A nyár előtti arckezelések a nyár futárjai, nyáron alkalmazható arckezelések pedig a kellékei. A nyár a pihenés, a nyugalom, az elégedettség és a feltöltődés időszaka. Ilyenkor van idő a családi nyaralásokra, a körutazásokra és a szabadságokra. Azonban a szépség a napsütötte mindennapokban is fontos. Bár egyes eljárások a környezeti hatások miatt nem alkalmazhatóak, még így is bőven válogathatunk a nyáron is alkalmazható arckezelések közül.

Szabadságon a kezelések

A hámlasztás hatására eltávolíthatóak a bőr sérült felszíni rétegei. A TCA kémiai hámlasztás azoknak ajánlott, akik a felületes ráncaiktól szeretnének megszabadulni, vagy a napozás hatására kialakult pigmentfoltokról elfeledkezni. A gyümölcssavas hámlasztás hatására a bőr simább és ragyogóbb lesz, így hirdetve minden nap a bőr fiatalságát.
A különböző lézeres eljárások is segíthetnek az éveink letagadásában. Mind a frakcionált, mind a Gentle kezelések feszesen fiatalossá varázsolják az arcbőrt. Egyéntől függően változó ideig halvány pír vagy vörösödés fordulhat elő. Ilyenkor még fontosabb a káros sugarak elkerülése, és hangsúlyosabb a fényvédelem.
Mivel ezek a kezelések a bőr felsőbb rétegire fokozott hatással vannak, ezért nyáron nem végezhetőek el, hiszen a nagy meleg árthat a bőr egészségének. Éppen ezért ilyenkor tanácsosabb más arckezelést választani.

Arcfeszesítés nyáron

Hiába „vesznek ki nyári szabadságot” egyes kezelések, a bőr feszesítése nyáron is lehetséges. Erre remek megoldás – többek között – a rádiófrekvenciás mikrotűs arckezelés.
A Scarlet RF kezelés során mikrotűk segítségével rádiófrekvenciás impulzusokat juttatunk a bőrbe, így beindul a természetes öngyógyító folyamat és a rugalmas rostok termelődése. Ennek köszönhetően a bőr visszanyeri eredeti rugalmasságát és tömörségét.
A nyári rádiófrekvenciás kezelés emellett a hyaluronsavas arclifting volumenpótló hatását is élvezhetjük nyáron. Így nemcsak a nyaralás során töltődhetünk fel, hanem hyaluronsavval rásegítve arcunk is visszanyerheti évekkel ezelőtti formáját.

Az arcfeszesítés tehát nyáron is lehetséges! Nem kell hagynunk, hogy a nagy meleg elvegye a kedvünkre