Mert a férfi bőre más! A leggyakoribb panaszok közé tartoznak a borotválkozás következtében jelentkező kiütések, vagy szőrtüszőgyulladás, a hajhullás, az aknék, a gondterheltséget, fáradtságot sugárzó mély mimikai ráncok, fokozott izzadás, és öregségi foltok, az arc volumenének csökkenése. Az otthoni bőrápolók fontosak, de ha a férfiak hatékonyabb megoldásra vágynak az orvos-esztétikai kezelések széles skálája áll rendelkezésünkre, hogy ezeket a problémákat orvosolja.
• Ráncfeltöltés hialuronsavval
• Mimikai ráncok kezelése
• Szemhéjplasztika
• Frakcionált lézeres arckezelés
• Fokozott izzadás kezelése
• Hajhullás kezelése mezoterápiával

A kutatások azt mutatják, hogy a mai kiélezett munkaerő-piaci versenyben a férfiak részéről is megnövekedett a kereslet a szépészeti eljárások iránt.
Az esztétikai bőrgyógyászok a drasztikusan növekvő igények miatt feltárták a férfiak és a nők bőre közötti biológiai, arcanatómiai különbségeket, amelyek az öregedés folyamatában is szerepet játszanak, így ennek megfelelően tudjuk kialakítani a nemekként különböző fiatalító eljárásokat.

Miben különbözik a nők és a férfiak bőre?
A férfiak bőre 15-20 százalékkal vastagabb, mint a nőké, tágabbak a pórusai, kevesebb a bőr alatti zsírszövete. Továbbá négyszer több faggyúmirigyet tartalmaz, mint a nők bőre, így több izzadságot is termel. Bár a férfiak bőrének kollagénszintje magasabb, mint a nőké, így később jelennek meg a ráncaik, viszont ha megjelennek, sokkal mélyebbek lesznek. A kor előrehaladtával bőrünk kollagénje ugyanis egyre merevebb lesz, csökken a bőr hialuronsav tartalma, ezáltal vízmegkötő képessége is, így a bőr rugalmatlanná, ráncossá válik. A pórusok tágabbá válnak, ezáltal a férfiak bőre még egyenetlenebbé lesz.

Rövidebb haj szabadon hagyja a fület, és a kopaszodó fejbőr miatt a szabadban végzett tevékenységek és hobbik miatt gyakrabban teszi ki a férfi bőrét az ultraibolya sugárzásnak, ami a legfontosabb kockázati tényező a bőrrák kialakulásában és az idő előtti öregedésben. Tény, hogy a férfiaknál nagyobb arányban diagnosztizálnak melanomát, ami a legveszélyesebb bőrdaganat.

Online bejelentkezés szakorvoshoz 
Visszahívás kérése