Botox kezelés: Minden, amit  tudni kell róla

A botox egy olyan kozmetikai kezelés, amely az elmúlt években hatalmas népszerűségre tett szert, mivel képes csökkenteni a ráncok és a finom vonalak megjelenését. Ez egy nem sebészeti eljárás, amely során kis mennyiségű botulinum toxint, egy idegméreganyagot fecskendeznek az arc bizonyos izmaiba. Ez a toxin úgy működik, hogy blokkolja az izmok összehúzódását kiváltó jeleket, ezáltal átmenetileg megbénítja azokat. Ennek eredményeképpen az izmok feletti bőr simábbá válik, a ráncok és finom vonalak pedig csökkennek. A botoxot általában a homlokon lévő, a szemöldök közötti és a szem körüli ráncok kezelésére használják. Ez egy gyors és viszonylag fájdalommentes eljárás, amelyet az egészségügyi szolgáltató rendelőjében lehet elvégezni, és a legtöbb ember a kezelés után azonnal folytathatja a szokásos tevékenységét. Azonban, mint minden orvosi eljárás, a Botox is hordoz bizonyos kockázatokat és lehetséges mellékhatásokat, ezért fontos, hogy a kezelés előtt konzultáljon képzett és tapasztalt egészségügyi szolgáltatóval.

 

Botox kezelés

 

A hiedelmekkel ellentétben a botox kezelés hatására izmaid nem bénulnak le, nem fagy le az arcodról a mosoly. Megfelelő szakértelemmel, adagolással és időzítéssel elérhető az, hogy az izmaid megtanuljanak lazítani, azaz a folyamatosan megfeszülő izmaid ne ráncolják az arcbőrödet.

 

A botox kezelés története, múltja

A botulinum toxin-t (másnéven botox) először a 19. század végén fedezte fel Dr. Emile Pierre van Ermengem. Az 1960-as években a tudósok elkezdték vizsgálni orvosi alkalmazásait, többek között a kancsalság és a blepharospasmus (kontrollálatlan pislogás) kezelésére. 2002-ben az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) engedélyezte a Botox kozmetikai célú alkalmazását a szemöldök közötti ráncok kezelésére. Azóta egyre népszerűbbé vált, mint nem sebészeti kozmetikai kezelés a ráncok csökkentésére és a fiatalosabb megjelenés elérésére.

 

Hogyan alkalmazzuk a botox készítményt?

Vékony injekcióstűvel, fájdalommeneten végezhető a beavatkozás, ezért lényegesen kevesebb kellemetlenséggel jár a legtöbb típusú ráncfeltöltés alkalmazásánál vagy a plasztikai műtéteknél. A beavatkozás során az előre megjelölt pontokon minimális botox kerül befecskendezésre.

 

Meddig tart a botox hatása?

A kezelés hatása nem végleges és visszafordíthatatlan. Többnyire 4–6 hónapig tart a hatása de ez az egyéni tényezőktől, például az anyagcserétől és az izomaktivitástól függően változhat. A kezelések mindössze 15 perc alatt végrehajthatók, majd mindössze 3–7 nap elteltével már szemmel látható az eredmény. Ahogy a hatás csökken, az izomösszehúzódások fokozatosan visszatérnek, és a ráncok újra megjelenhetnek. A kívánt eredmények fenntartása érdekében utókezelések javasoltak.

 

A botox kezelés előnyei

A botoxkezelés számos előnnyel és haszonnal jár, ezért népszerű választás a ráncok kezelésére és a fiatalosabb megjelenés elérésére törekvő egyének számára. A Botox-kezelés néhány előnye a következő:
Nem sebészeti megközelítés: A botox nem sebészeti kozmetikai kezelés, amely nem igényel bemetszést, érzéstelenítést vagy hosszadalmas felépülési időt. Alternatívát nyújt az olyan invazívabb eljárásokkal szemben, mint az arcfelvarrás vagy a szemöldökfelvarrás.
 • Minimálisan invazív: A botoxinjekciók során egy finom tűt használnak, ami minimális kellemetlenséget okoz csak a beavatkozás során. A legtöbb egyén jól tűri a beavatkozást és csak enyhe, átmeneti mellékhatásokat tapasztal.
 • Gyors és kényelmes: A botoxkezelés általában rövid idő alatt elvégezhető, általában 15-20 percet vesz igénybe. Ez kényelmes opcióvá teszi az elfoglalt időbeosztású egyének számára, mivel könnyen beilleszthető a rutinjukba.
 • Észrevehető eredmények: A botox látható eredményeket biztosíthat a ráncok és a finom vonalak megjelenésének csökkentésében. A beavatkozást követő néhány napon vagy egy héten belül az egyének már észrevehetik a simább, fiatalosabbnak tűnő bőrt a kezelt területeken.
 • Célzott megközelítés: A botoxinjekciókat pontosan be lehet adni a ráncok és finom vonalak kialakulásáért felelős konkrét izmokba. Ez lehetővé teszi a személyre szabott megoldásokat, amely az egyén egyedi szükségleteivel foglalkozik, és kiemeli természetes vonásait.
 • Sokoldalúság: A Botox az arc ráncainak kezelésén kívül számos betegségre is engedélyezett, beleértve a krónikus migrént, a túlzott izzadást (hyperhidrózist) és az izomspaszticitást. Ez a sokoldalúság bizonyítja a Botox széleskörű alkalmazhatóságát és hatékonyságát.
 • Átmeneti hatások:A Botox-kezelés hatásai ideiglenesek, ami előnynek tekinthető a rugalmasabb megközelítést kedvelő egyének számára. Ha valaki nem elégedett az eredménnyel, vagy abba kívánja hagyni a kezelést, a hatások idővel fokozatosan elmúlnak anélkül, hogy maradandó elváltozásokat hagynának maguk után.
 • Magas biztonsági profil: A botoxot több évtizede széles körben tanulmányozzák és alkalmazzák kozmetikai és orvosi célokra egyaránt. Ha képzett egészségügyi szakember alkalmazza, a súlyos szövődmények kockázata minimális. A mellékhatások, ha vannak is, jellemzően enyhék és átmenetiek.

 

A Botox-kezelés területei: Hol alkalmazható a Botox?

Íme néhány terület, ahol a Botox alkalmazható:
 • Homlok: A botoxinjekciók segíthetnek csökkenteni a homlokráncok és a homlokráncok megjelenését.
 • Szemek: A botox alkalmazható a szarkalábak, azaz a szemünk körül kialakuló ráncok kezelésére.
 • Száj: A botoxinjekciókkal csökkenthető a száj körüli mosolyráncok és a marionettvonalak megjelenése.
 • Állkapocsvonal: A botox az állkapocsvonal karcsúsítására használható a területen lévő izmok ellazításával.
 • Nyak: A botox alkalmazható a nyaki sávok és ráncok megjelenésének csökkentésére.
 • Túlzott izzadás: A botox alkalmazható a hónalj, a kéz és a láb túlzott izzadásának kezelésére.
 • Migrén: A botoxinjekciók a krónikus migrén kezelésére használhatók a fej és a nyak izmainak ellazításával.

 

Botox kezelés

 

Kinek ajánlott a botox kezelés?

Nemtől függetlenül 18 és 65 év közöttieknél nagy biztonsággal alkalmazható az eljárás. Azon belül is még mielőtt a ráncok igazán elmélyülnek, és a bőr megtörik, javasoljuk a botox kezelések megkezdését. Kimagasló eredményeket lehet elérni a mimikai, a dinamikus ráncok kezelésében, azaz  a szarkalábak esetébenaz ajkak körüli, a homlokon lévő vízszintes ráncok és a szemöldökök közti rosszalló, az orr két oldalán lévő úgynevezett „bunny lines” vagy mérges hangulatot sugárzó redők teljes kisimításában, szájzug emelésében.

A homloki és a szemöldökök közti részek ismételt kezelése 4-6 hónap elteltével javasolt, a szemkörnyék és az ajkak körüli rész 3-4 havonta. Amennyiben még időben, a páciens 30-as éveinek az elején kezdjük meg a kezelést, az izmok idővel spontán egyre kevésbé feszülnek, egyre ritkábban szükséges a beavatkozás. Egyes esetekben teljesen elhagyható, mert a páciens megtanulja helyesen használni az arcizmait, nem lesznek folyamatos, túl erős mozgásban az izmok, nincs túlzott mimika, fölösleges ráncolás.

Ez nem azt jelenti, hogy a páciens nem képes az arcmimikára vagy érzelmeinek kifejezésére. Hozzáértő orvosi kezeléssel a felesleges, folyamatosan fennálló izomfeszülések oldhatók fel vele, miközben arcuk megőrzi természetességét és fiatalosságát. A fenti végeredmény elérése érdekében javasoljuk: mindenképpen hozzáértő szakember végezze a kezelést. A nem szakavatott esztétikai próbálkozók sajnos nem kívánt mellékhatásokat idézhetnek elő, olyanokat, mint például a szemöldök lesüllyedése vagy az aszimmetrikus arcforma. A tévhitek kialakulásáért is a szakszerűtlen vagy a túlzott alkalmazás a felelős. A kis mennyiségben, megfelelő helyen alkalmazott hatóanyag nem okoz olyan elváltozásokat az arcon, amelyektől sokan rettegnek.

 

Milyen mellékhatásai lehetnek a kezelésnek?

A kezelést követően az apró tűszúrások helyén rövid időre előfordulhat bőrpír, enyhe bevérzés, ezek egy-két héten belül elmúlnak. Közvetlenül a kezelést követően a szúrások helyén enyhe duzzanatok keletkezhetnek, amelyek pár órán belül felszívódnak. Fontos azonban, hogy a páciens ezeket a duzzanatokat ne nyomkodja, hiszen így elmasszírozza a befecskendezett anyagot, akár olyan helyekre is, ahová nem szerettünk volna botoxot juttatni.

Fontos leszögezni: a hiedelmekkel ellentétben a botoxszal nem lehet tartós egészségkárosodást okozni. Nagyon ritkán 1-2 napig fejfájás érzékelhető, vagy izomgyengeség, ami spontán megszűnik. A jó hír, hogy a mellékhatások közül annál több a pozitív, így a botoxot már a ráncok eltüntetésén kívül más célra is használják. A túlzott izzadás megszüntethető vele az arcon, a tenyéren, a talpon és hónaljban is. A migrénes fejfájás kezelésben is hatékony eredményeket lehet elérni vele.

 

Kinek nem ajánljuk a botox-ot?

Várandós vagy szoptató anyáknak nem javasoljuk a kezelést, illetve azoknak, akik allergiások a botoxra vagy valamelyik összetevőjére. Nem alkalmazható láz vagy ideg-izom betegségek esetén sem.

 

Mi a teendő a botox kezelés után?

A kezelés teljesen fájdalommentes, és nincs felépülési idő. A beavatkozás után néhány órán át nem javasolt a fekvő pozíció és az előrehajlás azért, hogy a botox a kezelést követően a helyén, azaz a kezelt területen maradjon. Nem javasolt olyan tevékenység sem, amely az arcbőr felmelegedését eredményezi, azaz szaunázás, szolárium használata, napozás és az intenzív testmozgás. A kezelést követően 5 napig nem javasolt egyéb kozmetikai kezelés igénybevétele sem. A botox kezelés megfelelő szakorvosi ellátással 15-20 perc alatt elvégezhető, látványos eredményt nyújtó, teljesen kockázat-, fájdalommentes és felépülési időt nem igénylő beavatkozás. Miért ne próbálnád ki!?

 

Összefoglaló, konklúzió

A Botox-kezelés egy minimálisan invazív beavatkozás, amely ideiglenes enyhülést nyújt a ráncok és finom vonalak ellen. Ha szakképzett szakember végzi, természetesnek tűnő eredményeket érhet el, és javíthatja az általános megjelenést. Fontos azonban, hogy konzultáljon szakképzett egészségügyi szolgáltatóval annak megállapítása érdekében, hogy a Botox-kezelés megfelel-e az Ön egyedi igényeinek, és hogy minimalizálja a káros hatások kockázatát.

Orvosaink

Dr. Papp Ildikó

Dr. Papp Ildikó

Orvosigazgató - vezető orvosesztétikai bőrgyógyász
Dr. Halmy Csaba

Dr. Halmy Csaba

Plasztikai sebész
Dr. Csellár Zsuzsa

Dr. Csellár Zsuzsa

Bőrgyógyász - esztétikai bőrgyógyász
Dr. Karimi Rouzbeh

Dr. Karimi Rouzbeh

fej-nyak sebész, fül-orr gégész, orvosesztétikát végző szakorvos
Dr. Tóth Veronika

Dr. Tóth Veronika

Bőr- és nemigyógyász - esztétikai bőrgyógyász

Áraink
KONZULTÁCIÓ, KONTROLLVIZSGÁLAT
Esztétikai konzultáció: 32.000 Ft
Vezető esztétikai konzultáció - Dr Papp: 35.000 Ft
Esztétikai kontrollvizsgálat: 20.000 Ft
HYALURONAVAS KEZELÉSEK, BEVAVATKOZÁSOK (Kizárólag a legmagasabb minőségű és tisztaságú hyaluronsavakkal dolgozunk. A végső ár a betölttött anyag mennyiségétől függ.)
Hyaluronsavas ráncfeltöltés, arcfiatalítás (1ml /ampulla): 120.000 Ft
Arcfeltöltés, arcformázás - arccsont kiemelése, arc- és állív kiemelése (1ml /ampulla): 120.000 Ft
Szem alatti karikák feltöltése (1ml/ampulla): 130.000 Ft
Orrformázás hyaluronsavval: 65.000 Ft-tól
Ajakfeltöltés, ajakformázás : 120.000 Ft-tól
Állvolumen pótlás (1ml /ampulla): 120.000 Ft-tól
Mellbimbó kiemelés hyaluronsavval (1ml /ampulla): 120.000 Ft-tól
Hylase beavatkozás: hyaluronsav feloldása, arckorrekció (alkalom): 60.000 Ft
HArmonyCA ( 1 ampulla:1,25 ml) : 180.000 Ft
Karisma kezelés (2 alkalom): 220.000 Ft
RADIESSE RÁNCFELTÖLTÉS (1ml /ampulla): 130.000 Ft-tól
SKIN BOOSTER KEZELÉSEK
Exosome kezelés (arc-2ml): 150.000 Ft
Exosome kezelés (arc,nyak -3ml): 225.000 Ft
Exosome kezelés (arc,nyak,dekoltázs-4ml): 320.000 Ft
Profihlo skinbooster kezelés (2 alkalom): 210.000 Ft
VOLITE - hyaluronsavas skin booster kezelés (1 ampulla): 90.000 Ft
VOLITE - hyaluronsavas skin booster kezelés (2 ampulla): 150.000 Ft
EJAL 40 skin booster kezelés (1 alkalom): 90.000 Ft
EJAL 40 skin booster kezelés (3 alkalmas bérlet): 240.000 Ft
NUCLEOFILL arc / haj kezelés (1 alkalom): 80.000 Ft
NUCLEOFILL arc / haj kezelés (4 alkalmas bérlet): 280.000 Ft
AQUAGOLD bőrrfiatalító kezelés arany mikrotűs fejjel - orvos által végzett: 144.000 Ft/alkalom
RÁNCTALANÍTÓ KEZELÉSEK BOTULIN TOXINNAL (BOTOXSZAL), MIMIKAI RÁNCOK KEZELÉSE
1 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok): 68.000 Ft
2 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok): 105.000 Ft
3 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok): 125.000 Ft
További 3 kiválasztott kiegészítő terület (áll, bunny, szemöldökemelés, ajaksarokemelés, orrcsúcs): 68.000 Ft
Arcvékonyítás: 110.000 Ft
Nyakfiatalítás: 68.000 Ft
Barbinyak, trapéz izom kezelése: 110.000 Ft
Dermalift, arcemelés : 85.000 Ft
Áll kiemelése: 29.000 Ft
Szájzug emelése: 29.000 Ft
Orrcsúcs emelése: 29.000 Ft
Szemöldökemelés (csak nőknél): 29.000 Ft
Mezob0t0x kezelés: 68.000 Ft
MEZOTERÁPIA HYALURONSAVAS KOMBINÁLT GÉPI KEZELÉSEK
Mezoterápia orvosi tűvel, koncentrált hyaluronsavval arc / nyak / dekoltázs / kézfej (1 ampulla ára): 65.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön (1 alkalom): 59.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön - 3 alkalmas bérlet: 116.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön - 6 alkalmas bérlet: 222.000 Ft
Teljes arc vitaminos anti ageing mezoterápia (1 alkalom): 52.000 Ft
Teljes arc hyaluron savas mezoterápia (1 alkalom): 74.000 Ft
Szem környék mezoterápia (1 alkalom): 22.500 Ft
Szem környék mezoterápia - 6 alkalmas bérlet: 102.000 Ft
MIKROTŰS - RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉSEK
Scarlet/Onix arckezelés régiónként 1 terület: arc / nyak/ dekoltázs (1 alkalom) - orvos végzi: 195.000 Ft
Scarlet testkezelés, striák kezelés - régiónként (1 régió=2 tenyér nagyság) - orvos végzi: 192.000 Ft
Scarlet testkezelés, striák kezelése (3 alkalmas bérlet) - orvos végzi: 495.000 Ft
FRAKCIONÁLT LÉZERES KEZELÉSEK
Teljes arc: 138.000 Ft
Orcák: 66.000 Ft
Alsó, felső szemhéj: 66.000 Ft
Száj körül: 66.000 Ft
Nyak: 108.000 Ft
Dekoltázs: 144.000 Ft
Nyak és dekoltázs: 222.000 Ft
Kézfej (2 db): 144.000 Ft
Arc és dekoltázs: 228.000 Ft
Arc és nyak: 216.000 Ft
Arc, nyak és dekoltázs: 276.000 Ft
Hegkezelések: egyéni ár konzultáció alapján
HÁMLASZTÁSOK
TCA hámlasztás, 15%-kos SkinTech triklorecetsavval: 71.000 Ft
Retinolos, Yessner hámlasztás: 71.000 Ft
Fenol TCA hámlasztás: 130.000 Ft
HYDROBALANCE KEZELÉSEK
Hydrobalance kezelés (1 alkalom): 80.000 Ft
Hydrobalance kezelés (3 alkalmas bérlet): 187.000 Ft
BIO FELSZÍVÓDÓ SZÁLAK - FACE LIFITING SZÁLAKKAL
Cog és FTC szálazás régiónként: 174.000 Ft
Teljes arcemelés Cog és FTC szálakkal: 396.000 Ft
Teljes arclifting Aptos szálakkal: 445.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 2 szál: 240.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 4 szál: 440.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 8 szál: 750.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 10 szál: 950.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 12 szál: 1.150.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 16 szál: 1.450.000 Ft
IZZADÁSGÁTLÓ KEZELÉSEK
Izzadásgátló kezelés botulin toxinnal (botoxszal) : 145.000 Ft
ONIX lézeres izzadásgátlás első kezelés ára (A kezelés előtt konzultáció szükséges, amelynek ára később beszámításra kerül az első kezelésbe.): 420.000 Ft
ONIX lézeres izzadásgátlás második kezelés ára (Az első kezelés után 2 hónappal később egy ingyenes kontrollra kerül sor. A 2. kezelés szükségessége egyénfüggő, csak abban az esetben van rá szükség ha a kontrollvizgálat ezt indokolttá teszi. ): 150.000 Ft
Scarlet izzadásgátló kezelés (3 alkalom szükséges): 495.000 Ft
PLAZMA JET KEZELÉSEK
alsó szemhéj: 150.000 Ft
felső szemhéj: 150.000 Ft
szarkalábak, homlok-és ajak körüli ráncok: 150.000 Ft
ZSÍROLDÓ ÉS CELLULIT KEZELÉSEK
Alidya cellulit kezelés - enyhe cellulit esetén (1 ampulla): 54.000 Ft
Alidya cellulit kezelés - közepesen erős cellulit esetén (2 ampulla): 94.000 Ft
Alidya cellulit kezelés - súlyos cellulit esetén (3 ampulla): 138.000Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (1 ampulla ára): 82.000 Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (2 ampulla ára): 132.000 Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (3 ampulla ára): 204.000 Ft
Belkyra kezelés (1 ampulla): 130.000 Ft
Kabelline kezelés (0,5 ml): 35.000 Ft
PRP KEZELÉS (DRAKULA TERÁPIA)
Arc kezelés: 156.000 Ft
Arc, nyak és dekoltázs: 204.000 Ft
Hajas fejbőr: 129.600 Ft
Arc és hajas fejbőr: 174.000 Ft
KOMBINÁLT ESZTÉTIKAI KEZELÉSEK
Scarlet és PRP (Drakula) kezeléssel ( 1 alkalom): 240.000 Ft
Scarlet és PRP (Drakula) kezeléssel ( 3 alkalmas): 636.000 Ft
Frakcionált lézer teljes arc kezelés és PRP (Drakula) kezelés: 210.000 Ft
FTC bioszálak és PRP (Drakula) kezelés (1 régió): 228.000 Ft
FTC bioszálak és PRP (Drakula) kezelés (teljes arc): 430.000 Ft
Hylase oldás (1ampulla): 60.000 Ft
HIFU KEZELÉSEK
HIFU arc - orvos által végzett: 360.000 Ft
HIFU arc+nyak területe - orvos által végzett: 450.000 Ft