Az átmeneti hajhullás gyakori jelenség, melynek okai a legtöbbször betegség, terhesség vagy életmódváltás során jelentkezik. Az is előfordulhat azonban, hogy a hajhullás okai valamilyen bőr- vagy belgyógyászati betegség, illetve hormonális zavar áll. A hajhullásnak számos oka lehet. Éppen a kiváltó okok sokrétűsége miatt, a hajhullás okainak feltárása és a kezelése komplex feladat, amely nemcsak a haj, de a bőr kivizsgálását is igényli. A kezelőorvos megvizsgálja a hajhullás mintázatát, felderíti a beteg hormonrendszerét ért behatásokat és esetleges látható bőrbetegségeit, illetve törekszik megismerni a beteg pszichés állapotát.

Hogyan történik a hajhullás okainak feltárása?

A hajhullás okainak feltárására lehetséges a trichogram alkalmazása. A mikroszkópos hajvizsgálat során a kezelőorvos megvizsgálja a hajszálak alaki eltéréseit, valamint információt kap a növekedési és nyugalmi stádiumban lévő hajhagymák arányáról.

Lehetséges kezelési módok

A hajhullás okainak megállapítása után a Körúti Orvosi Centrum három eljárást ajánl a kezelésére. A fibroblaszt citokin komplex kezelés elsősorban a sejtek regenerálását és osztódását célozza. A sajátvér citokinnel történő kezelés ugyanúgy sejtregenerálódást indít be, de az eljárás során nem kerül idegen anyag a szervezetbe. A hajmezoterápia során a kezelőorvos koncentrált hatóanyagokat, többek közt vitaminokat tartalmazó koktélokat juttat a fejbőrbe.