Hyaluronsavas orrkorrekció

A szépészeti beavatkozások tekintetében soha nem látott mértékű fejlődések mentek végbe az utóbbi néhány évben. A korábban csak radikális, plasztikai sebészeti megoldásokkal elérhető korrekciókat egyre inkább felváltották a minimálisan invazív eljárások, így egy komoly, hosszú gyógyulási idővel járó orrműtét ma már bizonyos esetekben egy rövid, hyaluronsavas feltöltéssel járó orrkorrekció is kiválthat.

 

Mire képes a hyaluronsavas orrkorrekció?

Orrunk formája, esetleges egyenetlenségei nagy mértékben befolyásolják arcunk összképét. Amennyiben elégedetlenek vagyunk formájával az komoly önértékelési problémákhoz is vezethet. Hiszen orrunkat nem tudjuk eltakarni, sminkkel korrigálni, ráadásul az arcunk középpontjában helyezkedik el. Így, ha nem vagyunk elégedettek a látvánnyal, mindenképp érdemes szakemberhez fordulni.

hyaluronsavas orrkorrekció révén az orr formája, alakja és megjelenése nagy mértékben megváltoztatható: a kiemelkedések, besüppedések, kisebb hibák gyönyörűen korrigálhatók, a túl mély orrnyereg vagy a lógó orrcsúcs pedig szépen megemelhető. A görbe orr megjelenése is javítható a hyaluronsavas feltöltéssel. Ezzel a megoldással lehetőség továbbá arra is, hogy ha esetleg korábbi műtét után sem vagyunk elégedettek az eredménnyel, tovább lehessen korrigálni az orrot.

Mivel a hyaluronsavval plusz térfogatot adunk az orrnak, ezért kisebbé nem válik a kezelt terület, viszont az arányok javításával optikailag egy új illúziót teremthetünk és megváltoztathatjuk vele az egész arc karakterét. A szimmetria elérésével így gyakorlatilag egy kisebbnek látszó orrot láthatunk viszont a tükörben, ami által orrunk harmóniába kerül az arcunkkal. A hyaluronsavas orrkorrekció tehát mindenkinek ajánlható, annak tudatában, hogy az orr nem lesz kisebb, de mindenképpen harmonikusabb lesz páciens arcának összhatása. Jó belépő a kezelés továbbá azoknak is, akik egyelőre nem mernek kés alá feküdni, de kíváncsiak rá, hogy milyen lenne az életük egy esztétikusabb orral.

 

A hyaluronsavas orrkorrekció előtt

A hyaluronsavas orrkorrekciót mindenképp meg kell előzze egy szakorvosi konzultáció. Erre érdemes készülni, egyrészt képekkel és mindemellett szóban is megfogalmazni, hogy milyen eredményt várunk a kezeléstől. Készülj rá fel, hogy adott esetben nem biztos, hogy megvalósítható az elképzelésed, de hidd el, hogy orvosaink mindent meg fognak tenni az áhított célért a lehetőségeken belül. A konzultáció során minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint az orvos megmutatja és elmagyarázza, hogy milyen változásokat fogsz látni a beavatkozást követően.

Szintén fontos a hyaluronsavas feltöltés előtt, hogy minden vérzékenységet okozó gyógyszert és vitamint elhagyjunk – ideértve a nagy dózisú C-vitamint is. A rendszeresen szedett gyógyszerekkel kapcsolatban feltétlen konzultálj kezelőorvosoddal.

 

Hyaluronsav – a töltőanyag

A töltőanyag ebben az esetben az arckezelésekről már jól ismert és fentebb már említett hyaluronsav. A hyaluronsav egy természetes, nagy molekulájú szénhidrát, amely az összes emberi szövetben megtalálható. Az emberi testben leginkább vízmegkötő, az ízületekben, izmokban síkosító szerepe van. Halmazállapota és szövetbarát jellege lehetőséget ad arra, hogy számos gyógyszerészeti termék alkotórésze legyen. Ennek köszönhetően megtalálható bőrápoló, szemsebészeti és ortopédiai termékekben is, de közismertségét leginkább a szépészeti beavatkozások kapcsán szerezte.

A hyaluronsav – ahogyan a test más területein is – bizonyos idő alatt felszívódik, így az orr területén elért hatás nem végleges. Amennyiben nem vagyunk megelégedve a végeredménnyel, szükség esetén hyaluronidázzal felbontható a bejuttatott töltőanyag.

 

A kezelésről

Maga a hyaluronsavas feltöltés a konzultációval együtt körülbelül félórát vesz igénybe, az ezzel járó kellemetlenségek pedig minimálisak, így nem szükséges lábadozásra külön időt szánni, hanem bátran folytatható a napi rutinunk. A kezelés történhet egy alkalommal, de lehet akár lépcsőzetesen felépített is, mindig egy kicsit alakítva az orron, egészen addig, amíg a kívánt eredményt el nem érjük. Az orvos a kezelés során kevés mennyiségű töltőanyagot juttat az orrhátba, az orrgyökökbe és az orr oldalsó részeibe, hogy eltüntesse a szabálytalanságokat. Ezután formázza a beinjektált töltőanyagot a kívánt alakra. Igény szerint az orrcsúcs is formázásra kerül.

Nagyon fontos, hogy ennél az eljárásnál – mint egyébként minden egyéb szépészeti beavatkozásnál – komoly tudással, tapasztalattal, gyakorlattal rendelkező orvost válasszunk. A helytelenül használt és bejuttatott töltőanyag ugyanis akár szövetelhaláshoz is vezethet. Az orr nekrózisa akkor történhet meg, ha az orr artériáiba jut a töltőanyag és a véráramlás ezáltal megszűnik az adott területen. Bár ez a legsúlyosabb kockázatok közé tartozik, fontos, hogy széleskörű tapasztalattal rendelkező orvost válassz, aki jól ismeri az arc anatómiáját. A Meliora by KOC-nál kizárólag magasan képzett esztétikai bőrgyógyászok dolgoznak, így tőlünk egészen biztosan elégedetten távozol.

Válaszd a megújulást műtét nélkül, légy a legszebb önmagad!