A haj- és fejbőr problémák oka bőrgyógyászati probléma. Számos hatás éri hajszálainkat és fejbőrünket a mindennapok során, amit a környezeti stressz és az öregedés folyamata is befolyásol.

 • Az emberek fele szenved hajhullástól. A kiváltó ok lehet gyulladás, hormonális változás, genetika, vagy akár csak az évszakok váltakozása. Az ok megtalálásában és a hajhullás kezelésében bőrgyógyász szakorvos tud segíteni.
 • A zsírosodást, zsíros fejbőrt, hajat okozhatják hormonális változások, helytelen táplálkozás, vagy akár a vegetatív idegrendszert érő stresszes állapot. A faggyúmirigyek túltermelődése esetén még a hajhagymák is elzsírosodhatnak, emiatt tápanyag felvételük csökkenhet, ami hajhulláshoz is vezethet. Gyakori a hajszálak zsíros érzete, összetapadása, a frizura lelapulása is.
 • Korpásodás (korpás fejbőr probléma). A korpásodásnak két fajtája van: a gomba okozta száraz korpa, és a baktérium okozta zsíros korpa.
  • A száraz korpa tünetei a sárgás, szürkés, fehéres korpalemezek leválása a fejbőrről. Kezelésekor alaposan el kell távolítani a fejbőrről és a hajszálakról, fertőtleníteni, majd hidratálni kell a fejbőrt.
  • A zsíros korpa tünetei a sárgás fehér, szürke és barna gömbölyű korpa darabok a fejbőrön és a hajszálakon. Érintéssel terjed, ezért a fertőtlenítés fésű, párna és egyéb hajjal érintkező eszközök esetén feltétlenül szükséges. Kezeléséhez gondosan kiválasztott hatóanyagokra van szükség.
 • Pikkelysömör esetén az immunrendszer hibás működése okolható. Ekkor a bőrsejtek a normális 28 napos ciklus helyett sokkal rövidebb idő alatt, 3-4 nap termelődnek újra, ezzel okozva felgyülemlett bőrrétegeket a fejbőrön és a test bármely pontján is. Ezek a területek fájdalmasan gyulladtak lehetnek, akár vérezhetnek is.
 • A fejbőr hámlását, hajszálak töredezését, durva tapintását a faggyútermelődés hiánya okozza. Ezt kiválthatja erős kémiai hatás, mint a festés vagy a dauer, a napsütés, klóros víz, vagy akár nem megfelelő hajápoló termék használata is, de lehetnek belső problémák is, mint a hormonális problémák, tápanyaghiány.

Megoldásaink a leggyakoribb haj-és fejbőr problémákra, hajkezeléseink:

Hajmezoterápia

Alkalmazható a hajhullásra, korpásodásra, töredezett vagy zsírosodó hajra és pikkelysömörre egyaránt. Lényege, hogy gyógyhatású anyagokat juttatunk a fejbőrbe, melyek növekedési faktorokkal, hormonokkal, ásványi anyagokkal és hialuronsavval dúsított koktélok.

Hajmezoterpáia hatóanyaga lehet például:

 • A-vitamin, ami a bőr alkotóeleme és melynek hiányakor száraz, durva, töredezett lesz a haj
 • B-vitamin – a regenerálásban játszik fontos szerepet
 • C-vitamin és az E-vitamin – antioxidáns hatású
 • H-vitamin (biotin) az anyagcsere javításra szolgál és szabályozza a faggyúműködést
 • Dexpanthenol 20% a hajszál vastagításáért felelős
 • Ginko biloba vérbőség fokozó a hatékonyabb felszívódásért
 • Organikus szilícium pedig a sejtépítést segíti elő.

Orvosi tűs mezoterápia hajas fejbőrön 25.000 Ft.

Fibroblaszt Citokin Komplex kezelés

A biotechnológai fejlesztésű komplex hatóanyag a fibroblaszt nevű sejt által termelt ciktokinokból áll. A fibroblaszt feladata a kollagénrostok képzése, a laboratóriumban ebből vonják ki a citokint, ami a sejtosztódásért felelős természetes fehérje. A citokinek a regenerálódási folyamatban ezután növekedési faktorként funkcionálnak, aminek nagy szerepe van a sejtek megőrzésében (a pusztulásuk megakadályozásában) és az új sejtek keletkezésének és növekedésének serkentésében. A speciálisan haj és fejbőrkezelésre kifejlesztett orvosi anyag használatával célunk az egészséges és normál hajnövekedési ciklus visszaállítása.
A frissen mosott és szárított fejbőrre visszük fel a hatóanyagot egy speciális technikával. A bőr sérülésein keresztül így a hatóanyagok sokkal jobban felszívódnak, eredménye látványosabb lesz, mint egy egyszerű bedörzsölés hatására. A fibroblaszt kezelést bőrgyógyász szakorvos végezheti, alkalmazása hetente 1x javasolt, kúraként 5 héten át. Az eredmény fenntartásához a kúra ismétlése ajánlott 1 vagy 2 havonta. 1 kezelés 30 percig tart, mely után tilos az izzadással járó tevékenységet végezni, sportolni, szaunázni, nem szabad hajat festetni, mosni 24 órán belül. A kezelést követő néhány napig fokozottan kell ügyelni a fejbőr fényvédelmére.

Hajhullás kezelése fibroblaszt citokin komplexszel 50.000 Ft, 5 alkalmas bérlet: 230.000 Ft

PRP terápia

A „Drakula / PRP terápia” lényege, hogy a legtermészetesebb anyagból, a saját vérből nyert, vérlemezkékkel dúsított vérplazmát fecskendezünk át a test más szövetébe így a hajas fejbőrbe. A PRP (platelet-rich plasma= vérlemezkékben gazdag plazma) terápia jótékony hatással van a hajnövekedésre: amennyiben vannak inaktív hajhagymák, regenerálja és aktivizálja azokat, ezzel erősítve a hajat és késleltetve a kopaszodást. Beindul egy összetett regenerálódási folyamat, ahol a szervezet a saját anyagait használja fel. Ára 115.000 Ft *

* Tájékoztatjuk érdeklődőinket, hogy 2017 októberétől a saját vérrel történő betegellátást és kezeléseket az EMMI és az ÁNTSZ Magyarország területén teljeskörűen betiltotta. A PRP kezelések, beleértve az orvos-esztétikai „Drakula terápiát” a világ többi országában továbbra is elérhetők, hiszen bizonyított és biztonságos eljárások. Bízunk benne, hogy a jelenleg zajló szakmai viták és egyeztetések hatására hamarosan hazánkban is újra engedélyezett lesz. További információkért kérjük hívják központi telefonszámainkat vagy írjanak e-mailben a info@koc.hu címre. Köszönjük megértésüket!