Hámlasztás

 

A bőr számtalan elhalt hámsejttől szabadul meg általános, napi szintű regenerálódása során. Ez a folyamat olykor lassabbá válhat, melynek oka lehet a napkárosodás, egyéni hajlam, esetleg a bőr megöregedése vagy megváltozása. Ilyenkor érdemes külső segítséget bevetni, hogy ezek a természetes folyamatok újra teljes fokozaton működhessenek.

Hogyan jelez a bőr? Mitesszerekkel, tág pórusokkal, ráncokkal, hegekkel, csökkent hidratációval, visszaesett kollagéntermeléssel, fakóvá válással, pigmentfoltokkal, szeplőkkel, pattanásokkal, májfoltokkal, bőrszárazsággal, egyenetlen bőrfelszínnel. Ezekre és még számtalan rendellenességre az orvosi hámlasztók igazi csodaszerként fognak hatni mindenféle típusú bőr esetén.

Mire jó a hámlasztás?

A hámlasztók – kontrollált körülmények közt, felgyorsítva – segítik a bőr megújulását. A különféle hatóanyagú, típusú, erősségű savakkal több fajta bőrrel kapcsolatos probléma orvosolható. A kezelés után az egyenetlen, károsodott bőrt fiatalos és sima bőr váltja fel.

A kezelés kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlott. Az eljárás segíthet például a szőrtelenítéssel gyakran együtt járó szőrbenövések kezelésében is akár férfiak (szakál) ill. nők (lábszár, kar, stb.) esetében is. A kezelés fájdalommentes, enyhe csípő érzés tapasztalható csupán, ami azonban villámgyorsan elmúlik.
Érdemes szem előtt tartani, hogy a szembetűnő eredményhez általában több alkalomból álló kezeléssorozatra van szükség.

Milyen hámlasztók milyen bőrtípusokon alkalmazhatók?

A Melioraban szakértő bőrgyógyász kollégáink segítségével állapítjuk meg mindenekelőtt a bőr fototípusát. A fototípusokba történő osztályozással összesen hat különböző kategóriába soroljuk a bőr napsugárzással szembeni reakciókészségét. Ezek alapján megkülönböztetünk 1. = tejfehér, mindig leégő, erősen szeplős bőrtől kezdve a 6. = sosem leégő, szeplőtlen, fekete bőrig többféle típust.

Ezek után, illetve a cél és a probléma szerint a doktoraink személyre szabottan javasolják a megfelelő terápiát.

Milyen eljárásokkal történik a hámlasztás?

Különféle savak különbözőképpen hatnak a bőrre. Csoportosításuk is történhet aszerint, hogy a bőr mely rétegéig fejtik ki hatásukat. Ennek megfelelően vannak felszínes, középmély és mély hámlasztók.

Centrumunkban több különböző hámlasztási eljárást is biztosítunk a használt kémiai anyagtól függően:

  • alfa-hidroxi, azaz AHA savak, melyek közvetlenül a bőr felső rétegeinek megújítására szolgálnak és itt is hatnak:

glikolsav: egy igen hatékony és általánosan használható savtípus, mely napkárosodott bőr, akne, rosacea és hiperpigmentáció esetén is alkalmazható, valamint anti aging céllal is.
tejsav: kíméletes sav, mely az érzékeny, rosaceas bőrt sem irritálja.
mandulasav: a legkíméletesebb savak egyike, kollagénstimuláló hatással bír, valamint kiváló pattanásos és mitesszeres bőrre is.
piroszőlősav: leginkább keratósisok, szemölcsök kezelésére alkalmazzuk.

  • szalicilsav, azaz a BHA savak egyike: pattanások, mitesszerek kezelésére használjuk és a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását.
  • továbbá Jessner peeling, TCA 15%, azelainsav, tretinoin (rák megelőző bőrelváltozások kezelésére), phytic sav, kojic sav, ferulic sav kezelések is elérhetők orvos centrumunkban.

Ezekről a savkezelésekről általánosságban elmondhatók, hogy kúraszerűen alkalmazva érdemes bevetni őket a bőr tökéletesítésének érdekében. Ily módon alkalmazva a hám vastagsága egyenletesebbé válik, a kollagén rostok tömöttebbek lesznek és bekövetkezik a rejuvenáció, azaz a bőrfiatalodás.

A glikolsavas kezeléseket általában 1-2 hetenként végezzük, összesen körülbelül 5-6 alkalommal és fokozatosan emelt koncentrációval. A 15%-os TCA esetében 4 alkalommal 2 hetenként.

A gyógyulás legfeljebb aznap tartó bőrpírral, esetleg minimális hámlással jár. Az AHA kezelések nagyobb részét úgynevezett „lunchtime peelingként” is emlegetik, mert a páciens mindennapi életvitelét érdemben nem zavarják meg.

 

Hámlasztás

Hogyan zajlik a kezelés?

A legtöbb esetben – még a hámlasztások megkezdése előtt – a bőrt megfelelően fel kell készíteni a kezelésre. Ez elsősorban a közép mély és a mély hámlasztásokra vonatkozik, de a felületesnél is jótékony hatása van. Az egyik célja a hámlasztás következtében esetlegesen előforduló fokozott pigmentáció megelőzése és a bőrfelszín homogénné tétele annak érdekében, hogy a sav egyenletesen jusson be a bőrbe. A legoptimálisabb az, ha ez már 3-4 héttel a kezelés előtt megtörténik, otthoni körülmények között. A bőr előkészítésének lépéseit, a használandó termékeket a bőrgyógyásszal történő konzultáció során egyeztetjük egyénileg minden pácienssel.

A rendelőben történő előkészítéshez tartozik a bőr nagyon alapos megtisztítása, smink és az egyéb szennyeződések eltávolítása, a bőr zsírtalanítása. Ezután következik a sav felvitele. A sav típusától függően teljesen változó, hogy mennyi ideig kell azt a bőrön hagyni. A meghatározott idő letelte után a savat lemossuk vagy speciális anyaggal semlegesítjük.

Összesen hány kezelésre van szükség?

A kezelések száma egyénenként változó. Átlagosan 1-2 hetes kihagyásokkal szoktuk a hámlasztásokat javasolni. 4-5 kezeléssel már látható a változás, de persze ez attól is függ, hogy mik a kitűzött céljaink az eredményeket illetően.

Mit fogok tapasztalni a kezelést követően?

Nagyon sok minden függ attól, hogy milyen anyaggal történt a kezelés. A sav erősségétől függően egyenesen arányosan tapasztalható látványos hatás az arcon: gyengébb, felületi hámlasztás esetén enyhe ragyogást tapasztalunk azonnal, erősebb hámlasztó használata után jellemző a kipirosodás, érzékenység, hámlás. A mélyebb rétegekig hatoló hámlasztók esetében már akár 1-2 hét is lehet a gyógyulási időszak.

Mire kell figyelnem savas hámlasztásnál a kezelés előtt és után?

2-4 héttel a hámlasztás előtt teljes mértékben kerülni kell a retinolos krémek használatát, továbbá a napozást, a szoláriumot, a gyantázást, valamint a lézeres kezeléseket is.
A kezelés után természetes, hogy a bőr pirosabb lesz és beindulnak a kívánt folyamatok. Mindenképp az orvos által elrendelt protokoll szerint kell a kezelést otthon folytatni – használni a javasolt ápoló termékeket, napi rutinunkba beépíteni bizonyos elemeket.

Minden esetben fontos, hogy kerüljük a bőr hámlásának siettetését azzal, hogy kézzel próbáljuk „letépni” a hámló bőrt, de a legfontosabb a magas fokú fényvédelem: mivel a bőrünk különösen szenzitív ebben az időszakban, ezért minimum SPF50 faktoros fényvédő krémet használjunk több héten – akár hónapon keresztül. A nem megfelelő fényvédelem elszíneződést okozhat.

Kiknek ellenjavallt a hámlasztás?

Bizonyos esetekben nem javasoljuk a hámlasztást. Ide tartoznak vírusos állapotok, például herpesz, influenza vagy himlő. Egészségügyi panaszok, mint diabétesz, vese – vagy májbetegség esetén sem javasoljuk az orvosi hámlasztást. A bőr akut rossz állapota, tehát sebes, leégett, elfertőződött vagy gyulladt bőr szintén kizáró tényező, továbbá terhesség, sugárkezelés.

A legfelületesebb hámlasztást is csak orvos vagy egészségügyi iskolát végzett asszisztens alkalmazhatja orvosi felügyelet mellett.
A Meliora orvosesztétikai bőrgyógyászai specialisták a kémiai hámlasztás terén, egytől-egyig nagy gyakorlattal rendelkező orvosok, akik kiválóan ismerik és alkalmazzák az összes hámlasztási eljárást. A kémiai mélyhámlasztás előtt minden pácienssel személyes konzultációt végzünk, amely során megállapítjuk, hogy a bőrnek milyen típusú hámlasztásra van szüksége és mik a páciens elvárásai.

Konzultációra és kezelésre bejelentkezés telefonon keresztül vagy honlapunkon elérhető időpontfoglaló rendszerünkben lehetséges.


Orvosaink

Dr. Tóth Veronika

Dr. Tóth Veronika

Bőr- és nemigyógyász - esztétikai bőrgyógyász

Áraink

LEGNÉPSZERŰBB KOZMETIKAI KEZELÉSEK
TISZTÍTÓ ÉS HÁMLASZTÓ KEZELÉSEK
Tisztító kezelések (a francia Gisele Delorme és az Esthederm protokolljai alapján): 19.800 Ft.-tól
Kozmetikai hámlasztás - LEGÚJABB MILKPEEL HÁMLASZTÁS! : 22.000 Ft
Kozmetikai hámlasztás - LEGÚJABB MILKPEEL HÁMLASZTÁS! - 3 alkalmas bérlet: 58.000 Ft
EXOSOME SEJTTERÁPIÁS KEZELÉSEK
Exosome kezelés (arc/haj/kéz -2ml): 150.000 Ft
Exosome kezelés (arc+nyak - 3ml): 225.000 Ft
Exosome kezelés (arc+nyak+dekoltázs - 4ml): 320.000 Ft
Exosome kezelés (2 alkalmas bérlet, arc/haj/kéz - 2ml/alkalom): 270.000 Ft
Exosome kezelés (2 alkalmas bérlet, arc+nyak, - 3ml/alkalom): 405.000 Ft
Exosome kezelés (2 alkalmas bérlet, arc+nyak+dekoltázs - 4ml/ alkalom): 576.000 Ft
Exosome kezelés (3 alkalmas bérlet, arc/haj/kéz - 2ml/alkalom): 360.000 Ft
Exosome kezelés (3 alkalmas bérlet, arc+ nyak - 3ml/alkalom): 540.000 Ft
Exosome kezelés (3 alkalmas bérlet, arc+nyak+dekoltázs - 4ml/alkalom): 768.000 Ft
AQUAGOLD ARCKEZELÉSEK
AQUAGOLD arany mikrotűs arcfiatalító kezelés - 3 alkalmas bérlet : 180.000 Ft
AQUAGOLD arany mikrotűs arcfiatalító kezelés - 5 alkalmas bérlet : 252.000 Ft
AQUAGOLD PRÉMIUM arckezelés + hámlasztás - 3 alkalmas bérlet: 218.000 Ft
AQUAGOLD arany mikrotűs arc és nyak kezelése - 3 alkalmas bérlet : 240.000 Ft
MAGIC POLAR ANTIGRAVITY KEZELÉS
Antigravity arckezelés - Magic Polar ultrahangos, rádiófrekvenciás géppel: 30.000 Ft
Magic Polar + Dermapen kezelés: 73.200 Ft
GISELE DELORME KEZELÉSEK - FRANCIA SZÉPÉSZETI PROTOKOLL SZERINT
Gisele Arom'Active Essential kezelés: 28.000 Ft
Gisele Delorme Aroma' Active Anti-Aging kezelés: 41.000 Ft
Gisele Méregtelenítő testnyirokmasszázs kezelés: 35.000 Ft
Gisele Energizáló Ránctalanító kezelés: 39.000 Ft
Gisele Delorme Feszesítő lifting kezelés: 36.000 Ft
Gisele Delorme Pigmentfolt kezelés: 28.000 Ft
HIFU KEZELÉSEK
HIFU arc és nyak kezelése (kozmetikus) AKCIÓ!: 156.000 Ft
HIFU arc, nyak és dekoltázs kezelése (kozmetikus) AKCIÓ!: 179.000 Ft
HIFU comb elöl vagy has vagy fenék területe AKCIÓ!: 132.000 Ft
HIFU comb hátul vagy belső comb területe AKCIÓ!: 144.000 Ft
MIKROTŰS - RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉSEK
Scarlet/Onix mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés arc ( 1 alkalom): 170.000 Ft
Scarlet/Onix mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés arc ( 3 alkalmas bérlet) 2+1 kezelés AKCIÓ: A 3. KEZELÉS INGYEN!: 370.000 Ft
Scarlet/Onix mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés arc és nyak területe ( 1 alkalom): 204.000 Ft
Scarlet/Onix mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés arc és nyak területe 2+1 kezelés AKCIÓ: A 3. KEZELÉS INGYEN!: 390.000 Ft
Scarlet/Onix mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés arc, nyak és dekoltázs területe ( 1 alkalom): 230.000 Ft
Scarlet/Onix mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés arc, nyak és dekoltázs területe 2+1 kezelés AKCIÓ: A 3. KEZELÉS INGYEN!: 400.000 Ft
Mezoterápia mikrotűs arc-haj-szemkörnyéki kezelések
Teljes arc vitaminos anti-ageing mezoterápia: 46.000 Ft
Teljes arc anti ageing mezoterápia - 3 alkalmas bérlet: 124.000 Ft
Mezoterápia szemkörnyéki kezelés (első próba alkalom): 19.000 Ft
Mezoterápia szemkörnyéki kezelés (6 alkalmas bérlet): 105.000 Ft
Mezoterápia mikrotűs hajkezelés - hajhullás ellen: 38.000 Ft
Mezoterápia mikrotűs hajkezelés - hajhullás ellen (3 alkalmas bérlet): 108.000 Ft
Mezoterápia mikrotűs hajkezelés - hajhullás ellen (3 alkalmas bérlet): 190.000 Ft
LED fiatalító arckezelések
LED fiatalító arckezelés (első próba alkalom): 20.400 Ft
LED fiatalító arckezelés - 6 alkalmas bérlet : 105.600 Ft
LED fiatalító arckezelés arctisztítással együtt: 32.400 Ft
Dermapen mikrotűs kezelések
Dermapen mikrotűs arckezelés: 46.000 Ft
Dermapen mikrotűs arckezelés (3 alkalmas bérlet): 124.000 Ft
Dermapen szemkörnyéki kezelés: 28.000 Ft
Dermapen szemkörnyéki kezelés (3 alkalmas bérlet): 79.000 Ft
AKCIÓ: 3 alkalmas Dermapen arckezelés hámlasztással együtt: 163.000 Ft
HIFU kedvezményes arc és testkezelések - kozmetikus által végzett
Arc területe: 120.000 Ft
Arc + nyak területe: 156.000 Ft
Arc + nyak + dekoltázs területe: 179.000 Ft
Comb elöl vagy has vagy fenék területe : 132.000 Ft
Hátsó comb vagy belső comb területe: 144.000 Ft
IPL rosacea és értágulat kezelés - orr és környéke: 36.000 Ft
IPL rosacea és értágulat kezelés - orr és környéke - 3 alkalmas bérlet: 99.000 Ft
IPL rosacea és értágulat kezelés - áll és orca : 49.000 Ft
Rosacea és értágulat kezelés - áll és orca 3 alkalom: 119.000 Ft
IPL rosacea kezelés 1 alkalom - orca : 50.000 Ft
IPL rosacea kezelés 3 alkalom orca - bérlet : 125.000 Ft
IPL rejuvenáció kezelés - teljes arc: 50.400 Ft
IPL rejuvenáló kezelés arcra, nyakra és dekoltázsra: 61.200 Ft
IPL rejuvenáció kezelés arc + értágulat / pigmentáció: 61.200 Ft
IPL rejuvenáció kezelés + hámlasztás + maszk - 3 alkalmas bérlet: 184.800 Ft
IPL rejuvenáló kezelés arcra, nyakra és dekoltázsra - 3 alkalmas bérlet: 166.800 Ft