Futószemölcs

A futószemölcs a (HPV) okozta jóindulatú bőrnövedék, amely gyorsan terjed.A vírus a hámsejteket fertőzi meg, melynek következtében fokozódik a sejtek szaporodása az adott részen, kialakítva a szemölcsöt. Az elváltozások szorosan egymás mellett, igen nagy számban jelennek meg a fertőzött területen. A futószemölcs esetleges megsértése – pl. borotválkozás közben – elősegíti a vírus terjedését a test egyéb bőrfelületeire is, így akár több száz szemölcs is kialakulhat a test más részein.

szép bőr

A további terjedés megállítása érdekében, illetve a rosszindulatú elváltozások kockázatának kizárásáért, mielőbbi szakorvosi kezelés javasolt!

Futószemölcs jellemzői

A futószemölcsök mérete és formája változó. Lehetnek a bőrrel megegyező színűek, de előfordul, hogy pigmentáltak – ilyen esetben a laikusok számára összekeverhetők a napozás okozta pigmentfoltokkal. A futószemölcs általános jellemzője, hogy kevésbé emelkedik ki a bőrfelszínből, általában néhány milliméter nagyságú ezért lapos szemölcsnek is szokták nevezni. Legfőbb sajátosságuk, hogy csoportosan fordulnak elő, akár 20-100 darab futószemölcs is megjelenhet egyidejűleg.

Az otthoni módszerek ritkán vezetnek gyógyuláshoz, nemegyszer a továbbterjedést idézhetik elő ezért érdemes orvosi kezelés igénybe venni. A hatékonyság érdekében nagyon fontos a mielőbbi diagnosztizálás és a megfelelő kezelés elkezdése. Többféle kezelési mód is lehetséges, a különböző ecsetelőktől kezdve a folyékony nitrogénes fagyasztáson keresztül a lézeres, ill. sebészeti eltávolításig. A szakszerű orvosi ellátás során bőrgyógyászunk az Ön számára legcélravezetőbb, gyors és biztonságos gyógymódot fogja javasolni. Ennek ellenére a futószemölcs gyors terjedése miatt a kezelés elhúzódhat, illetve immunerősítésre is szükség lehet, hogy megnöveljék szervezete ellenálló képességét a vírussal szemben.

A futószemölcs mielőbbi felismerésével, és kezelésével elkerülheti az elszaporodásukkal járó kellemetlenségeket.

Időpontfoglalás

Árak

  • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 17000 Ft
  • Bőrfelszíni növedékek vírusos szemölcs, fibróma eltávolítása Volkmann kanállal/fagyasztással : 5000 Ft - 45000 Ft