Kémiai hámlasztás

A bőr a mindennapok során rengeteg, már nem élő hámsejtet veszít, mely egy teljesen természetes folyamat. Bizonyos szituációkban a sejtregenerálódás lassulhat, ennek oka lehet a bőr természetes öregedése, általános életvitelünk, egyéni hajlam, vagy sok esetben a nap okozta káros hatások, melyek mind-mind lassítják ezt a ciklust. Ráncok, hegek, pigmentfoltok, szeplők, aknék, májfoltok, napfénykárosodott bőr, egyenetlen bőrfelszín és még számos bőrtünet mutathatja, hogy hatásos beavatkozásra van szükség.

A lemosás, tisztítás és hidratálás mellett olykor fontos, hogy célzottan adjunk bőrünknek egy olyan extra löketet, melytől nagy mértékben tud rövid idő alatt újjá születni, megfrissülni, megújulni. Ebben nyújt hatékony segítséget a kémiai hámlasztás.

 

Mi az a kémiai hámlasztás?

 

A Melioraban történő kémiai hámlasztás lényege, hogy támogassa a bőr teljes megújulását, orvosi felügyelet mellett, ellenőrzött körülmények között. Az egyes savfajtákkal a bőrhöz köthető számos panasz megoldható, igény szerint. A kezelés általában több alkalom után fejti ki igazi hatását, melynek eredményeképpen sima, ragyogó, élettel teli bőrt tudhatunk magunkénak.

 

A kezelés minden nem számára meghozhatja a kívánt hatást. Férfiak esetében például a sok kellemetlenséget okozó szőrbenövés elkerülését segíti – a sima, egyenletes bőrfelszín elérése mellett. A szőrbenövés elkerülésére nőknél is kiválóan alkalmas a hámlasztás a lábakon vagy a karokon, ahol a gyantázás vagy borotválás következtében keletkezhetnek benövések.

 

Kémiai hámlasztás – bízzuk a szakemberre!

A boltok polcain már tömegével elérhetők a különféle kémiai hámlasztó készítmények. A kínálat bősége miatt a döntés nem egyszerű, nehéz kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet, melynek számtalan oka van.

Bőrünk állapota mindig kicsit más, évszakonként, ciklusonként eltérő lehet, éppen ezért kezelése és karbantartása is szakszerű felügyeletet igényel az ilyen típusú komolyabb beavatkozások esetén. Amennyiben szakemberre bízzuk a kémiai hámlasztást, biztosak lehetünk benne, hogy megfelelő módon méri fel a helyzetet és a legmegfelelőbb módszert és készítményeket alkalmazza.

A boltban kapható készítmények alacsony százalékban tartalmazzák a szükséges hámlasztószereket, hogy ne ártsanak az otthoni használat során. Így azonban nem is olyan hatékonyak. Kúraszerűen, minimum évente kétszer, de bizonyos bőrbetegségek esetén (rosacea, szeborrea, akne, stb.) heti/havi rendszerességgel javasolt a hámlasztó kezelés.

A hatékonyság további záloga nemcsak a rendelőben történteken múlik: a pontosan meghatározott otthoni protokoll – tisztítás, hidratálás, fényvédelem – jelentős mértékben segít minket hozzá a kívánt végeredményhez, így amennyiben szükséges, a megszokott rutinunk helyett kövessük az orvos – bőrgyógyász által javasolt utókezelési menetrendet.

 

Milyen hámlasztási eljárások léteznek?

Kémiai hámlasztás 2

A különböző savas kezelések eltérő végeredményekkel járnak. Általában aszerint csoportosítjuk őket, hogy bőr melyik rétegében hatnak, így megkülönböztetünk felszíni, közepesen mély és mélyhámlasztókat is.

 

1. A bőr legfelső rétegében hoznak látványos eredményeket és megújulást az AHA-savak. Az alfa-hidroxi savak közé a következők tartoznak:

 1. Glikolsav: a glikolsavas hámlasztás mindenfajta bőrtípusra javasolt, univerzális bőrmegújulást eredményez. A hámlás természetes folyamatát támogatja, emellett a sejtek megújulását is segíti, valamint anti-aging és folthalványító hatású. Ez a savtípus a természetben is előfordul, leginkább gyümölcsökben – szőlő, ananász -, de a nádcukorban is megtalálható. A savval végzett kezelés nagy előnye, hogy mindennapi rutinunkat nem érinti és utána bátran folytathatók szokásos tevékenységeink.
 2. Tejsav: az érzékenyebb, vízhiányos, akár rosaceás bőrön is alkalmazható savtípus a tejsav, mely szintén a felszínen fejti ki hatását. A lactic-acid anti-aging hatását tekintve gyengébb a glikolsavhoz képest, de kiváló vízmegkötő hatással rendelkezik és remekül növeli a hidratáltságot, simítja a finomvonalakat és segíti az elhalt hámsejtek gyengéd eltávolítását.
 3. Mandulasav: a mandulasav az egyik legkíméletesebben működő savtípus, mely érzékenyebb bőrön is alkalmazható. Képes a kollagén stimulálására, valamint a pattanásos és mitesszeres panaszok esetén is segítséget nyújt. Kíméletesen távolítja el a felszín már nem élő hámsejtjeit és segít a bőr üdébbé, egyenletesebbé varázsolásában.

2. A BHA-savak zsírban oldódnak, ezért képesek a pórusok mélyére hatolni és fellazítani a faggyúk általi eltömődéseket. Mindezek mellett serkentik a kollagén termelését, minimalizálják a gyulladást. A legismertebb ilyen típusú sav a szalicilsav, mely főként a tág pórusokkal, mitesszerekkel, pattanásokkal és kisebb ráncokkal küzdőknek nyújt kiváló megoldást.

 

3. További hámlasztási megoldást jelent a triklór-ecetsavas (TCA) hámlasztás, mely különböző erősségekben alkalmazva különböző hatást generál.

 

 1. 15%-os koncentrációban alkalmazva felszíni hámlasztásról beszélünk, mely a felületi egyenetlenségekre és a felső réteg öregségi foltjaira nyújt megoldást.
 2. 35%-os erősségben használva már középmélységű hámlasztásról beszélhetünk, mely a mélyebb kötőszöveti rétegeket is kezeli, így látványosabb foltok (melasma) és mélyebb ráncok kezelésére ad hatásos lehetőséget.

 

A fent említett savas kezelésekről elmondhatók, hogy kúraszerűen érdemes alkalmazni őket, melyre a legjobb az ősztől tavaszig tartó időszak, ugyanis a kezelést követően kerülendő a közvetlen napfény.  A kúra hosszát, a kezelés pontos menetét a szakorvos határozza meg a bőr típusának és az elérni kívánt céloknak megfelelően. Ily módon alkalmazva a hám vastagsága egyenletesebbé válik, a kollagén rostok tömöttebbek lesznek és bekövetkezik a rejuvenáció, azaz a bőrfiatalodás.

 

Hogyan zajlik a kezelés és mi tapasztalható utána?

A kezelés előtt a bőrt megfelelő módon előkészítjük a hámlasztásra. A kezelést megelőző napokban vagy akár hetekben otthoni használatra különböző készítményeket adunk, melyek előkészítik a bőrt. Ennek része a sminkeltávolítás, a különféle szennyeződésektől való megtisztítás és a bőr alapos zsírmentesítése. Amint a tisztítás megtörtént, következik a sav felvitele. Attól függően, hogy milyen típusú sav kerül a bőrre, eltérő ideig kell azt a bőrön fennhagyni. Amint a megfelelő idő letelt, a sav eltávolításra kerül vagy semlegesítjük azt.

Kémiai hámlasztás 3

A sav típusától függ szintén, hogy mit tapasztalunk közvetlenül a kezelés után. A gyengébb savas kezelés esetében nincs látható hámlás és rögtön érzékelhetünk egy bizonyos fokú ragyogást, míg a mélyebben ható savkezeléseknél kipirosodással, érzékenységgel és akár 1-2 hétig tartó gyógyulással is számolhatunk.

 

Milyen esetekben ellenjavallt a hámlasztás?

 

 • Terhesség
 • Vírusos szemölcsök
 • Aktív vírusfertőzések: himlő, herpesz, influenza
 • Isotretinoin kezelés a hámlasztást megelőző fél évben
 • Bőr akut rossz állapota: sebek, leégés, elfertőződött bőrfelület, gyulladás
 • Sugárkezelés

 

Mire figyeljünk oda kémiai hámlasztás előtt és után?

 

 • A hámlasztások előtt – különösen a középmély és mély hámlasztások esetében – fontos a bőr felkészítése. Ennek lépéseivel kapcsolatban, az alkalmazandó termékeket tekintve a bőrgyógyásszal történt előzetes konzultáció lesz irányadó a páciensek számára.
 • A hámlasztás után és a kezelések között fokozottan kell ügyelni a fényvédelemre, magas SPF faktorszámú UVA és UVB ellen védő készítményeket kell alkalmazni, melyeket a nap során mindig frissíteni kell.
 • Ne használjunk durva felületű, erős dörzsölő szivacsot vagy radírt.
 • Napozás, szolárium a kezelés előtt, közben és után is fokozottan kerülendő.
 • A kezelés időtartama alatt ne használjunk egyéb AHA, BHA savakat és retinol tartalmú készítményeket.

 

A Meliora by KOC orvosai, bőrgyógyászai nagy gyakorlattal rendelkeznek a hámlasztásokat tekintve és minden esetben szigorú protokoll betartásával végzik ezeket a kezeléstípusokat.
Konzultációra és kezelésre bejelentkezés telefonon keresztül vagy honlapunkon elérhető időpontfoglaló rendszerünkben lehetséges. Fordulj hozzánk bizalommal!


Orvosaink

Dr. Papp Ildikó

Dr. Papp Ildikó

Orvosigazgató - vezető orvosesztétikai bőrgyógyász
Dr. Halmy Csaba

Dr. Halmy Csaba

Plasztikai sebész
Dr. Csellár Zsuzsa

Dr. Csellár Zsuzsa

Bőrgyógyász - esztétikai bőrgyógyász
Dr. Fábián Melinda

Dr. Fábián Melinda Ph.D

Bőr- és nemigyógyász - esztétikai bőrgyógyász
Dr. Tóth Veronika

Dr. Tóth Veronika

Bőr- és nemigyógyász - esztétikai bőrgyógyász
Révész Noémi

Révész Noémi

Somody-Byrén Edina

Somody-Byrén Edina

esztétikai tanácsadó, kozmetikus-kezelő

Áraink

KONZULTÁCIÓ, KONTROLLVIZSGÁLAT
Esztétikai konzultáció: 32.000 Ft
Vezető esztétikai konzultáció - Dr Papp: 35.000 Ft
Esztétikai kontrollvizsgálat: 20.000 Ft
HYALURONAVAS KEZELÉSEK, BEVAVATKOZÁSOK (Kizárólag a legmagasabb minőségű és tisztaságú hyaluronsavakkal dolgozunk. A végső ár a betölttött anyag mennyiségétől függ.)
Hyaluronsavas ráncfeltöltés, arcfiatalítás (1ml /ampulla): 120.000 Ft
Arcfeltöltés, arcformázás - arccsont kiemelése, arc- és állív kiemelése (1ml /ampulla): 120.000 Ft
Szem alatti karikák feltöltése (1ml/ampulla): 130.000 Ft
Orrformázás hyaluronsavval: 65.000 Ft-tól
Ajakfeltöltés, ajakformázás : 120.000 Ft-tól
Állvolumen pótlás (1ml /ampulla): 120.000 Ft-tól
Mellbimbó kiemelés hyaluronsavval (1ml /ampulla): 120.000 Ft-tól
Hylase beavatkozás: hyaluronsav feloldása, arckorrekció (alkalom): 60.000 Ft
HArmonyCA ( 1 ampulla:1,25 ml) : 180.000 Ft
Karisma kezelés (2 alkalom): 220.000 Ft
RADIESSE RÁNCFELTÖLTÉS (1ml /ampulla): 130.000 Ft-tól
SKIN BOOSTER KEZELÉSEK
Exosome kezelés (arc/haj/kéz - 2ml): 150.000 Ft
Exosome kezelés (arc+nyak -3ml): 225.000 Ft
Exosome kezelés (arc+nyak+dekoltázs - 4ml): 320.000 Ft
Exosome kezelés (2 alkalmas bérlet, arc/haj/kéz - 2ml/alkalom): 270.000 Ft
Exosome kezelés (2 alkalmas bérlet, arc+nyak, - 3ml/alkalom): 405.000 Ft
Exosome kezelés (2 alkalmas bérlet, arc+nyak+dekoltázs - 4ml/ alkalom): 576.000 Ft
Exosome kezelés (3 alkalmas bérlet, arc/haj/kéz - 2ml/alkalom): 360.000 Ft
Exosome kezelés (3 alkalmas bérlet, arc+nyak - 3ml/alkalom): 540.000 Ft
Exosome kezelés (3 alkalmas bérlet, arc+ nyak+ dekoltázs - 4ml/alkalom): 768.000 Ft
Exosome kezelés + PRP (arc/haj): 200.000 Ft
Profihlo skinbooster kezelés (2 alkalom): 210.000 Ft
VOLITE - hyaluronsavas skin booster kezelés (1 ampulla): 90.000 Ft
VOLITE - hyaluronsavas skin booster kezelés (2 ampulla): 150.000 Ft
EJAL 40 skin booster kezelés (1 alkalom): 90.000 Ft
EJAL 40 skin booster kezelés (3 alkalmas bérlet): 240.000 Ft
NUCLEOFILL arc / haj kezelés (1 alkalom): 80.000 Ft
NUCLEOFILL arc / haj kezelés (4 alkalmas bérlet): 280.000 Ft
AQUAGOLD bőrrfiatalító kezelés arany mikrotűs fejjel - orvos által végzett: 144.000 Ft/alkalom
RÁNCTALANÍTÓ KEZELÉSEK BOTULIN TOXINNAL (BOTOXSZAL), MIMIKAI RÁNCOK KEZELÉSE
1 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok): 68.000 Ft
2 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok): 105.000 Ft
3 régió - mindkét oldal szem körül/szemöldök között/homlok): 125.000 Ft
További 3 kiválasztott kiegészítő terület (áll, bunny, szemöldökemelés, ajaksarokemelés, orrcsúcs): 68.000 Ft
Arcvékonyítás: 110.000 Ft
Nyakfiatalítás: 68.000 Ft
Barbinyak, trapéz izom kezelése: 110.000 Ft
Dermalift, arcemelés : 85.000 Ft
Áll kiemelése: 29.000 Ft
Szájzug emelése: 29.000 Ft
Orrcsúcs emelése: 29.000 Ft
Szemöldökemelés (csak nőknél): 29.000 Ft
Mezob0t0x kezelés: 68.000 Ft
MEZOTERÁPIA HYALURONSAVAS KOMBINÁLT GÉPI KEZELÉSEK
Mezoterápia orvosi tűvel, koncentrált hyaluronsavval arc / nyak / dekoltázs / kézfej (1 ampulla ára): 65.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön (1 alkalom): 59.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön - 3 alkalmas bérlet: 116.000 Ft
Mezoterápia hajas fejbőrön - 6 alkalmas bérlet: 222.000 Ft
Teljes arc vitaminos anti ageing mezoterápia (1 alkalom): 52.000 Ft
Teljes arc hyaluron savas mezoterápia (1 alkalom): 74.000 Ft
Szem környék mezoterápia (1 alkalom): 22.500 Ft
Szem környék mezoterápia - 6 alkalmas bérlet: 102.000 Ft
MIKROTŰS - RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉSEK
Scarlet/Onix arckezelés régiónként 1 terület: arc / nyak/ dekoltázs (1 alkalom) - orvos végzi: 195.000 Ft
Scarlet testkezelés, striák kezelés - régiónként (1 régió=2 tenyér nagyság) - orvos végzi: 192.000 Ft
Scarlet testkezelés, striák kezelése (3 alkalmas bérlet) - orvos végzi: 495.000 Ft
FRAKCIONÁLT LÉZERES KEZELÉSEK
Teljes arc: 138.000 Ft
Orcák: 66.000 Ft
Alsó, felső szemhéj: 66.000 Ft
Száj körül: 66.000 Ft
Nyak: 108.000 Ft
Dekoltázs: 144.000 Ft
Nyak és dekoltázs: 222.000 Ft
Kézfej (2 db): 144.000 Ft
Arc és dekoltázs: 228.000 Ft
Arc és nyak: 216.000 Ft
Arc, nyak és dekoltázs: 276.000 Ft
Hegkezelések: egyéni ár konzultáció alapján
HÁMLASZTÁSOK
TCA hámlasztás, 15%-kos SkinTech triklorecetsavval: 71.000 Ft
Retinolos, Yessner hámlasztás: 71.000 Ft
Fenol TCA hámlasztás: 130.000 Ft
HYDROBALANCE KEZELÉSEK
Hydrobalance kezelés (1 alkalom): 80.000 Ft
Hydrobalance kezelés (3 alkalmas bérlet): 187.000 Ft
BIO FELSZÍVÓDÓ SZÁLAK - FACE LIFITING SZÁLAKKAL
Cog és FTC szálazás régiónként: 174.000 Ft
Teljes arcemelés Cog és FTC szálakkal: 396.000 Ft
Teljes arclifting Aptos szálakkal: 445.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 2 szál: 240.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 4 szál: 440.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 8 szál: 750.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 10 szál: 950.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 12 szál: 1.150.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 16 szál: 1.450.000 Ft
IZZADÁSGÁTLÓ KEZELÉSEK
Izzadásgátló kezelés botulin toxinnal (botoxszal) : 145.000 Ft
ONIX lézeres izzadásgátlás első kezelés ára (A kezelés előtt konzultáció szükséges, amelynek ára később beszámításra kerül az első kezelésbe.): 420.000 Ft
ONIX lézeres izzadásgátlás második kezelés ára (Az első kezelés után 2 hónappal később egy ingyenes kontrollra kerül sor. A 2. kezelés szükségessége egyénfüggő, csak abban az esetben van rá szükség ha a kontrollvizgálat ezt indokolttá teszi. ): 150.000 Ft
Scarlet izzadásgátló kezelés (3 alkalom szükséges): 495.000 Ft
PLAZMA JET KEZELÉSEK
alsó szemhéj: 150.000 Ft
felső szemhéj: 150.000 Ft
szarkalábak, homlok-és ajak körüli ráncok: 150.000 Ft
ZSÍROLDÓ ÉS CELLULIT KEZELÉSEK
Alidya cellulit kezelés - enyhe cellulit esetén (1 ampulla): 54.000 Ft
Alidya cellulit kezelés - közepesen erős cellulit esetén (2 ampulla): 94.000 Ft
Alidya cellulit kezelés - súlyos cellulit esetén (3 ampulla): 138.000Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (1 ampulla ára): 82.000 Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (2 ampulla ára): 132.000 Ft
Aqualyx zsíroldó kezelések (3 ampulla ára): 204.000 Ft
Belkyra kezelés (1 ampulla): 130.000 Ft
Kabelline kezelés (0,5 ml): 35.000 Ft
PRP KEZELÉS (DRAKULA TERÁPIA)
Arc kezelés: 156.000 Ft
Arc, nyak és dekoltázs: 204.000 Ft
Hajas fejbőr: 129.600 Ft
Hajas fejbőr (4 alkalom) : 299.000 Ft
Arc és hajas fejbőr: 174.000 Ft
KOMBINÁLT ESZTÉTIKAI KEZELÉSEK
Scarlet és PRP (Drakula) kezeléssel ( 1 alkalom): 240.000 Ft
Scarlet és PRP (Drakula) kezeléssel ( 3 alkalmas): 636.000 Ft
PRP + Exosome kezelés arcra: 200.000 Ft
PRP + Exosome kezelés hajra: 200.000 Ft
Frakcionált lézer teljes arc kezelés és PRP (Drakula) kezelés: 210.000 Ft
FTC bioszálak és PRP (Drakula) kezelés (1 régió): 228.000 Ft
FTC bioszálak és PRP (Drakula) kezelés (teljes arc): 430.000 Ft
Hylase oldás (1ampulla): 60.000 Ft
HIFU KEZELÉSEK
HIFU arc - orvos által végzett: 360.000 Ft
HIFU arc+nyak területe - orvos által végzett: 450.000 Ft