Rádiófrekvenciás arckezelés

Az arcfeszesítés természetes megoldása a rádiófrekvenciás arckezelés. A kozmetikai bőrfiatalítás újfajta megoldása, ami kifejezetten hatékony, így látványos eredmény elérésére alkalmas, pozitív hatásai nem vitathatók. Hogy zajlik a kezelés? Milyen előnyei vannak? Melyik változatát végezzük? Jöjjenek a részletek!

 

Mi az a rádiófrekvenciás arckezelés?

A kollagén a bőr kötőszövetének fontos része, ez az, ami megadja a vágyott rugalmasságot és frissességet. Az évek és az évtizedek múlásával, illetve a negatív környezeti hatások következtében azonban egyre alacsonyabb lesz a bőr kollagén-tartalma, így a bőr könnyebben megereszkedik, a feszességet pedig felválthatja a petyhüdtség.

A rádiófrekvenciás kezelés lényege, hogy aktivizálja a bőrt. Felpörgeti a kollagéntermelődést azáltal, hogy összehúzódásra ösztönzi az elasztikus rostokat és beindítja a kötőszövetek regenerálódását.

A rádiófrekvenciás kezelés nem egyszeri alkalom, hanem egy kúra. Ennek oka, hogy az új kollagén rostok képződése folyamatos, így a bőr egy meghatározott időintervallumon belül teljesen megújul. Ahhoz tehát, hogy a hatás hosszú távú és látványos legyen, kúraszerű alkalmazásra van szükség. A kúra hossza a bőr állapotától függ: 30 éves kor körül, amikor a ráncok még nem olyan mélyek, elegendő lehet egy 3-4 alkalmas kezeléssorozat, 40 éves kor felett pedig 6-8 alkalom javasolt.

 

Milyen esetekben hozhat szép eredményeket a kezelés?

A kezelés különféle bőrproblémákra nyújthat megoldást. Így például:

  • javítja a bőr szerkezetét,
  • simítja a ráncokat,
  • alkalmas a toka csökkentésére,
  • segít az akné után maradt hegek halványításában, eltüntetésében,
  • a felkarok, a nyak és a dekoltázs területén is alkalmazható,
  • megújítja a bőr textúráját,
  • felfrissíti a szürkés, elszíneződött bőrt,
  • halványítja a pigmentfoltokat.

 

Milyen esetekben nem ajánlott ez a típusú arckezelés?

A rádiófrekvenciás arckezelés széles körben alkalmazható, vannak azonban helyzetek, amikor célszerű inkább más megoldás mellett dönteni. Nem javasolt a kezelés, amennyiben a páciensnek pacemakere van, esetleg szívbetegséggel küzd, ha daganatos betegségben szenved. Kerülni kell a rádiófrekvenciás arcfiatalítást akkor is, ha a kezelendő személy epilepsziás, lázas, esetleg bőrgyógyászati betegsége van.

 

Milyen eredmények várhatók a rádiófrekvenciás arckezelés után?

A kezelés során a bőr felfrissül és megfiatalodik. A ráncok, a mimikai ráncok, a szemkörnyéki ráncok, a szájkörüli ráncok simábbak lesznek, a bőr tartása javul, feszesebb és rugalmasabb lesz. Összességében sokkal fiatalosabb és energiával teltebb lesz az arc bőre.

 

A kezelés menete

Első lépésként a kezelőorvos ismerteti az arckezelés menetét és azt, hogy milyen eredményekre számíthat a páciens. Ezt követően megtisztítja az arcbőrt, eltávolítja az elhalt hámsejteket és elvégzi a tonizálást. Az előkészítés befejeztével az orvos végrehajtja magát a kezelés, majd hidratáló arcmaszkot helyez fel és végül lezárja az arckezelést a megfelelő kozmetikumokkal.

 

Scarlet rádiófrekvenciás mikrotűs kezelés

A rádiófrekvenciás kezelésekhez közel áll a Scarlet RF mikrotűs kezelés, amit a pesti rendelőnkben, a Körúti Orvosi Centrumban is végezünk. Ez a megoldás a hagyományos rádiófrekvenciás kezelések előnyeit ötvözi a frakcionált lézer, vagyis az IPL előnyeivel.

Alkalmas kisebb volumenpótlásra és javítja a bőr szerkezetét. A ránctalanítás, a feszesítés, a rugalmasság visszaadásának természetes módja, ami csökkenti a ráncokat, javítja a bőr textúráját és egyenletessé teszi a bőrfelszínt. A pigmentfoltok és a pattanások kellemetlen nyomokat hagynak a bőrön, a rádiófrekvenciás kezelés segítségével azonban ezeket is enyhíteni lehet. Képes arra, hogy összehúzza a pórusokat és hozzájárul a faggyútermelés mérsékléséhez is. Akárcsak a két kezeléstípus, amelyből táplálkozik, a Scarlet kezelés is alkalmas a felkar, a hát, a has, a dekoltázs és a nyak bőrének feszesítésére is.

A Scarlet rádiófrekvanciás arckezelés során a mikrotűk közreműködésével a bőr középső rétegeibe vezetik be a rádiófrekvenciás hullámokat, amelyek hatására fokozódik az elasztin és a kollagén termelődés. Az arcbőr műtéti beavatkozás nélkül nyeri vissza rugalmasságát és tartását. A Scarlet kezelés eredménye már egy alkalom után is látható, a megfelelő hatás érdekében azonban ajánlott 3 alkalommal elvégezni a kezelést.

 

ONYX rádiófrekvenciás mikrotűs kezelés

Működési elve megegyezik a Scarlet-tel, az ONYX kezelés azonban formabontó abból a szempontból, hogy még erősebb, eredménye kifejezetten látványos. Ez az új eljárás a toka csökkentésére is kiválóan alkalmas, valamint egyedülálló megoldást nyújt az izzadásgátlásra is. Az átmeneti izzadásgátló kezelésekkel szemben, az ONYX akár egy alkalom után is, véglegesen megszűnteti az izzadás okozta kellemetlen tüneteket. Így nem csak bőrfiatalításra alkalmas.

A bőr akár szeretnénk, akár nem, árulkodik a korunkról. A modern technológiának köszönhetően azonban az árulkodó jelek elhalványíthatók, bizonyos esetekben meg is szüntethetők.

Ismerd meg, milyen kezelések közül választhatnak azok, akik szeretnék felvenni a kesztyűt az idő és a környezeti hatások nyomaival!