Festékes anyajegyek, bőrnövedékek és bőrdaganatok

Az anyajegyek és bőrnövedékek eltávolítása sebészeti úton történik. A zavaró anyajegyek fizikailag és esztétikailag is problémát okozhatnak, sőt ezek a festékes anyajegyek akár rosszindulatúvá válhatnak. Bár többféle eltávolítási mód létezik, orvosi szempontból mégis a sebészi beavatkozás, a kimetszés az, amely biztos megoldást hoz, és lehetővé teszi a szövettani vizsgálatot.

Anyajegyek a bőrünkön
Az ún. festékes anyajeggyel születhetünk, azonban életünk folyamán is szaporodhat a számuk. A káros UV sugárzás, amely az ózonréteg elvékonyodása miatt nagyobb arányban éri el a Földet, mint korábban, olyan DNS elváltozást okoz, ami akár rövidtávon is a bőr károsodásához vezet. Emiatt az utóbbi években kiemelkedően fontos lett, hogy a sok anyajeggyel rendelkezők, folyamatosan bőrgyógyászati ellenőrzésekre, anyajegyszűrésekre járjanak. Akik bármilyen változást (sérülés, növekedés, színváltozás viszketés) érzékelnek anyajegyeik külsejében, szintén forduljanak szakemberhez, mert jelezheti akár egy melanoma kialakulását is. A melanóma, vagy pigmentsejtes daganat korai felismerése életet menthet, ezért a fehér bőrű, sok anyajeggyel rendelkező, gyermekkorban hólyagos napégést szenvedő, fokozott UV sugárzásnak kitett egyének rendszeres szűrése rendkívül fontos.
Az ún. bazalióma a világ leggyakoribb daganata, főként időskorban, fénynek kitett helyeken jelentkezik, bőrszínű vagy halvány vörös növedékek, nem gyógyuló sebek formájában. A daganat a bőrön lassan növekszik, áttétet nem ad, megfelelő sebészi ellátással gyógyítható.

Az anyajegyek eltávolítása
Klinikánkon plasztikai sebészek végzik a kimetszéseket, így biztos lehet benne, hogy minimális nyoma marad az eltávolításnak. A sebészeti úton eltávolított képletet minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük. A festékes anyajegyeket az épben a rosszindulatú daganatokat széles kimetszéssel távolítják el. Sebész szakorvosaink helyi érzéstelenítés után távolítják el az anyajegyet. Sajnos, a legkíméletesebb eljárás során is maradhat egy piciny heg. A műtét után kontrollvizsgálat, varratszedés szükséges, amely során orvosa tájékoztatja, hogy a szövettani vizsgálat milyen eredményt hozott, és hogy szükséges-e további kezelés.

Rendkívül fontos, hogy ellenőriztesse minden évben anyajegyeinek változását bőrgyógyász szakorvosaink segítségével! Amennyiben szükséges, kiváló sebészeink segítik az anyajegy eltávolítását, hogy Ön megnyugodhasson, elkerülve a melanoma kialakulását.

A kezelést végző szakorvosok:
Dr.Halmy Csaba
Dr. Sáfrány György
Dr. Sipos Péter
Dr. Sztányi István

Online bejelentkezés szakorvoshoz 
Visszahívás kérése


Árak / képlet (anyajegyek, bőrnövedékek) eltávolítására:
• 1 db 35 000 Ft
• 2 db 49000 Ft
• 3 db 60000 Ft
• 4 db 70000 Ft
• 5 db 80000 Ft
• Szövettani vizsgálat képletenként – külső laboratóriumban 5000 Ft
• Punch biopsia – külső laboratóriumban szövettani vizsgálattal 15000 Ft