Járomcsont töltés

A hírességek és az Instagram influencerek körében is egyre népszerűbb és divatosabb az éles, formás arckontúr. Amikor az arcon még nem jelentek meg az öregedés jelei, legalábbis nem nagy mértékben, akkor elég csupán egy kis rásegítés és máris lehet sokkal vonzóbb a megjelenésünk. Ezen kívül természetesen az öregedés jeleinek enyhítésére is kiválóan alkalmas ez az eljárás. A hyaluronsavas töltés segítségével könnyedén kiemelhetjük az arc arányait, a járomcsont ívét és varázsolhatunk tökéletes megjelenést. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, hogy mit kell tudni a járomcsont töltés folyamatáról.

 

Mi az a járomcsont töltés?

A hyaluronsavas járomcsont töltés segítségével kiemelhetjük az előnyös vonásokat, ezzel egyidőben háttérbe szoríthatjuk azt, amire kevésbé vagyunk büszkék. Segítségével megalkotható az úgynevezett Supermodel look, vagyis smink nélkül is tökéletes hatást érhetünk el. A töltőanyag használata az arccsont mentén igen sokoldalú esztétikai eljárás, ezért különösen népszerű az első alkalommal töltőanyagot kereső páciensek körében is.

Ez a fajta arcfeltöltési eljárás kiválóan alkalmas arra, hogy a finom marionettvonalakat simítsuk, egy aszimmetria elfedjük vagy az arckontúrt megerősítsük. Az öregedés előrehaladtával csontjaink megfogyatkoznak, így arcunk elveszíti a fiatalos kontúrját. A hyaluronsavas feltöltéssel az elveszett csont volumenét tudjuk pótolni, visszaállítva a fiatalkori állapotot, így arcunk újra üde és feszes lesz. Az arc kinézetét legfőképp a járomcsont határozza meg.

 

A kezelés folyamata

A járomcsont töltés során a lényeg, hogy az összhang kívánatos legyen. Nem a részletekre érdemes itt ügyelni, hanem arra, hogy a részek összjátéka kielégítő és harmonikus formát öltsön. Ez a folyamat az arcszobrászat, melynek során hyaluronsavas töltőanyag kerül azokra a részekre, amelyeket szeretnénk kihangsúlyozni. Az elhelyezés és a technika minden töltőanyag-kezelésnél kulcsfontosságú, minden egyes egyedi arc kiegyensúlyozásáról van szó. Ezért kiemelten fontos a személyre szabott kezelési terv.

A fitalabb pácienseknél, akiknél nem a volumenpótlás a cél, hanem maga a kontúrozás, az orvos felméri, hogy hol éri leginkább a páciens arcát a természetesen fény és oda helyezi el a töltőanyagot, utánozva ezzel a kontúr és highlighter sminket. A töltőanyag megemeli ezt az arcrészt, ami által a terület egy picit ragyogóbbnak tűnik és az arccsont hangsúlyosabb lesz. Így hosszú sminkelés nélkül is tökéletes a megjelenés.

A kezelés megkezdése előtt a páciens felvázolja, hogy milyen eredményt szeretne látni, az orvos pedig elmondja, hogy ezt milyen módon lehet elérni, milyen kezelési terv szükséges az elképzelés megvalósításához. Kijelöli, hogy mely pontokon kell bejuttatni a töltőanyagot, majd megtörténik a beinjektálás. Az eljárás során a töltőanyagot egészen a csontig juttatjuk be, így a végeredmény tényleg természetesnek tűnik. Fontos, hogy a töltést jó szakember végezze, ugyanis a felületes beinjektált anyag következtében alakulhat ki a „püffedt” arc hatás.

A teljes kezelés szinte fájdalommentes, mindössze kis kellemetlenséget kell elviselnie azoknak, akik alávetik magukat a kezelésnek. Az eredmény igen látványos és azonnal észrevehető. Kisebb véraláfutás előfordulhat a kezelt területen, de ez néhány nap után elmúlik. A kezelést követően érdemes kerülni a szoláriumot, a szaunát, a megerőltető testmozgást, valamint gondoskodni kell az arc hidratálásáról és a megfelelő fényvédelemről is.

 

Kinek ajánlott a járomcsont töltés?

Ezt a töltési technikát azoknak ajánljuk, akik az idő nyomait még nem, vagy kis mértékben viselik magukon, így nem a ráncok elfedése és a feszesség visszaállítása a cél, csupán egy kis rásegítésre van szükségük a tökéletes arcforma kialakításához. Az eljárás során az arc arányai a töltőanyagok segítségével könnyedén optimalizálhatók. Mivel az öregedés visszafordítását a középarcnál kell kezdeni, így bátran állíthatjuk, hogy a járomcsont töltés mindenkin ajánlott. Annak is, aki szeretné visszanyerni fiatalos külsejét és annak is, aki a tökéletes arcformát keresi.

 

A várható eredmény

A hyaluronsavas töltőanyaggal könnyedén elvégezhető a járomcsont kiemelése. Ilyenkor a járomív külső felét erősítjük meg. Az arc nyújtottabb hatást kelt a kontúrnak köszönhetően, az összhatás pedig sokkal harmonikusabb lesz.

 

Milyen előnyei vannak a kezelésnek?

Ma már egyre több olyan esztétikai eljárás létezik, amelyekhez nem kell szike, vagyis nagyobb beavatkozás nélkül lehet elvégezni a kezelést, az eredmény pedig magáért beszél. Ezek közé sorolható a járomcsont töltés is. Egy egyszerű, vágás nélküli megoldás, ami látványos eredményt hoz. Vonzóbbá, kontúrosabbá és esztétikusabbá teszi az arcfelületet.

A kezelés kiválóan alkalmazható fiatal páciensek esetében is, az arccsont kiemelésére, míg idősebb pácienseknél volumenpótlásra, a fiatalos megjelenés visszaállítására. Mindezek mellett nagyon népszerű a férfiak körében is, ugyanis markánsabb, férfiasabb vonásokat tudunk létrehozni a töltés hatására.

Nem okoz semmiféle sérülést, heget a beavatkozás, ami egyébként elvégezhető tűvel és kanüllel is. A Supermodel look szinte fájdalommentes és mindössze 30 percet vesz el az ember életéből. A páciens pedig azonnal visszatérhet a megszokott életéhez, a napi rutinhoz.

Fontos megjegyezni, hogy a hyaluronsavas töltések esetében mindig az egész arcot vesszük figyelembe, így előfordulhat, hogy a kezelést érdemes egyéb töltésekkel is kiegészíteni, hogy a hatás természetes és szimmetrikus legyen.

A kezelést megelőzően érdemes elkerülni a vérhigító használatát, az Omega3-at, a kurkumát, ill. ajánlott nem a menstruáció ideje alatt a kezelésre jönni, mert ezek mind növelhetik a bevérzés kockázatát.