hyaluronsavas ráncfeltöltés 1

Mi az a hyaluronsav?

A hyaluronsav egy nagyméretű szénhidrátmolekula, ami a szervezetünkben természetes módon is megtalálható, leginkább a kötőszövetben. A kor előrehaladtával azonban egyre kevesebbet termelünk belőle.Saját súlyának akár ezerszeresét is képes megkötni a vízből, így biztosítja testünk hidratáltságát.

Zselés, tojásfehérjére emlékeztető textúrájával az ízületek környékén főként síkosító szerepet tölt be, míg a bőrben főként a telt, hidratált, rugalmas állapotokért felel. Az emberi szövetek hyaluronsav tartalmának több, mint fele a bőrünkben található.

 

Mire jó a hyaluronsav?

Használják összetevőként ízületi gyógyszerekben és reumatológiában, allergológiában, bőrgyógyászatban és a kozmetikai iparban is. Az esztétikai felhasználásánál a bőr megfelelő rétegeibe juttatva pótolhatjuk vele az öregedés következtében kialakult volumenhiányt, teltebb, üdébb megjelenést kölcsönözhetünk vele az arcnak és élesíthetjük a kontúrokat.

hyaluronsavas ráncfeltöltés főként a statikus, tehát a kor és a gravitáció, valamint az életmód és a hidratáltság csökkenése miatt kialakult ráncok kezelésére alkalmas. A mimikai ráncokat más eljárásokkal, például botox-szal lehet eredményesen kezelni.

 

Miért hyaluronsavval töltjük a ráncokat?

Évtizedek óta folyamatosan kutatják és használják a hyaluronsavat különböző ráncfeltöltő kezelésekhez. Nagyon jól használható és biztonságos anyag, hiszen teljesen természetes és az emberi bőr is tartalmazza. Ugyanakkor van egy igen előnyös tulajdonsága is, hogy reverzibilis, azaz a kezeléssel elért hatás egyszerűen visszafordítható. Amennyiben a páciens mégsem maradéktalanul elégedett a kezelés eredményével, az egy bontóenzimet tartalmazó injekcióval egyszerűen eltüntethető.

Mivel a hyaluronsav egy természetes anyag, ezért idővel magától is lebomlik a bőrben. További előnye még, hogy helyileg is képes stimulálni a kollagéntermelést, antioxidáns hatású és erősíti a bőr védőrétegét. A bőrbe jutva magához vonzza a vízmolekulákat és egy komplex telt, hidratált és fiatalos hatást eredményez.

 

Az arc mely területén alkalmazható a kezelés?

A hyaluronsavas ráncfeltöltés az arc szinte bármely területén alkalmazható. Kezelhetőek vele a szemöldök közötti és a homlok környéki ráncok, a száj sarkaiban és a felső ajaknál kialakult apró ráncok, a nevetőráncok és kiválóan alkalmas az ajkak feltöltésére, vastagítására. Nagyon szépen korrigálhatóak vele a szem és az orr környékén kialakult kisebb ráncok, barázdák, a nyak környéki ráncok és az arc egyéb részeinek formázására és kontúrozására is alkalmas. Segít a megereszkedett részek kisimításában és pótolja a volument.