Aptos szálak

Aptos szálak: fiatalítás szálbehúzással

Az Aptos szálak kezelés az arcformázás, arckontúrozás új generációjának képviselője. Műtéti beavatkozás nélkül képes ránctalanítani és feszesíteni a bőrt, lényegében olyan hatékony, mint egy arcplasztika, csak kés nélkül lehet az eredményeket elérni.

 

Mik azok az Aptos szálak?

Az Aptos szálak beszövéses technikával jutnak a bőr felszíne alá, így nincs szükség arra, hogy a pácienst altassák vagy az érintett területet vágják, ennek köszönhetően teljes mértékig biztonságos eljárás. A kezelés során a bőrt és a bőr alatt lévő kötőszövet réteget emelik meg, az eredeti helyére, ez azonban szerencsére nincsen hatással a mimikára, nem torzítja az arcot, az izmok mozgását.

A behúzott szál szintetikus anyagból készül, roppant vékony és szövetbarát. A szál poly-L-tejsavból és polycaprolactonból áll, ezek az anyagok a kollagéntermelődést fokozzák. Horogszerű karmaival kapaszkodik bele a szövetekbe, így képes elérni a megfelelő lifting hatást. Egy kezelt területre több szál is behúzható, arc esetében oldalanként akár 6 szálat is be lehet húzni.

Lényegesen gyorsabb, egyszerűbb és költségkímélőbb megoldás, mint az arcplasztika, arról nem is beszélve, hogy a felépülési idő is sokkal rövidebb, így a kezelésen átesett pácienseknek nem kell hosszú időre felfüggeszteni a szokásos tevékenységeket és kiesni a munkából.

Nagy hatékonysággal alkalmazható az arcon, a toka feszesítésére, a nyakon és a test egyéb területein is. Az Aptos kezelés során felszívódó szálak kerülnek a bőr alá.

 

Kinek javasolt az Aptos szálbehúzás?

Az Aptos szálak behúzása széles körben alkalmazható. Különösen ajánlott azokban az esetekben, ha a páciens arcán a kontúrvesztés jelei mutatkoznak, a szövetek volumene csökken és megjelennek a ráncok.

A szálak hatékony megoldást jelentenek olyan esetekben, amikor a szemöldök vagy a nyak bőre megereszkedett, a páciens azonban feszesebb és fiatalosabb arcbőrre vágyik. Jó szolgálatot tehet a kezelés akkor is, ha az illető szeretné kiemelni az állkapocs vonalát.

A szem alatt megjelenő táskák kialakulhatnak a kor előrehaladtával, de lehetnek akár genetikai adottságok is. Akárhogy is, nagyon zavaróak és nagyban hozzájárulnak az arc fáradt megjelenéséhez. Ezek felszámolására az Aptos szálak kiválóan alkalmasak, ráadásul még az arc aszimmetriáját is képesek helyreállítani.

 

Mi ez eljárás menete?

A beavatkozás első lépése a konzultáció. Ennek során a szakorvos felméri a páciens egészségi állapotát és azt is, hogy mik az igények, mi a cél. Ezek alapján az orvos javasol egy kezelést, ami a leginkább megfelelő a bőr állapota és az elérni kívánt célok alapján.

Az Aptos szálbehúzás esetén az orvos összeállít egy tervet, ami tartalmazza, hogy milyen típusú szálakat célszerű használni és mely pontokon érdemes ezeket a bőr alá juttatni. A kezelés minimálisan invazív, vagyis nem ejtenek a bőrfelületen bemetszést. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, az időtartama pedig maximum 30 perc, attól függően, hogy hány szálat húznak be.

A kezelést követően az orvos hasznos tanácsokkal, arcápolási tippekkel látja el pácienst annak érdekében, hogy a regenerálódás minél gyorsabb legyen. A mindennapi rutinhoz azonnal vissza lehet térni, nem kell jelentős kieséssel számolni.

 

Milyen mellékhatások lehetnek?

Az Aptos szálbehúzás a legtöbb esetben nem jár mellékhatással. A kezelést követően jelentkezhet kis mértékű fájdalom, duzzanat, esetleg bevérzés, a felszívódó szálak környékén pedig enyhe feszülő érzés lehet jellemző, ezeknek azonban néhány nap elteltével múlnia kell.

Vannak, esetek, amikor a kezelés nem kifejezetten javasolt, legalábbis az orvost a fennálló betegségről mindenképpen tájékoztatni kell. Ilyen például a bőrgyulladás, az autoimmun betegség, a magas vérnyomás, a súlyos neurológiai, pszichiátriai betegség, szoptatás, terhesség, HIV, hepatitis B és C, daganatos megbetegedések.

Amennyiben a páciens vérhígító hatású gyógyszert vagy készítményt szed, úgy érdemes ennek szedését a kezelést megelőző és követő egy hétben mellőzni.

 

Milyen eredmények várhatók?

Az Aptos arckezelés eredménye egyfelől azonnal látható, a lifting hatás szabad szemmel is jól megfigyelhető. Az eljárásnak azonban nemcsak azonnali hatása van, köszönhetően annak, hogy serkenti a kollagéntermelést, így az eredmény 2-3 hónap elteltével teljesedik ki.

Az elért eredmény meglehetősen tartós, 1,5-2 éven keresztül élvezheti a páciens a szálak nyújtotta előnyöket.

Lényeges megjegyezni, hogy remekül kombinálható más kezelésekkel, például a frakcionált lézerkezeléssel vagy éppen a mikrofókuszált ultrahanggal.