Haj és fejbőr problémák

A haj problémák és fejbőr problémák a mindennapjaink szerves részei

 

A haj és fejbőr problémák a társadalom nagy részét érinti, azonban kevesen tudják, hogy ezek a betegségek bőrgyógyászati problémákra vezethetőek vissza. Számos hatás éri hajszálainkat és fejbőrünket a mindennapok során. A környezeti stressz és az öregedés folyamata is befolyásolja állapotát. Megjelenésünknek fontos része hajkoronánk, fejbőrünk, érdemes tehát vigyázni rá és ápolni úgy, mint bőrünket a testünkön és az arcunkon.

 

A legáltalánosabb haj és fejbőr probléma: a hajhullás

 

Világszerte a nők 40%-a, a férfiak 50%-a szenved hajhullástól. A hajhullás a nőknek olyan, mintha „koronás glóriájukat” veszítenék el, míg a férfiak ezt öregedésnek és a szexuális aktivitásuk csökkenésének élik meg. A kiváltó ok lehet gyulladás, hormonális változás, genetika, vagy csak az évszakok váltakozása. Az ok megtalálásához és a hajhullás kezeléséhez érdemes bőrgyógyász szakorvost felkeresnie.

 

Olvasson többet a hajhullásról és kezelési lehetőségeiről!

korpasodas-haj

 

Zsírosodás

 

Hormonális változások következtében, helytelen táplálkozás esetén, a vegetatív idegrendszert érő stresszes állapot jelentős lehet a fejbőr zsírosodása. A faggyúmirigyek túltermelődése esetén még a hajhagymák is elzsírosodhatnak, emiatt tápanyag felvételük csökkenhet, ami hajhulláshoz is vezethet. Gyakori a hajszálak zsíros érzete, összetapadása, a frizura lelapulása is.

A teljes gyógyuláshoz életmódváltásra lehet szükség, illetve bővebb orvosi kivizsgálásra is, melyhez bőrgyógyászaink, nőgyógyászaink is állnak rendelkezésére.

 

Korpásodás (korpás fejbőr probléma)

 

A korpásodásnak két fajtája van. Az egyik a gombás, a másik a baktérium okozta megbetegedés. Előbbi az ún. száraz korpa, utóbbi a zsíros korpa. A pikkelysömört tévesen hívják korpásodásnak, mert tünetei hasonlóak lehetnek a száraz korpához.

A száraz korpa tünetei a sárgás, szürkés, fehéres korpalemezek leválás a fejbőrről. Kezelésekor a száraz korpát alaposan el kell távolítani a fejbőrről és a hajszálakról, fertőtleníteni kell a fejbőrt és hidratálni.

Zsíros korpa tünetei a sárgás fehér, szürke és barna gömbölyű korpa darabok a fejbőrön és a hajszálakon. Érintéssel terjed, ezért a fertőtlenítés fésű, párna és egyéb hajjal érintkező eszközök esetén feltétlenül szükséges. Kezeléséhez gondosan kiválasztott hatóanyagokra van szükség. Kérje orvosunk segítségét.

Pikkelysömör esetén az immunrendszer hibás működése okolható. Ekkor a bőrsejtek a normális 28 napos ciklus helyett sokkal rövidebb idő alatt, 3-4 nap termelődnek újra, ezzel okozva felgyülemlett bőrrétegeket a fejbőrön és a test bármely pontján is. Ezek a területek fájdalmasan gyulladtak lehetnek, akár vérzőek is. Bőrgyógyásszal konzultálva a bőr állapotát kezeléssel lehet meggyógyítani.

 

Száraz, töredezett haj

 

A faggyú termelődés hiánya okozza a haj és fejbőr szárazságának, néhány esetben fejbőr hámlását, hajszálak durva tapintását, töredezését. Okozhatja erős kémiai hatás, mint a festés vagy a dauer, a napsütés, klóros víz, vagy akár nem megfelelő hajápoló termék használata is, de lehetnek belső problémák is, mint a hormonális problémák, tápanyaghiány. Kérje orvosaink tanácsát!

Árak

  • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 21500 Ft