Profilharmonizáció

Az arcod az első dolog, amit az emberek észrevesznek rajtad. Éppen ezért fontos, hogy arcod kiegyensúlyozott hatást tükrözzön. Természetesen senki sem tökéletes, nem létezik teljesen szimmetrikus arc, azonban apró esztétikai beavatkozásokkal kiváló eredményeket lehet elérni, melyekkel harmonizálni lehet az arcot. Hogy mit is jelent a profilharmonizáció és hogyan kell elképzelned a kezelést?

 

Mi az a profilharmonizáció?

Röviden: a profilharmonizáció a legkomplexebb arcesztétikai eljárás, amelynek során a teljes arcot vesszük figyelembe, nem pedig az arc egyes részleteit. Az arcot egy egészként vizsgáljuk és kezeljük a kívánt eredmény elérése érdekében. Az arc különböző területein hyaluronsvas töltőanyagot használva megváltoztatjuk az arc arányait, kiemeljük az előnyős területeket és elrejtjük a nemkívánatok hibákat. A profilharmonizáció során több eljárás kombinálunk és személyre szabott módon kezeljük az arcot.

 

Milyen területeken alkalmazzuk a profilharmonizációt?

A profilharmonizáció során azokat a területeket vesszük figyelembe, melyek jelentősen befolyásolják az arc harmóniáját. Ezek az alábbiak:

  • áll
  • orr
  • ajak
  • homlok
  • járomcsont

Vizsgáljuk meg, hogy az egyes területek hogyan befolyásolják arcunkat!

 

Áll

Az arc alsó részének, különösen az állnak a megfiatalítása óriási hatással van az arc arányaira, szerkezetére és profiljára. Az öregedési folyamat során az arc alsó részének alakja megváltozik, aminek következtében az áll hátrébb tolódik, az állkapocsvonallal együtt megereszkedik és veszít a térfogatából. Ez az arcvonások profilegyensúlyának és harmóniájának elvesztését eredményezi. A kisebb áll miatt az orr kiemelkedőbbnek vagy túlméretezettnek tűnik, ami veszélyezteti az arc egyensúlyát. Ez mind korrigálható álltöltéssel.

 

Orr

Az orr az arcunk központi eleme, fontos szerepet játszik az arc homlok- és oldalprofiljának kialakításában, valamint az arc egyensúlyának fenntartásában. Akár a páciens olyan orrformával született, amely nem illeszkedik jól az arcához, akár idősebb korában észlelt változásokat, vagy olyan sérülést szenvedett, amely hatással volt az orra megjelenésére, mindezek műtéti eljárás nélkül, pusztán hyaluronsav injektálásával kiválóan korrigálhatók.

 

Ajak

Az arc legvonzóbb vonása az ajak. Az ajkak megfelelő mérete, kontúrja és teltsége nagyon sokat számít az összképben. Az orr és az áll mellett az ajkak is javíthatók, hogy jobb általános egyensúlyt és arányokat teremtsenek az arcon, és ezáltal esztétikusabbá tegyék a profilt. A dús ajkak a szenvedély szimbóluma, nőiessé varázsolják a megjelenést és vonzzák a tekintetet.

 

Homlok

A homlok mérete és formája nagyban befolyásolja az arc összképét. A csapott homlok ront az arc arányain és hatással van az arcon lévő különböző szögekre, melyek befolyásolják a szimmetrikus és esztétikus kinézetet. A homlok megfelelő töltésével kiválóan egyensúlyba hozható az arc.

 

Járomcsont

A járomcsont töltés egy igen sokoldalú esztétikai eljárás. Ez a fajta arcfeltöltés kiválóan alkalmas arra, hogy a finom marionett vonalakat kisimítsuk, elfedjük az aszimmetriákat vagy megerősítsük az arckontúrt. Az orvos felméri, hogy hol éri leginkább a páciens arcát a természetes fény és oda helyezi el a töltőanyagot, utánozva ezzel a kontúr és highlighter sminket. A töltőanyag megemeli ezt az arcrészt, ami által a terület egy picit ragyogóbbnak tűnik és az arccsont hangsúlyosabb lesz.

Az orr, áll, ajak és homlok együttes formázása sokkal harmonikusabb megjelenést biztosít. A kinézet sokkal vonzóbb lesz anélkül, hogy mű hatást keltene. Természetesen a profilharmonizáció nem azt jelenti, hogy minden fent említett területen jelentős beavatkozásra lenne szükség. Csupán apró változtatások az arc megfelelő pontjain már sokkal szebb, természetesebb eredményt tudnak biztosítani. A profilharmonizáció egyensúlyba hozza az arc részeit. Ez a kezelés a szépség legfontosabb tudományos alapelvei alapján harmonizálja az arc arányait és szimmetriáját. A profilharmonizáció során figyelembe vesszük az arcon lévő különböző szögeket. A homlok és orr által bezárt szöget, az orr és ajak, valamint az ajak és áll által bezárt szöget.

A profilharmonizáció kiválóan alkalmazható férfiak esetében is. Ugyanis markáns vonásokat, karakteres állívet hozhatunk létre vele, melynek köszönhetően a megjelenés sokkal maszkulinabb lesz. Férfiak esetén éppolyan fontos a harmonikus arc, mint a nőknél.

Amikor arcunk bizonyos részeivel elégedetlenek vagyunk, érdemes tehát magasan képzett esztétikai bőrgyógyászhoz fordulni és megvizsgálni a profilharmonizáció lehetőségét, ugyanis gyakran kizárólag egy-egy terület formázása nem elég a kívánt megjelenés eléréséhez. Laikusként nem igazán tudjuk megfogalmazni, hogy pontosan mi zavar az arcunkon, inkább az összképpel vagyunk elégedetlenek. Ezt az összképet hivatott javítani a profilharmonizáció. Esztétikai szakorvosaink elkészítik a számodra legmegfelelőbb kezelési tervet!