Hyaluronsavas ráncfeltöltés

A fiatalos megjelenés és a vágy, hogy megállítsuk a természetes öregedést ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. Az ókortól kezdve különféle, ma már meghökkentő módszereket is alkalmaztak a ránctalan, ragyogó bőr megtartásáértKleopátra Egyiptomban szamártejben fürdött, amihez hétszáz szamár szolgáltatta a “fürdővizet”. A középkorban többek között a nyers húst használták ránccsökkentő pakolásként, de a fehér vagy vörösboros fürdő is népszerű volt, a bőr hámlasztását, megújítását remélték tőle. A huszadik században a modernizáció folyamatai már alapvető igénnyé tette a nők számára, hogy az öregedés látható jeleit az egyre sokasodó lehetőségek mentén mérsékeljék.

A kozmetikai ipar ma már tudományos módszerekkel keresi azokat a megoldásokat, amelyek segítenek fenntartani a bőr szépségét és ideális állapotát.

 

Miért pont a hyaluronsav?

1934-ben egy német gyógyszerész, Karl Meyer izolálta elsőként a hyaluronsavat, de több évtizedbe telt, mire a szuperanyag felhasználási területeit megtalálták. A hyaluronsav természetes anyagként van jelen szervezetünkben. Egy 70 kg-os ember teste körülbelül 15 gramm hyaluronsavat tartalmaz, ennek 50%-a a bőrünkben található. Elsődleges feladata a szövetek hidrálása, például a szem nedvesen tartása vagy az ízületek rugalmasságának biztosítása. Az anyag rendkívüli képessége, hogy vízmegkötő képessége saját súlyának ezerszerese is lehet. Ízületi problémák, de szembetegségek esetén is sikeresen alkalmazták. 1981-ben a szarvasmarha-kollagén volt az első olyan volumenpótló, melyet jóváhagyott az amerikai FDA ráncfeltöltés céljából. A hyaluronsav látványosan javítja a bőrhidratáltságát, volument pótol, fokozza a kollagén termelését és természetes módon integrálódik a szövetekbe a ráncfeltöltés során.

 

Hyaluronsavas ráncfeltöltés –
szájon át vagy egyenesen a bőrbe?

Hyaluronsavas ráncfeltöltés 2

A hyaluronsav ma már szedhető tabletta formában és sokféle szérum, gél, krém, ital vagy kozmetikai kezelés hatóanyaga is egyben. Mindegyik hasznos lehet, hiszen segíti a vízmegtartást és támogatja a kollagéntermelést. Ugyanakkor a hyaluronsavas kozmetikumok csak a bőr legfelső rétegébe hatolnak be, hatásuk a mélyebb ráncoknál már nem érvényesül. Ellenben hyaluronsavas ráncfeltöltés azonnal látványos eredményt ad, ha már egy kicsit mélyebbek az arc ráncai vagy ha 30 éves kor után már megjelennek az öregedés egyéb apróbb látható jelei. A hyaluronsavas ráncfeltöltés során egy vékony injekciós tűvel vagy kanüllel fecskendezik be a hyaluronsavat az arc kiválasztott területeire. A kezelés alatt apró tűszúrásokat és kissé feszítő érzést észlelhetünk. A beavatkozás legfeljebb 30 percig tart.

A kezelést megelőzi egy konzultáció, ahol minden részletet tisztázhatunk a kezelést végző orvossal. A hyaluronsavas ráncfeltöltés hatása azonnali és látványos, de a végső eredmény csak 2-3 hét után alakul ki és területtől függően maximum egy-két évig tart. Alapvetően az egyéntől és annak életmódjától függ, hogy kinek mennyi idő után szívódik fel a feltöltőanyag.

A hyaluronsavas ráncfeltöltés fő alkalmazási területe az arc, a nyak és a dekoltázs, de a test bármely része is gyakran kezelt terület a megfelelő indikációban. A szem alatti karikák, a szarkalábak, a nevetőráncok, a száj környékén vagy a homlokon megjelenő barázdák mélységét is csökkenthetjük vele. Segítségével az arccsont és az állcsont kontúrozható, alakítható vele a száj teltsége, és még az orr formáját is javíthatjuk vele.

A hyaluronsavas ráncfeltöltésnek ritkák a szövődményei. A korai szövődmények közé tartozhat a pirosság, enyhe duzzanat és a szúrás helyén apró bevérzés. Ezek a tünetek egy-két nap alatt teljes mértékben megszűnnek. Ha steril környezetben, profi szakember végzi a beavatkozást és utána betartunk minden orvosi tanácsot, nem kell aggódnunk. Ritkán késői szövődmények is kialakulhatnak, mint pl. granulóma képződés. A rossz injekciós technika következtében kialakuló csomókat ill. a nem tetsző eredményeket hyaluronidase enzimmel oldani lehet.

Mivel a szervezetünkben is jelen van a feltöltőanyag, allergiás reakcióra sem kell számítanunk. Ugyanakkor nem javasolt a beavatkozás terhesség és szoptatás alatt, autoimmun betegségek esetén mindenképpen konzultálni kell a kezelő orvossal.

 

Kipróbáltan működik

A hyaluronsavval végzett kezelések világszerte a legnépszerűbb volumenpótló technikák közé tartoznak, mert az arc legtöbb esztétikai problémája korrigálható vele. Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának éves jelentése szerint, tavaly a lágyszöveti korrekciók több mint 70%-át a hyaluronsavas feltöltések adták.
Az életkor, a genetikai hajlam, a káros szokások és a nem megfelelő fényvédelem a kor előrehaladtával ráncosodást idéz elő, a bőr feszességéért felelős anyagok mennyisége mindenkinél csökken. Ha legszebb önmagunkat szeretnénk viszontlátni a tükörben, válasszuk a hyaluronsavas feltöltést, hiszen egy természetes anyaggal, gyorsan és látványosan érhetjük el vele a fiatalosabb, ragyogó bőrt és üdébb arcvonásokat.

 

A Meliora esztétikai bőrgyógyász csapata szeretettel vár, próbáld ki Te is a hyaluronsavas ráncfeltöltést!