PRP kezelés

A természetes fiatalító eljárások népszerűsége évről évre növekszik. A szépészeti beavatkozásoknak kialakult egy olyan célközönsége, akik szeretnék fiatalabbá, üdébbé varázsolni a külső megjelenésüket, tartanak azonban attól, hogy kés alá feküdjenek vagy mesterséges anyagokat vessenek be. A PRP kezelés, vagyis a sajátvérterápia tökéletes választás a természetességet követők számára. Nézzük, mit kell tudni róla!

 

Mi az a PRP kezelés?

A PRP kezelés, vagy ahogy hívni szokták Drakula terápia, vámpír terápia az egyik legtermészetesebb, de mégis igen hatékony bőrfiatalító eljárás, amit eredetileg mozgásszervi problémák kezelésére fejlesztettek ki. A kezelés során vérlemezkékben gazdag saját plazmát juttatnak a bőr alá. A vérlemezkékben található növekedési faktorok a sejtek szaporodását serkentik, a bőr újjá születik, ragyogó és fiatalos lesz.

Nézzük meg részletesebben ezt a folyamatot! A PRP (Platelet Rich Plasma) egy thromocytadús plazmainjekció. A benne lévő trombociták csoportját célzottan juttatják egy-egy területre, ahol a biológiai kötőszövet regeneráció el tud indulni, pusztán a természetes anyagok hatására, bármiféle mesterséges vegyület nélkül.

 

Kinek ajánlott?

A PRP kezelés felhasználása meglehetősen széles körű. Már hosszú évek óta alkalmazzák a különféle mozgásszervi panaszok enyhítésére, például ízületi problémák, teniszkönyök esetén, de a szív- és érsebészetben és a szájsebészetben is előszeretettel használják. Ugyanígy fontos szerepet tölt be a bőrfiatalításban is.

A PRP kezelés nulladik lépése a páciens egészségi állapotának felmérése. Van ugyanis néhány kizáró tényező. Tipikusan ilyen ok, ha a páciens bőre gyulladt, vagy fertőző májgyulladásban szenved, esetleg véralvadási problémái vannak, kemoterápiás kezelés alatt áll.

A PRP kezelés mindenkinek ajánlott, aki nem szenved a fenti betegségek egyikében sem és szeretné bőrét fiatalabbá varázsolni. Segít a szarkalábak kisimításában és a szem alatti karikák enyhítésében, de igen hatékonyan alkalmazható az arc bármely részén, a dekoltázs, a nyak és a kézfej területein is.

A kezelés kiválóan alkalmazható a hajhullás megállítására, ill. folyamatos használata mellett a hajszálak erősítése céljából javasolt, így a kopaszodás lassítására is alkalmas a PRP terápia.

 

A PRP kezelés előnyei

A PRP kezelés ereje az egyszerűségben rejlik. Előnyeit hosszasan lehetne sorolni, ezek közül gyűjtöttük össze a legfontosabbakat.

Természetes
Az esztétikai, bőrfiatalító kezeléseknek ma már számos változata létezik. Ezek többsége mesterséges anyag használatára épít. Az új trendeknek köszönhetően azonban egyre több a természetes megoldás. A sajátvérterápia egy 100%-ig természetes bőrminőségjavító eljárás, melynek segítségével a bőrfeszesítés könnyedén és tisztán elvégezhető. Mivel a páciens saját vérét juttatják vissza a szervezetbe, így teljes mértékig anti-allergén a kezelés, nem kell mellékhatásokkal, allergiás reakciókkal számolni.

Gyors
A vámpír terápia nem igényel különösebb előkészületet a páciens részéről, nem kell hosszas kivizsgáláson részt venni, mindössze egy konzultáció és egy laborvizsgálat előzi meg a kezelést. Attól függően, hogy mekkora kezelendő területről van szó, a terápia 30-60 percet vesz igénybe, ezt követően pedig a páciens visszatérhet a mindennapi rutinjához, tevékenységeihez.

Hatékony
A kezelés hatására a természetes regenerálódás beindul, a kollagéntermelés új lendületet kap. A végleges eredmény a terápiát követő 1-2 hónapban lesz látható, akkorra fejtik ki a vérplazmák hatásukat. Akár 2 évvel is hátravetheti a bőr öregedésének folyamatát.

Összetett terápiába illeszthető
Vannak olyan szépészeti kezelések, amik csak önmagukban alkalmazhatók, de olyanok is, amiket igen hatékonya lehet kombinálni más beavatkozásokkal. A sajátvérterápiát például lézeres kezelésekkel lehet a legeredményesebben kombinálni. Lézeres kezeléseket követően a PRP terápiának köszönhetően gyorsítható a regeneráció, a bőrpír eltűnése.

 

Mi az eljárás menete?

Mint minden esztétikai kezelés, a PRP is egy konzultációval indul. A páciens felvázolja, hogy milyen eredményt szeretne elérni, a szakorvos pedig a lehetőségek és az igények összehangolását követően prezentálja a kezelési tervet a páciens számára. Azt is bemutatja, hogy a kezelés hatására milyen eredményekre lehet számítani.

A kezelés mindössze apró kellemetlenséggel jár, utána pedig megjelenhetnek kisebb véraláfutások a tűszúrások helyén, ezek azonban néhány napon belül el is múlnak. Ügyelni kell arra, hogy  a beavatkozást követő pár napban ne érje erős napfény és fizikai behatás a kezelt területet. Érdemes fokozott figyelmet fordítani higiénia kérdésének: az alapos fertőtlenítéssel a fertőzéseket lehet megelőzni.

A kívánt hatás elérése érdekében akár 3 kezelésre is szükség lehet, egymást követő hónapokban.