Ajakfeltöltés utáni csomók

Az ajakfeltöltés az egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozás. Dúsabb, teltebb, formásabb, hidratáltabb ajkak mind-mind elérhetők a feltöltés révén.
Sokan vannak olyanok, akik félnek a beavatkozástól, az azzal járó fájdalomtól vagy a tűszúrástól, így ebben a cikkben most megosztjuk, hogy mi történik az ajakfeltöltés után.

 

Először is: milyen fajtákat különböztethetünk meg?

Többféle eljárás közül lehet választani, amennyiben ajakdúsításra szánjuk el magunkat. Két alapvető eljárást különböztetünk meg egymástól.

  • Az egyik a feltöltést alkalmazó eljárás, mely általában hyaluronsavval történik. Ez az alapanyag bőrünkben természetesen módon fordul elő. A beavatkozás közepesen tartós – az anyag felszívódása után a kezelés ismétlendő. A felszívódás nagyjából egy-másfél év után következik be, de ez nagyban függ az egyéntől és az alkalmazott anyagtól is.
  • A másik módszer pedig a tartós ajakimplantátum, amely végleges hatást és megoldást eredményez, így nem szükséges a bizonyos időközönkénti korrekció, újratöltés. Az eredmény azonban végleges, így nincs lehetőség fokozatos változtatásra, folyamatos korrekcióra.

 

Melyik módszert válasszuk, melyik biztonságosabb?

Manapság már jelentősebb kockázat nélkül választható bármelyik páciens által preferált eljárás. Az első esetben egy teljesen testazonos, természetes, felszívódó anyag kerül felhasználásra. Ennek előnye, hogy kevesebb az ehhez köthető allergiás reakció és duzzanatok is kevésbé jellemzően alakulnak ki. Az eredmény akár sorozatos kezelések révén is kialakítható, az ajkak alakja és mérete egyaránt, lépésről-lépésre formálható a jól szabályozható beadott anyagmennyiségnek köszönhetően.

A PermaLip ajakimplantátumok a végleges eredményt kedvelőknek lehet jó döntésEz a puha, tömör, szilikonból készült anyag egy ambuláns műtét során kerül behelyezésre. Előnye, hogy az idő előrehaladtával sem veszít térfogatából és alkalmazása nem jár a hagyományos implantátumokhoz köthető komplikációkkal, kérés esetén pedig bármikor eltávolítható. A PermaLip implantátum különféle méretekben használható, melyekkel kapcsolatban a kezelőorvos tud segítséget nyújtani: a szakorvosi konzultáció során az arc arányaihoz és méretéhez megfelelő implantátum kerül kiválasztásra, a páciens igényeihez maximálisan igazítva.

 

Mire számítsunk ajakfeltöltés után?

Az általunk várt eredmény nem közvetlenül a beavatkozás után jelenik meg, erre ne is számítsunk. Így nem kell megijedni, ha a tükörben nem azt látjuk rögtön, amit szeretnénk. Bőrpír, duzzanat, apró bevérzések előfordulhatnak, így fontos találkozókat, megbeszéléseket, eseményeket ne szervezzünk a kezelés napjára, valamint az azt követő egy-két napra. Az ajkak ezekben a napokban nagyon szenzitívek, mellőzzük így az egyes kozmetikai készítményeket, sminket, rúzsokat, de a sebkezelő gélek, krémek használatát is. Napozást, szoláriumozást mindenképp kerüljük el, körülbelül 3-4 hétig.

Igyekezzünk minimalizálni az ajkak túlzott igénybevételét, ne rágózzunk és lehetőség szerint ne beszéljünk túl sokat, valamint fogjuk vissza a mimikánkat az első napokban. A nagyobb izommunkával, izzadással járó tevékenységeket is felejtsük el néhány nap erejéig. Evésben és ivásban nincs nagyobb korlátozás, de a szívószállal történő italfogyasztást kerüljük, valamint a sós, fűszeres, forró csípős ételek, és a koffein tartalmú italok fogyasztását néhány napig, mivel erős irritációt okozhatnak. A kezelést követő nap után már fokozatosan enyhül az érzékenység és a börpír is, így hamarosan a normál munkavégzésünkhöz is visszatérhetünk.

 

Ajakfeltöltés utáni csomók

Ajakfeltöltés utáni csomók 2

Bármelyik eljárásra is essen a választás, fontos tudni, hogy orvosi centrumainkban csak a legbiztonságosabb anyagokkal és eljárásokkal dolgozunk. A megbízható minőségű anyagok esetében ugyanis jelentősen kisebb a valószínűsége a betöltött anyag helyén a gyulladásos csomók (granulóma) és egyéb mellékhatások kialakulásának.

 

Az első napokban kialakult csomó a rossz technika vagy a nem megfelelő rétegbe adott feltöltőanyag következménye. Ha izomba adják a feltöltőanyagot, akkor az ott történő izommozgások csomósodást okozhatnak. Ne fogadd el, hogy ez a jelenség természetes! Amennyiben csomókat észlelsz a kezelt területen, mielőbb menj vissza kezelőorvodhoz, aki segít megoldani a problémát. Az ajaktöltés után kialakult csomókat hialuronidáz enzimmel lehet feloldani, amennyiben a kezelést követő hetekben is fennáll a probléma.

 

A feltöltés után a duzzanatok csökkentésének érdekében minden esetben szoktunk jegelést javasolni. Az esetek többségében azonban a tünetek gyorsan enyhülnek, a száj néhány hét után eléri végleges formáját és újra önbizalommal telve élvezhetjük az életet.

A hyaluronsavas ajaktöltés nagyon esztétikus és látványos megoldás. Az ajakfeltöltések során a Meliora by KOC-ban magasan képzett orvosok várnak, akik a legkorszerűbb alapanyagokkal dolgoznak. Fordulj hozzánk bizalommal!