Esztétikai konzultáció 2

Napjainkban a harmonikus, fiatalos megjelenés igen hangsúlyos témává vált. A szép, üde külső sokak számára egyenlő a magabiztossággal és az önbizalommal. Az öregedés késleltetésére, illetve bőrünk aktuális állapotának frissítésére számos kezelési lehetőség létezik, többféle orvosesztétikai beavatkozás áll már rendelkezésre.

Az orvosesztétikai kezelések egyre bővülő palettáján azonban sokszor igencsak nagy gondot tud okozni, hogy a megfelelőt válasszuk. Rengeteget olvasni, hallani jobbnál jobb kezelésekről, korszerű beavatkozásokra. Azt azonban nagyon nehéz egyedül megállapítani, hogy melyik is a legideálisabb számomra. A Melioraban az esztétikai beavatkozásokat a lehető legnagyobb szakértelemmel végezzük, éppen ezért a kezelés előtt minden esetben fontos és gyakorlatilag a kezelés részeként kell tekinteni a szakorvossal történő egyénre szabott konzultációra.

A szakorvosi konzultáció kiváló lehetőség arra, hogy tájékozódj arról, hogy esztétikai céljaid miként érhetők el. Mivel egy kívánt eredmény akár többféle beavatkozással is elérhető, a célok és természetesen minden eset és páciens más, éppen ezért a konzultáció során pontosan meghatározzuk az egyedi igényekhez leginkább passzoló kezelési tervet.

Megbeszéljük, hogy te hogyan látod magadat, milyennek látod az arcodat? Mik azok a vonások, amiket szeretsz magadon és mik azok, amik zavarnak vagy elbizonytalanítanak. Sokszor fordulnak hozzánk pácienseink azzal a panasszal, hogy olyan fáradtnak tűnik az arcuk, pedig nem is azok. Az ilyen problémák tökéletesen korrigálhatók a megfelelő esztétikai beavatkozással. Az esztétikai szakorvos feladata az érzelmi attribútumok lefordítása a terápia nyelvére. Tehát meg kell határoznia, hogy milyen beavatkozás(ok)ra van ahhoz szükség, hogy a negatív arckifejezéseket pozitívvá alakítsa.

Az esztétikai konzultáció során továbbá megválaszolásra kerül a kezeléssel kapcsolatos összes kérdés. Orvosaink hitelesen tájékoztatnak lehetőségekről és az elérhető eredményekről, illetve részletes tájékoztatást nyújtanak a beavatkozást megelőző és az azt követő teendőkről is. Tanácsokkal látunk el ezen kívül az eredmény hosszú távú fenntartására vonatkozóan is, hiszen közös célunk, hogy az elért állapot tartós maradjon. A kérdésekre természetesen szakszerű, de érthető válaszokat kapsz.

Az esztétikai konzultáció alapja, hogy arc felmérése nem csak statikusan (mimika nélkül) történik, hanem dinamikusan tudja felmérni a szakorvos az arc mozgásait. Gyakran kérjük pácienseinket, hogy mosolyogjanak, ráncolják a homlokukat vagy mutassák meg azokat a grimaszokat, amiket gyakran vesznek észre magukon. Ugyanis nagyon fontos, hogy az elvégzett esztétikai beavatkozás beszéd, nevetés, sírás közben se látszódjon, ne keltsen természetellenes hatást. Éppen ezért nem szoktunk fénykép alapján diagnosztizálni. Hiszen így csak az arc egy része látszik, statikusan, ami alapján nem lehet megfelelő kezelési tervet felállítani.

Az esztétikai konzultáció nemcsak „első alkalmak” előtt javasolt: orvosesztétikai centrumunkba érdemes bizonyos időközönként újra ellátogatni konzultációs céllal. Ennek egyszerű oka van: testünk állandó változásban van kortól és nemtől függetlenül, valamint a használandó anyagok és az alkalmazott eljárások vonatkozásában is mindig tudunk újat mutatni.

Orvosváltás esetén kifejezetten fontos a konzultáció a közös munka megkezdése előtt. Ilyenkor átbeszélésre kerülnek a korábbi kezelések, az alkalmazott anyagok, technikák és ennek függvényében alakul ki az új kezelési terv, mely az egyes egészségügyi kockázatok elkerülése miatt különösen elengedhetetlen lépés.

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK:

 

Igényel-e valamilyen felkészülést a konzultáció?

A pácienseknek minden esetben tisztában kell lenniük céljaikkal, mit is várnak beavatkozásoktól, milyen eredményekre számítanak, milyen kezelésekkel szimpatizálnak. Az igények megfelelő megfogalmazása segíti a precíz kezelési terv létrejöttét. A kezelés előtt tehát nagyon hasznos átgondolni az egyéni igényeket, esetleg jegyzetet készíteni belőlük, a felmerülő kérdéseket írásban összegezni.

 

Időben milyen hosszúságú egy konzultáció?

A konzultáció hossza átlagosan nagyjából 30 perc. Ez több tényezőtől is függ, például, hogy hány területet szükséges kezelni, mennyi kérdés merül fel, mennyire összetett a páciens problémája, stb.

 

Mennyibe fog kerülni a kezelés?

Az esztétikai konzultáció kiváló lehetőség arra is, hogy orvos és páciens közösen megbeszéljék, hogy az adott kezelési tervnek milyen költségvonzata van. Így a páciens fel tudja mérni, hogy a kezelési terv mely részét tudja anyagilag vállalni és milyen olyan beavatkozások vannak, amik esetleg halaszthatók.

 

Én egészen konkrétan tudom, hogy mit szeretnék. Ebben az esetben is szükséges a konzultáció?

A rövid válasz: igen! Orvosaink – szakmai hozzáértésük miatt – az esetlegesen nem maguktól értetődő dolgokra is rávilágítanak, precízen ismertetik a kezelések hatékonyságához szükséges elő- és utólépéseket, illetve az egyéni adottságoknak megfelelően (például bőrtípus) ajánlják és határozzák meg az egyes beavatkozásokat, hogy minél hamarabb és minél jobb eredmények szülessenek.