Mi az a zsírbontó kezelés tokára?

 

Az emberek 73%-át, férfiakat és nőket egyaránt zavarja a tokája! A zsírbontó kezelés egy injekciós, speciálisan az áll alatti zsírlerakódások megszüntetésére irányuló kezelés. Az injekció hatóanyaga a deoxikolsav, ami megbontja a toka zsírsejtjeit. Az így elhalt sejteket a nyirokkeringés szállítja el. Sebészeti beavatkozást nem igénylő zsírbontó kezelés az áll kontúrozására, a toka csökkentésére.

Klinikailag bizonyítottan hatékonyan tünteti el az áll alatt felhalmozódott zsírpárnákat: általában már az első kezelést követően is jól látható a változás. Hatása akár végleges is lehet, sebészi beavatkozás és műtéti hegek nélkül. A mellékhatása minimális.

A zsírbontó injekció gyakorlatilag bárkinek javasolt, aki elégedetlen a nyak, az áll alatti toka kinézetével, és valamiért nem alkalmas műtéti beavatkozásra, esetleg ő maga nem szeretne sebészeti eljárást az adott területen.

 

A kezelés menete

 

Ez egy „ebédidős” beavatkozás, csupán 20-30 percet vesz igénybe. A kezelés során a toka és az áll alatti területen kisebb szúrásokkal injekciózzák be a hatóanyagot. A szúrások száma és a felhasznált hatóanyag mennyisége az elbontandó zsír mennyiségétől is függ. Általában már az első kezelést követően is látható a változás, de a végső állapot a beavatkozást követő 4-6 hétben alakul ki. Az esetek nagy részében 1-2 ampullát használunk fel alkalmanként és 1-3 alkalom általában elég szokott lenni a kívánt hatás eléréséhez. Az eredmény a beavatkozást követő 4-6 héten belül alakul ki.

 

Fontos tudnivalók

 

Terhesség és szoptatás idején, lázzal járó betegség alatt, illetve ha a kezelendő területen gyulladásos folyamatok vannak, az eljárás NEM végezhető el!

A kezelt területen kialakulhat zsibbadás, kismértékű fájdalom, pirosodás, duzzanat.

A kezelés után 12 óráig kerülje a kozmetikumok használatát. A következő néhány napban kerülje a szaunázást, a napozást, kb. 5 napig az intenzív fizikai tevékenységeket, sportolást. A kezelés előtt és a kúra során kerülje a vérhígító hatású készítmények szedését (pl. aszpirin).

 

Kezelést végző orvos:

  • Dr. Papp Ildikó
  • Dr. Tóth Veronika
  • Dr. Takács Doloresz
  • Dr. Bognár Péter
  • Dr. Sáfrány György

 


Orvosaink

Dr. Papp Ildikó

Dr. Papp Ildikó

Orvosigazgató - vezető orvosesztétikai bőrgyógyász
Dr. Halmy Csaba

Dr. Halmy Csaba

Plasztikai sebész
Dr. Csellár Zsuzsa

Dr. Csellár Zsuzsa

Bőrgyógyász - esztétikai bőrgyógyász
Dr. Fábián Melinda

Dr. Fábián Melinda Ph.D

Bőr- és nemigyógyász - esztétikai bőrgyógyász
Dr. Tóth Veronika

Dr. Tóth Veronika

Bőr- és nemigyógyász - esztétikai bőrgyógyász