segítségével a ráncok kisimíthatók, a vonások lágyabbá tehetők. A ráncfeltöltés eredményeként az arc a természetes fiatalságát nyeri vissza. A hyaluronsavas ráncfeltöltés során vékony tű vagy tompa végű, flexibilis kanül segítségével hyaluronsavat juttatunk a bőrbe, ettől ráncok kisimulnak, a vonások pedig lágyabbá válnak.A hyaluronsavas ráncfeltöltés az arcon, a homlokon, a nyakon megjelenő ráncok mélységét csökkenti, a ráncokat feltölti, kisimítja, hatására a szem alatti karikák, mély árkok enyhülnek, a szem körüli ráncok kisimulnak, csökken az orrtól a szájzugig futó, úgynevezett nasolabiális redő mélysége. Elsimítja továbbá a szájzugban és a száj körül megjelenő ráncokat, így az egyik legkedveltebb orvos esztétikai kezelések közé tartozik.
  • Botox kezelés: A botox összetétele nem más, mint nagyon csekély mennyiségű botulinum toxin, amely eredetileg por állagú, ezért sóoldattal hígítják, hogy folyékony halmazállapotú legyen, és injekcióként, célzottan beadhatóvá váljon. A botox az izmok folyamatos feszülését szünteti meg, a tévhitekkel ellentétben nem bénítja le azokat. A kezelés hatására az állandóan tónusban lévő izmok mozgását állítjuk le.Hatására az acetilkolin termelése a hatóidő intervallumában folyamatosan csökken, végül teljesen megszűnik. Ezeknek a molekuláknak a feladata az idegi ingerületátvitel az izmok irányába. A botox kezeléssel ezt az ingerületátvitelt szüntetjük meg, miközben az izmokra és az idegekre nem gyakorlunk semmilyen káros hatást. Fő alkalmazási területei a következők: szemöldök közötti haragos ráncok, homlok vízszintes ráncai, szarkalábak a szem körül, szemöldök emelés, száj körüli finom ráncok, rágóizom kezelése.
  • AjaktöltésAjakfeltöltés során az arc formáját, arányait figyelembe véve, az aranymetszés szabályai szerint töltjük be a hyaluronsavat, ami arányos és természetesen telt ajkakat varázsol. Különféle ajaktípusok esetében nyújt hatásos megoldást az ajaktöltés, úgy mint lapos alsó-felső ajak esetén, vékony vonalként látható alsó vagy felső ajak korrigálására, illetve aszimmetrikus szájkontúr esetének fennállásakor.
  • Mezoterápia: A mezoterápia újabb mérföldkövet jelent az orvosi-szépészeti beavatkozások történetében. Kimagasló előnye, hogy a kezelés során közvetlenül a bőrbe juttatjuk a különböző hatóanyagokat, homeopátiás szereket és vitaminokat. Az injekciós technikával, nagyon vékony tűvel, szinte teljesen fájdalommentesen bejuttatott hatóanyag pontosan ott fejti ki hatását, ahol erre szükség van.Az apró mikrosérülések következtében természetes módon serkentjük a bőr saját kollagéntermelését. A kezelés során bőröregedés-gátló, bőrtónusjavító, regeneráló, hidratáló, feszesítő, pigmentfolt-halványító, revitalizáló, bőr újra strukturáló hatóanyagok és vitaminok vihetők be koncentráltan a bőr felszíne alá.
  • Frakcionált lézerkezelés: a frakcionált lézeres arckezelés, bőrfiatalítás hatására a bőr feszesebb lesz (lifting hatás), a ráncok kisimulnak, a pattanás okozta hegek és pigment egyenetlenségek jelentős mértékben javulnak, a pórusméret csökken, a bőr megfiatalodik és új kollagén képződik a kezelést követő 6 hónapon át.A kezelés tökéletes megoldás a pattanás okozta hegek kezelésére, azoknál, akiknek a bőre a fénykárosodás és az öregedés jeleit mutatja (ráncok, fakó arcszín, nap- és öregedési foltok), a szem alatti ráncok kezelésére, a nyak, a kéz, a dekoltázs fiatalítására, az arcbőr megújítására, frissítésére, valamint a tág pórusok összehúzására.
  • Aquagold kezelés: Ez a forradalmian új technológia egy mikrotűs eszköz segítségével juttatja a bőrbe a személyre szabott hatóanyag koktélt, melyet esztétikai szakorvosaink a bőrödnek legmegfelelőbb és legtáplálóbb összetevőkből állítanak össze. A 24 karátos, a hajszálnál is vékonyabb arany tűkben mikrocsatornák futnak, melyeknek köszönhetően a hatóanyag koktél a bőrben sokkal hatékonyabban szívódik fel, hosszabban fejti ki hatását, valamint a hatóanyagokból sokkal több hasznosul.

 

Ahhoz, hogy megtudd, számodra melyik kezelés a legalkalmasabb, milyen esztétikai eljárásokkal lehet a leglátványosabb eredményt elérni, keresd esztétikai bőrgyógyászainkat, akik személyes konzultáció során felállítják a számodra legmegfelelőbb kezelési tervet és segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést. Fordulj hozzánk bizalommal!