Bőrgyógyászati konzultáció

Bőrünk a legnagyobb szervünk, ami a szabad bőrfelületeknek köszönhetően folyamatosan különböző környezeti hatásoknak és számos kórokozónak van kitéve. Bőrünk testünk első védelmi vonala, amely 3 részből áll: a bőralja, az irha és a legfelső réteg a hám. Az irhában zajlik a bőr mechanikai védelme, itt található a szőrtüszők és a faggyúmirigyek. A bőraljának az egyik legfontosabb feladata a hőszigetelés, ez a réteg főleg zsírszövetekből áll. Bőrünk állapota hűen tükrözi az egészségügyi állapotunkat is. Sokan nem tudják, de a legtöbb bőrgyógyászati tünet a szervezet belső megbetegedéseire utal. Többek között ezért is ajánlott a rendszeres bőrgyógyászati konzultáció. Az orvosi centrumunkban működő bőrgyógyászat kiváló, a munkájukban elismert szakorvosokból áll.

A bőrgyógyászati konzultáció célja:

bőrgyógyászati konzultáció célja, hogy az egyes bőrproblémákat feltérképezze, az elváltozásokat megvizsgálja, illetve az anyajegyeket részletesen ellenőrizze. A vizsgálat során kiváló, tapasztalt dermatológus szakorvosaink várják a pácienseket. A különböző bőrelváltozások sok esetben komoly belső szervi, akár daganatos betegségekre is utalhatnak, ezért különösen fontos, hogy komolyan vegyük őket. A fél éves-éves bőrgyógyászati konzultáció panaszmentesség esetén is javasolt, az anyajegyek átvizsgálása céljából. A rendszeres vizsgálatnak köszönhetően könnyen felfedezhetők az esetleges változások.

A vizsgálat menete:

A konzultációs vizsgálatok, mint minden szakterületen, a bőrgyógyászaton is az anamnézis (kórelőzmény) felvételével kezdődnek. Fontos a korábbi bőrbetegségek feltárása és a családban előforduló megbetegedések, esetleges öröklődő bőrbetegségek ellenőrzése. Ezt követően történik meg az elváltozott bőrfelület, a konkrét panasz megvizsgálása. A szakorvos először szabad szemmel, ha szükséges, akkor dermatoszkóp (bőrmikroszkóp) segítségével vizsgálja át a területet.
Az anyajegy szűrés esetén fontos a teljes test átvizsgálása, minden egyes anyajegy külön-külön történő szemrevételezése. Ezért szükséges az esetlegesen nem jól látható, rejtett helyen elhelyezkedő anyajegyek felfedése is.
A vizsgálat után, a bőrgyógyász szakorvos felállítja a diagnózist, javaslatot tesz a további kezelésre, szükség esetén pedig további vizsgálatot javasol. A szakorvossal egyeztetett időt követően feltétlenül ajánlott egy bőrgyógyászati kontroll vizsgálaton történő részvétel.

A leggyakoribb panaszok, mellyel a bőrgyógyászat foglalkozik:

  • anyajegy szűrővizsgálat: Nagyon fontos az önvizsgálat! Rendszeresen ellenőrizd anyajegyeidet, figyelj az apróbb változásokra, hogy minél előbb észrevedd az eltéréseket. Fontos az éves vagy fél éves szűrővizsgálat, ahol a bőrgyógyász egyesével nézi át az anyajegyeket, így időről időre tökéletesen nyomon követhetőek legyenek az esetleges elváltozások. Azonnal fordulj szakorvoshoz, ha az anyajegy érintésre érzékeny, fáj, hámlik, viszket, megváltozik formája, színe, szimmetriája vagy esetleg vérzik. Ne feledd, a bőrrák vezető helyet foglal el a rosszindulatú daganatos megbetegedések rangsorában. Az időben felismert betegség azonban életet is menthet!
  • gombás, vírusos vagy bakteriális eredetű megbetegedések, szemölcsök: Ezek nagyon gyakori fertőzések, melyek megjelenhetnek a bőrön, de akár a körmön is. Mivel folyamatosan zárt, műszálas ruhákat viselünk, amely kedvez a gombák szaporodásának, így ez a fajta fertőzés gyakran kellemetlen tüneteket okoz és komoly egészségügyi panaszokhoz is vezethet. A vashiány, az elhízás, a cukorbetegség vagy a a túlzott antibiotikum szedés is elősegítheti a gombák szaporodását. A fertőzés a bőrgyógyászati kezeléssel teljesen gyógyítható, így a panaszok megjelenésekor érdemes azonnal szakorvoshoz fordulni.
  • akné, pattanás: Az akné, azaz a pattanás a faggyúmirigyek gyulladása, mely legtöbbször az arcon, a háton és a vállon jelentkezik, ahol intenzívebb a faggyútermelés. Fontos, hogy a pattanások kezelése során szakorvosaink először a kiváltó okot keresik. Sokszor ezt nem lehet megtalálni. Ennek ellenére is javasolnak kezelést, hiszen azokat a pattanásokat, melyek heggel gyógyulnak, később nagyon nehéz kezelni. Bőrgyógyász szakorvosaink minden esetben személyre szabott kezelési módokat javasolnak a bőrtípus, az életmód, és a tünetek fényében.
  • krónikus bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör): Az ekcéma az egyik leggyakoribb bőrbetegség. Jellemzően vörös, gyulladt, hámló foltok formájában jelentkezik a bőrön. Erős viszketéssel járhat és megkeserítheti a páciens életét. A pikkelysömör előfordulása szintén gyakori, a nőket és férfiakat egyaránt érintő bőrbetegség. A betegség kialakulásában általában veleszületett hajlam játszik szerepet, de ez önmagában nem elég a pikkelysömör kialakulásához, ahhoz a hajlamot megjelenítő külső környezeti faktorok hatása is szükséges. Habár a betegség jelenleg még nem gyógyítható, de tünetmentesíthető, így mindenképp érdemes szakemberhez fordulni.
  • allergológiai vizsgálat: A bőrgyógyászati allergia vizsgálat során ellenőrzött, gyakran előforduló allergénekkel átitatott tapaszokat helyez fel a szakorvos a páciens bőrére és a 20., 40., percben, majd 2.3. 5.7. napon vizsgálja a bőrreakciót. Így az orvos komplett képet kap a felmerülő érzékenyítő anyagokról. Ezzel a teszttel olyan allergének is kimutathatók, mint a kozmetikai illatanyagok, a gyógyszerek, a fémek vagy a festékanyagok.

Hogyan érkezz a vizsgálatra?

A bőrgyógyászati konzultációra minden esetben tiszta bőrrel, körmökkel és hajjal gyere. Amennyiben panaszod, bőrelváltozásod van, fontos, hogy azt a konzultációt megelőző néhány órában semmilyen anyaggal, gyógyszerrel, krémmel ne kezeld, hogy a szakorvos a valós állapotában lássa a bőrelváltozást. A bőrgyógyászati konzultáció teljesen fájdalommentes. Amennyiben esetleges növedékek eltávolítása szükséges, az minden esetben érzéstelenítéssel történik.


Orvosaink

Dr. Hidvégi B0ernadett

Dr. Hidvégi Bernadett

Vezető bőrgyógyász - nemigyógyász
Dr. Csellár Zsuzsa

Dr. Csellár Zsuzsa

Bőrgyógyász - esztétikai bőrgyógyász
Dr. Dobribán-Ónodi Ivett

Dr. Dobribán-Ónodi Ivett

gyermek- és felnőtt bőrgyógyász, nemigyógyász

Dr. Kerner Tünde

Bőrgyógyász - nemigyógyász

Dr. Noll Judit

Bőrgyógyász - gyermekbőrgyógyász - gyermekgyógyász
Dr. Takács Doloresz

Dr. Takács Doloresz

Bőr- és nemigyógyász - esztétikai bőrgyógyász
Dr. Tóth Veronika

Dr. Tóth Veronika

Bőr- és nemigyógyász - esztétikai bőrgyógyász

Áraink

BŐRGYÓGYÁSZATI KONZULTÁCIÓ/ VIZSGÁLAT, KONTROLLVIZSGÁLAT
Szakorvosi vizsgálat és konzultáció: 34.000 Ft
Vezető szakorvosi vizsgálat és konzultáció: 36.000 Ft
Gyerek szakorvosi vizsgálat és konzultáció: 34.000 Ft
Kontrollvizsgálat (1 hónapon belül): 20.000 Ft
Telefonos konzultáció: 20.000 Ft
Telefonos kontroll: 14.000 Ft
Angol nyelvű lelet: 25.000 Ft
BŐRGYÓGYÁSZATI KEZELÉSEK ÉS BEAVATKOZÁSOK
Anyajegyszűrés - kézi dermatoszkóppal (felnőtt): 42.000 Ft
Anyajegyszűrés - kézi dermatoszkóppal (gyermek): 35.000 Ft
Komputeres anyajegyszűrés (felnőtt)
1-2 db: 45.000 Ft
3-10 db: 52.000 Ft
11-20 db: 59.000 Ft
Alámetszés (Subcisio) 3x3 cm: 48.000 Ft
Allergia vizsgálat epicutan teszttel - ezt a vizsgálatot a budai rendelőnkben, a Meliorában tudjuk elvégezni. (A tesztelés 33 anyagra történik, melynek során speciális tapaszok kerülnek felhelyezésre a hát bőrére. Az eredmény egy hét után van meg: 56.000 Ft
Punch biopszia mintavétel: 44.000 Ft
Vírusos szemölcs, bőrfelszíni növedék, fibróma lézeres /hyfrecatorral történő eltávolítása (az ár mérettől és darabszámtól függően)
1 cm alatti ,1 db: 38.000 Ft (tartalmazza a konzultáció és érzéstelenítés díját is)
1 cm alatti, 2-3 db: 43.000 Ft
1 cm alatti, 4-6 db: 49.000 Ft
1 cm alatti, 7-10 db: 53.000 Ft
1 cm alatti, 11-15 db: 62.000 Ft
1 cm alatti, 16-20 db: 74.000 Ft
1 cm alatti, 21 db felett: 86.000 Ft
1-2 cm nagyságú, 1 db: 40.000 Ft
1-2 cm nagyságú, 2-3 db: 45.000 Ft
1-2 cm nagyságú, 4-6 db: 55.000 Ft
1-2 cmnagyságú, 7 darabtól: 68.000 Ft-tól
2 cm-nél nagyobb, 1 db: 43.000 Ft
2 cm-nél nagyobb, 2-3 db: 50.000 Ft
2 cm-nél nagyobb, 4-6 db: 62.000 Ft
2 cm-nél nagyobb, 7 db felett: 81.000 Ft-tól
Talpi vagy tenyéri szemölcs lézeres eltávolítása
Az 5 mm-nél nagyobb vagy bőrkeményedéssel körülvett, illetve 2-nél több talpi és tenyéri szemölcs esetében az eltávolítás előtt előzetes konzultáció szükséges!
A konzultáció díját az eltávolításkor fizetendő díjból levonjuk.
5mm alatti talpi vagy tenyéri szemölcs (1 db): 45.000 Ft
5-10 mm közötti talpi vagy tenyéri szemölcs (1db): 49.000 Ft
10-15 mm közötti talpi tenyéri szemölcs (1 db): 53.000 Ft
Szemölcs, Molluscum / uszodai szemölcs és más bőrfelszíni növedék eltávolítása fagyasztással vagy Volkmann kanállal
Megjegyzés: kézen és lábon található közönséges szemölcs kivételével, lásd tenyéri vagy talpi szemölcs lézeres eltávolítása ára
1 cm alatti ,1 db szemölcs (2-3 molluscum/uszodaszemölcs): 36.000 Ft
1 cm alatti, 2-3 db szemölcs (4-15 molluscum/uszodaszemölcs): 41.000 Ft
1 cm alatti, 4-6 db szemölcs (15-nél több molluscum / uszodaszemölcs): 47.000 Ft
Benőtt köröm lézeres vagy sebészeti kezelése
Benőtt köröm lézeres vagy sebészeti körömágyplasztikája 1 oldal: 54.000 Ft
Benőtt köröm lézeres vagy sebészeti 2 oldal: 74.400 Ft
Benőtt köröm lézeres vagy sebészeti körömágyplasztikája 3 oldal: 91.200 Ft
Benőtt köröm lézeres vagy sebészeti körömágyplasztikája 4 oldal: 106.800 Ft
Körömlevétel (1 db): 43.200 Ft
Lézeres körömgomba kezelés (az ár egy alkalomra vonatkozik, minimum 5 alkalom javasolt)
Konzultáció (kezelés nélkül): 25.000 Ft
1-3 köröm lézeres kezelés: 26.000 Ft
4-6 köröm lézeres kezelés: 30.000 Ft
7-10 köröm lézeres kezelés: 33.000 Ft
10 köröm felett lézeres kezelés: 36.000 Ft
ROSACEA ÉS ÉRTÁGULAT KEZELÉSEK
Rosacea és értágulat kezelése dióda lézerrel vagy IPL-lel -orr+arc két oldala +homlok+nyak+dekoltázs: 109.000 Ft
Rosacea és értágulat kezelése dióda lézerrel vagy IPL-lel - orr+arc+homlok + áll: 85.000 Ft
Rosacea és értágulat kezelése dióda lézerrel vagy IPL-lel - orr és környéke: 55.000 Ft
Rosacea és értágulat kezelése dióda lézerrel vagy IPL-lel -orr+arc két oldal: 70.000 Ft
LABORVIZSGÁLATOK
Felhívjuk szíves figyelmét hogy a laborvizsgálatok a szakorvosi konzultáció és vizsgálaton díjon felül fizetendő.
Gombavizsgálat (tenyésztés) bőr, köröm: 14.500 Ft
Gombavizsgálat cellux készítményből: 9.000 Ft
Allergia vizsgálat vérből Allergénspecifikus IgE (20) nutritiv panel: 13.000 Ft
Allergia vizsgálat vérből - Allergénspecifikus IgE (40) nutritiv panel: 19.000 Ft
Allergia vizsgálatok vérből Allergénspecifikus IgE (20) inhalatív panel: 13.000 Ft
Allergia vizsgálatok vérből Allergénspecifikus IgE (36) inhalatív panel: 19.000 Ft
Allergia vizsgálatok vérből Allergénspecifikus IgE méh, darázs: 8.000 Ft
Táplálék intolerancia vizsgálatok (46 tápanyaggal): 50.000 Ft
Táplálék intolerancia vizsgálatok (108 tápanyaggal): 80.000 Ft
Táplálék intolerancia vizsgálatok (221 tápanyaggal): 140.000 Ft
Hisztamin intolerancia: 23.000 Ft
HIV - 1,2, antitestek, HIV- 1 antigén: 10.000 Ft
Herpes simplex vírus (HSV) 1,2 antitestek (IgG, IgM): 15.000 Ft
Cytomegalovírus: 10.000 Ft
Epstein-Barr vírus (EBV) antitestek (IgM, VCA IgG, EBNA IgG): 16.000 Ft
Hepatitis A vírus antitestek (IgG, IgM): 10.000 Ft
Hepatitis B vírus s.antigén (HBsAg): 10.000 Ft
Hepatitis C vírus antitest (IgG): 8.000 Ft
Hepatitis E vírus antitestek (IgG, IgM): 12.000 Ft
Parvovírus B19 antitestek: 11.000 Ft
TP Elisa: 9.360 Ft
Treponema pallidum (szifilisz): 9.000 Ft
Chlamydia psttaci: 13.000 Ft
Mycoplasma pneumoniae: 13.000 Ft
Vércsoport (AB0, RH) + Ellenanyagszűrés: 20.000 Ft