MD Kódok- egy innovatív módszer a szépségért


 

2010-ben dr. Mauricio de Maio brazil plasztikai sebész forradalmasította az esztétikai non-invazív beavatkozásokat. Kidolgozott egy olyan egyszerű és közérthető rendszert, mely hatékonyan tudja támogatni a páciensekkel folytatott kommunikációt, valamint segíti az esztétikai beavatkozások kezelési tervét összeállítani és kivitelezni. Ez egy sokkal szofisztikáltabb megközelítés, mint csak ráncokat keresgélni és töltögetni az arcon.

 

Mi valójában az MD Kódok rendszere?

 

Az arcesztétikai egységek (pl. orca, áll, ajak) kisebb részegységeit is figyelembe kell venni, amikor a hialuronsavas feltöltéssel optimális eredményt szeretnénk elérni. Ezen kódok segítségével tudjuk hatékonyan kezelni  a páciensek által megfogalmazott „SZOMORÚ, MÉRGES, FÁRADT, LÓGÓ ARC” megjelenést. Az MD kódok strukturális kódok, melyek az alapot, a kontúrt és a finomítás technikáját adják az arcon.

Az MD kódok dinamikusak, optimalizálják, megszépítik az arc kifejezéseit is az izom modulációján keresztül. Az MD kódok meghatározzák azt, hogy a hialuronsavat az izom fölé ill. alá injektáljuk ezzel biztosítva, hogy mimika alatt is olyan vonzó maradjon az arc, mint alap helyzetben.

Ezzel a technikával megelőzhető a túltöltött arc, mert a kódokkal nem csak az injektálás helye, hanem a hialuronsav mennyisége is adott.

Az egységes kódrendszer tehát támpontot ad az állapotfelmérésben, támogatja a páciensekkel történő kommunikációt, segíti a kezelési stratégia kialakítását és ezzel együtt megkönnyíti a pénzügyi tervezést. Mind az alkalmazandó készítmények típusára, mind a mennyiségekre is útmutatást ad.

 

MD Kódok a gyakorlatban

 

Az MD kódok ismertetése a VYCROSS technológiai termékcsalád Juvederm Voluma, Volift és Volbella fillereinek felhasználásával történt. A szabadalmaztatott technológia az alacsonyabb és magasabb molekolasúlyú hialuronsav keveréke, melyben egyedülálló keresztkötések kialakítása révén hatékonyan kötött mátrix jön létre. 9-24 hónapos, vagyis hosszabb élettartam várható a technológia alkalmazásától mélyreható szöveti beépüléssel, mely természetes hatást eredményez. Mindezek eredményeként jobb lesz a betegelégedettség, egy természetes, fiatalosabb, harmonikusabb önmagát kapja meg a páciens.

Amennyiben Ön is szeretné élvezni az MD kódok által biztosított előnyöket, kérjen időpontot.

 

 

 

Dr. Papp Ildikó