Szemöldökemelés

A megereszkedett, lógó szemöldök miatt a szem gyakran kisebbnek, zártabbnak tűnik, a tekintet pedig fáradtnak hat, mely nem kelti sokszor a megfelelő, általunk kívánt benyomást. Ezekben az esetekben nyújt kiváló megoldást a szemöldök lifting, vagy más néven szemöldökemelés, browlift -, ami az egyik leglátványosabb eredményekkel járó orvosesztétikai eljárás. Óriási népszerűségnek örvend a különböző korú és nemű páciensek körében, mivel rövid időn belül és minimális fájdalom mellett fiatalosabb külsőt eredményez. Az eljárást követően az addig fáradt, bezárt tekintet egyszerre megnyílik és a páciens arca természetes módon vonzóvá válik.

A szemöldök lifting többféle eljárással is kivitelezhető. Akármelyikről is legyen szó, ezt minden esetben egy esztétikai konzultáció előzi meg. Az orvossal történő egyeztetéskor megbeszélésre kerülnek az esetleges korábbi beavatkozások, valamint nagy hangsúly kerül a tervezésre és a felmerülő kérdések megvitatására. A konzultáció során megbeszélésre kerülnek az előkészületekhez és az utókezeléshez kapcsolódó tennivalók is. Az állapotfelmérés alkalmával megvizsgáljuk az arc felső régióját és a felső szemhéjat, valamint az itt dolgozó izmok működését is szemrevételezzük. Végül pedig kiválasztásra kerül a beavatkozás típusa is az állapotfelmérést követően.

Bizonyos esetekben kiegészítő kezelést is javasolunk a cél elérésének érdekében (szemhéjplasztika, botox kezelés, hyaluronsavas feltöltés,stb.)

 

Orvosi centrumunkban az alábbi típusú beavatkozásokkal végezzük a szemöldök emelését:

 

1. Szálbehúzás:

felszívódó szálakkal történő modern, minimál invazív beavatkozások leggyakrabban arcfeszesítés és arcemelés céljával történnek. Ezek mellett egy másik eredményesen kezelhető terület a lógó, megereszkedett szemöldök. A maximális lifting hatás érdekében ezen a területen az úgynevezett COG-szálakat használunk. Ezzel a száltípussal azonnal látványos eredményt érhetünk el, köszönhetően a szálakon elhelyezkedő tüskéknek, mivel azok a szövetekbe kapaszkodva rögzítik az emelést a szemöldök csúcsától a hajas fejbőr irányába.

Ezt követően a szervezet éppen úgy reagál a kezelésre, mint a hagyományos felszívódó szálas beavatkozások esetében: a fokozatosan termelődő kollagéntermelésnek köszönhetően a végleges hatás két hónap múlva alakul ki, mely még jelentősebb változás lesz az azonnal elért hatáshoz képest, de már a rögtön a kezelés után is látványos az eredmény.

 

2. Botox:

Szemöldökemelés botox segítségével is történhet. Enyhébb fokú megereszkedés esetén alkalmazhatjuk ezt a hatékony módszert. Ebben az esetben a szemöldök oldalsó végébe fecskendezünk megfelelő mennyiségű, általában minimális anyagot, mely emelő hatást fejt ki a kezelt területen.

 

3. Hialuronsav:

A különféle tulajdonságú töltőanyagok széleskörű elérhetőségének köszönhetően ma már az arcformázás sokféle módja lehetséges. Ez a szemöldök esetében azért releváns tényező, mert a szemöldök megereszkedésének oka nagyon sok a lokális volumenhiány, ami az öregedés következménye is lehet. A homlok és a halánték volumenhiánya okozza a szemöldök süllyedését.

A hiányzó volument egyszerűen, gyorsan és gyakorlatilag fájdalommentesen lehetséges nagyon látványosan pótolni. A töltőanyagot vékony tű vagy kanül segítségével juttatjuk a bőr alá. A beavatkozás után elenyésző a mellékhatások mennyisége és gyakorisága, a páciensek azonnal visszatérhetnek normál életvitelükhöz. A kezelést – egyéntől függően – 6-18 hónapon belül érdemes megismételni. Fontos, hogy a kezelést gyakorlott szakember végezze.

 

4. Műtét – szemöldök emelés plasztika:

A bőrkimetszéssel végzett szemöldök emelés plasztika az erősen megereszkedett szemöldök esetében hoz nagyon látványos megoldást. Ebben az esetben a szemöldök a kezelés előtt a szemüreg vonala alá lóg, mely morcos és fáradt hatást kelt, akár még idősebbnek is mutathatja a pácienst a koránál.

A gyors műtét során közvetlenül a szemöldök íve fölött ejtünk egy metszést, ahol egy háromszög/félhold alakú bőrdarab kerül eltávolításra. Aggodalomra semmi ok, a metszés vonala rejtett marad, hiszen azt közvetlenül a szemöldök felső ívében elhelyezkedő szőrszálak mentén ejtjük meg. Az eltávolított bőrfelesleg miatt a szem környéki bőr nem esik le többé és a szemöldök teljesen kifeszül, megemelkedik. Hatása kifejezetten tartós, körülbelül 5-10 évig tart.

A beavatkozás után vannak bizonyos teendők, amelyeket érdemes megfogadni és betartani, ezeket személyre szabottan minden esetben egyeztetjük a páciensekkel. A gyógyulási időszak során kontrollt biztosítunk pácienseink számára előre egyeztetett időpontban, továbbá mindenféle felmerülő kérdés esetén e-mailben és telefonon is elérhetőek vagyunk.

Szerezd vissza fiatalos külsőd, jelentkezz be hozzánk konzultációra!