A hajhullás kezelése nem elhanyagolható probléma és betegség, mivel nem csak esztétikai probléma: a rövidebb haj szabadon hagyja a fület, és a kopaszodó fejbőr miatt a fejbőr közvetlenül van kitéve az ultraibolya sugárzásnak, ami a legfontosabb tényező a bőrrák kialakulásában és az idő előtti öregedésben. A hajhullás kezelése ezért nem elhanyagolható. Egyik leghatásosabb módszere a mezoterápia hajas fejbőrön.

Mi a mezoterápia és hogyan alkalmazzuk?

A mezoterápia a jelenlegi legkorszerűbb és leghatékonyabb hatóanagyag-bejuttatási módszer. A kezelés során vékony tűvel, fájdalommentesen juttatjuk be a hajnövekedést serkentő anyagot a hajas fejbőr szőrtüszőibe, illetve azok közelébe, ahová a krémek nem jutnak be. Így pontosan oda kerül a hatóanyag, ahol a probléma oka van. A szükséges hatóanyagot a problémától függően választjuk ki (ez lehet A-, B-, C-, E-, H-vitamin, ginko biloba, vagy akár organikus szilícium is).

Hogyan alkalmazható a mezoterápia a hajhullás kezelése során?

A hajhullás kezelése 15 percet vesz igénybe, a megfelelő eredmény elérése érdekében minimum 6-szor kell ismételni, ezután pedig havi 1 fenntartó kezelés javasolt. A terápia után nincs felépülési idő, a páciens egyből folytathatja napi teendőit.

A hajhullás kezelésének jótékony hatásai

A hajhullás, a fejbőr zsírosodása, a fejbőr korpásodása, a haj töredezettsége, szárazsága mind olyan problémák, melyek hatékonyan kezelhetők a mezoterápiás eljárással. A hajmezoterápia visszaállítja a hajas fejbőr megfelelő vérkeringését, revitalizálja a hajhagymákat és megállítja a hajhullást.