Ajakformák

Az arc érzékszervei nem kizárólag funkciójukban, de megjelenésükben és vonásaikban is fontos szerepet töltenek be az ember életében: tudattalanul kommunikálnak, hatást gyakorolnak a befogadó félre.
Életünk során megszámlálhatatlan emberi arccal találkozunk, de mégis csak néhány tesz ránk mély benyomást. Akarva akaratlanul, de az első találkozások első pillanataiban csupán a külsőségek által alkotunk véleményt, vagy határozzuk meg, hogy ki válik szimpatikussá számunkra.

Nem is gondolnánk, de ilyenkor az ajkak formájának és méretének épp akkora szerepe van, mint akár a szemünk vagy a bőrünk színének, sokakban ezért is alakul ki egy megmagyarázhatatlan vágy az ajakfeltöltés iránt. A valódi igény hátterében pedig csupán egy egyszerű ok áll: férfiként és nőként is az ajkak jelentik a vonzerő egyik alappillérét, a dús és telt vonások ugyanis intimitást és érzékiséget sugallnak.

A kor előrehaladtával a száj formája és teltsége nagymértékű változáson megy keresztül, amit sokan nem tudnak nyugodt szívvel fogadni. Természetesen az ajakfeltöltési igény motivációja nagyon sokféle lehet, ilyen például a száj körüli ráncok eltüntetése, az alsó és felső ajkak méretének egy szintre hozása. Sok esetben azonban nem feltétlenül az a cél, hogy az ajak teltebb legyen, hanem hogy más formájú, más ívű legyen. Az ajakformázás lényege, hogy nem az ajak méretének növelése van a fókuszban, hanem az ajak formájának kiemelése, megváltoztatása.

Bármi is álljon a háttérben, ha már te is régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy érzékibbé varázsoltasd az ajkaid, érdemes megismerkedned a szájformázások során alkalmazott technikákkal, hogy könnyebb legyen a döntés a rendelőnkben.

 

Classic

Az ajakfeltöltések legnépszerűbb stílusa, a klasszikus ajaktöltés, amelyet a páciensek a legtöbb alkalommal kérnek. Az ajaknagyobbításnak ez a stílusa finom, mégis minden dimenziójában látványos. Azok a páciensek, akik az öregedés velejárójaként tapasztalják, hogy ajkaik térfogata változik vagy azok, akik diszkrét nagyobbításra vágynak, általában ezt a stílust választják.

 

Babydoll lips

Az angyali forma jellemzője a kifejező felső ajkak. Finom, csábító és érzéki, anélkül, hogy nyilvánvaló lenne eközben az ajaktöltés ténye. Ez az ajakforma kitölti a felső ajak határait, és általánosan a rombusz alak elérésére törekszik, annak diszkrét lekerekítésével, mely kellemes összbenyomást vált ki a másikból.

 

Hollywood lips

A hollywoodi stílus ideális azoknak a pácienseknek, akik a felső és alsó ajkak túlzott töltése nélkül szeretnék felhívni a figyelmet ajkaikra. A hollywoodi stílus gyakran látható a filmes és szórakoztatóipari személyiségeknél. Ez a töltési stílus kitölti a felső ajak mindhárom formáját, azaz a két kúpos rombusz alakot és a felső ajak közepén cupido ívet alakot.

 

Cherry lips

Ez a stílusú száj az ajak közepére fókuszál. A töltéssel az alsó és felső ajkak közepét célozzuk meg. Ennek következtében a cupido ív laposodik, ezért ez az ajaktöltési forma igazán azoknak ajánlott, akiknek a szájformája már alapból is hasonlít ehhez.

 

Keyhole lip

Az úgynevezett Kyle Jenner száj. Nagyon kedvelt szájforma manapság a keyhole lip, aminek lényege, hogy az ajkakba megfelelő mennyiségű és megfelelő technikával fecskendezett anyagnak köszönhetően a szájrés közepén egy apró lyuk képződik, ami kifejezetten szexi megjelenést kölcsönöz.

 

Cupido lips

A Cupido forma a legritkábban előforduló ajakstílus. Erőteljes, fiatalos megjelenésű, és a serdülőkor előtt álló nőknél nagyon feltűnően jelen sok esetben. A női ajkak természetes növekedési folyamatának köszönhetően az ajkak teltsége először középen, majd az oldalakon töltődik ki. A szerencséseknél felnőttként is megmarad ez a nagyon vonzó fazon, töltéssel pedig egy határozott V-forma kialakításával érjük el ezt a hatást a felső ajkakban. A Cupido a fiatalság érzetét kelti, ezért sokan kedvelik.

 

Adam lip

Az Ádám stílusú száj férfias ajakformát jelent. Jellemző rá az ajkak szögletes sarkai, mely összhangban van a férfias, maszkulin külső jegyekkel.

 

Russian lips

ez a speciális technika finom szív alakúvá formálja az ajkakat, kihangsúlyozva a középső részt, hasonlóan egy orosz Matrioshka baba szájához. Inkább emel, mint volument növel. Ideális első töltésnek vagy azoknak, akik a természetes hatást kedvelik. Itt a magasság a cél, nem a teltség és szív formával érjük el a csábító összhatást.

Mint láthatod a szájformázás nem egyenlő az ajaktöltéssel. Fontos, hogy kiválaszd a hozzád legközelebb álló stílust és az sem elhanyagolható, hogy az igazán szép végeredményt az ajak természetes alakja és anatómiája is nagyban befolyásolja. A kívánt eredmény akkor lesz esztétikus és tartós, ha megfelelő technikával és kiváló minőségi töltőanyaggal készül a formázás. A Meliora Esztétikai Centrumban szakképzett orvosok várnak, akik a legkorszerűbb anyagokkal dolgoznak. Kérd szakorvosaink véleményét és segítségét, hogy kiválaszthasd a számodra legmegfelelőbb megoldást.