Mezoterápia lényege

Az angol Marie Claire magazin szépségrovatának szerkesztője egyenesen egy lottónyeremény öröméhez hasonlította az érzést, amit három mezoterápiás kezelés után tapasztalt.
De mi is pontosan a mezoterápia? Egy olyan kezelés, amely során egy nagyon vékony tűs injekció segítségével juttatnak értékes hatóanyagokat 0,5-2 mm mélységbe a bőr középső rétegébe.
mezoterápia egy minimál invazív eljárás, amelyben egészen pontosan vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavak koktélját, peptideket, akár botoxot is juttatnak a bőrbe. Az egyedi igények alapján összeállított hatóanyagok táplálják és fiatalítják a bőrt, a mélyebb rétegekben serkentik a kollagén és az elasztin termelését, a kezelt területen fokozzák a keringést, összehúzza a pórusokat, csökkenti a bőr zsírosságát, a verejtékezést és a felületes ráncokat, ragyogást és a rugalmasságot adva ezzel a bőrnek.

 

Kinek ajánlott és mi mindenre jó a mezoterápia?

A mezoterápiát sokan már a húszas éveikben kipróbálják, preventív módon segítve ezzel bőrminőségük fenntartását. A bőr mélyebb rétegeibe adagolt koncentrált hatóanyagok a fiatal és egészséges bőrt is kondicionálják, késleltetik az öregedés látható jeleinek megjelenését. A harmincas évektől – amikor már csökken a bőr kollagén tartalma és lassulni kezd a bőrsejtek megújulása -, egyre nagyobb szükség lesz a tápláló anyagok utánpótlására. A tűs mezoterápia segít elérni az egyenletesebb bőrfelszínt, javítja a bőr textúráját, hatására eltűnnek a finomabb ráncok, halványodnak a pigmentfoltok, javul az arc szimmetriája, hidratáltabb lesz a bőr, és az öngyógyító folyamatok is beindulnak. Jól kezelhető vele a petyhüdt kötőszövet és a kitágult pórusok is.

Mezoterápia lényege 2

Elsősorban az arc, nyak, kéz és a dekoltázs területe a kezelések célpontja, hiszen ránctalanító és bőrfeszesítő hatásra leginkább itt van szükségünk. A kezelés azonnal felfrissíti a fáradt bőrt, kiegyenlíti a bőrfelszínt, javítja a keringést.

A szemkörnyék finom ráncai, a szem alatti karikák és puffadás is látványosan csökkenthető a kezelés révén. Bizonyos bőrhibák enyhítését is elérhetjük vele, a pattanások vagy a striák nyoma is mérsékelhető a megfelelően kiválasztott hatóanyagokkal. Előfordulhat, hogy a kézfej bőrének megfiatalítása a cél, de a test szinte minden részét kezelhetjük mezoterápiával. Számtalan különböző problémát orvosolhatunk vele, hiszen a beadott anyagok helyileg fejtik ki a hatásukat.

A mezoterápia egyik legkedveltebb alkalmazási formája a fejbőrön végzett kezelés. Ennek során – a páciens igényeinek és diagnózisának megfelelően – speciális hatóanyagkoktélt juttatunk a hajas bőrbe, körülbelül 2-3 mm mélységig, a hajszálak gyökereihez. A koktélban ásványi anyagok, nyomelemek és különféle vitaminok találhatók, egyénileg összeállítva. A kezelések révén sikeresen tudjuk csökkenteni a fejbőr zsírosodási folyamatait, a hajhullást, valamint serkenteni a hajnövekedést.

Mezoterápia lényege 3

Mit érdemes tudni a kezelésről?

A mezoterápia általában harminc percet vesz igénybe, nem fájdalmas, a vékony tűs kezelés maximum kis kellemetlenséget jelent. Érzéstelenítő krémekkel ezen is lehet még segíteni.  A kezelés után  bőrpír keletkezhet, de ez pár órán belül elmúlik.

Nem ajánlott a kezelés terhesség, krónikus betegségek, aktív bőrfertőzések, kezeletlen cukorbetegség vagy bizonyos gyógyszerek, például véralvadást gátló szerek szedése esetén. Ez utóbbit elég a kezelés előtt pár nappal elhagyni.

A mezoterápiás arckezelés előtt természetesen minden kizáró okot érdemes tisztázni a szakemberrel, aki a konzultáció során azt is megmondja, a rendelkezésre álló hatóanyagok közül melyik a legalkalmasabb a kitűzött cél eléréséhez. A kezelést követő néhány napban bizonyos szabályokat be kell tartanunk, nem szabad például szaunázni, sminkelni, uszodába menni, vagy olyan tevékenységet végezni, ami izzadással jár, hiszen a kezelési terület még érzékeny lehet a fertőzésekre. Mezoterápiás kúra alatt tilos szoláriumozni is, viszont legalább 25-ös faktorú fényvédő krémet kell minden nap használni.

Van, akinél már az első kezelés is jelentős változásokat hoz, de a tartós és látványos eredmény eléréséhez érdemes kúraszerűen alkalmazni a mezoterápiát. A szakemberek kéthetente 3-6 kezelést javasolnak, ezt követően pedig évi néhány fenntartó alkalmat.

Próbáld ki te is a Melioraban!