Körömbenövés – Benőtt köröm kezelése

A mindennapok igazi megkeserítője a körömbenövés. Ez ugyan másoknak láthatatlan, de a számunkra minden egyes lépés a jelenlétéről tanúskodik. A lábujjak problémája népbetegségnek tekinthető, amiért több minden is felelős lehet.

 

Mi történik körömbenövéskor?

 

A probléma lényege, hogy a körömszél a körömsánc alá nő, így azt folyamatosan felgyűri maga előtt. Ennek hatására gyulladás keletkezik, ami kezdetben fájdalmas duzzanatként jelentkezik. Idővel a köröm alól gennycsordogálás figyelhető meg, ami már a gond súlyosbodását tanúsítja.

A kiváltó ok szinte mindig a beteg rossz szokásaira vezethető vissza, éppen ezért a körömbenövés megelőzéséért mi magunk tehetünk a legtöbbet.

 

Hogyan vegyük fel a harcot a körömbenövéssel szemben?

 

Hajlamosak vagyunk a láb körmeit a kézkörmökhöz hasonlóan ívesre vágni. Azonban ezzel mi magunk teremtjük meg a gyulladás lehetőségét. Ehelyett tanácsosabb inkább egyenesen hagyni, és nem lekerekíteni a széleket.

Gyakori probléma továbbá a túlságosan szűk orrú cipők viselése. Ezek összepréselik az ujjakat, és az így létrejövő mechanikus irritáció miatt segítik a körömbenövés kialakulását.

Tehát kellő odafigyeléssel megakadályozhatjuk a problémát. De mit tegyünk, ha már nagy a baj?

 

Körömágyplasztika

 

A folyamatosan kialakuló körömbenövés rendkívül kellemetlen és fájdalmas gyulladás. Ezek kezelésére tartós megoldást kínál a benőtt köröm eltávolítása.
A körömágyplasztika gyakori beavatkozás, legtöbbször a nagylábujjakon előforduló betegség kezelésére használatos. A lézeres köröm műtétet megelőző konzultációk során az eljárás minden részletéről pontos felvilágosítást adunk.
A műtét előtt javasolt az érintett lábujjak kamillás áztatása és kényelmes lábbeli választása. A benőtt köröm eltávolítása után továbbra is fontos a megfelelő cipő és papucs viselése. A szövődmények elkerülése végett pedig javasolt a kontrollvizsgálatokon is megjelenni.

Kezelést végző orvosok:

 • Dr. Kálnay Tamás
 • Dr. Sipos Péter

Árak

 • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 21500 Ft
 • Benőtt köröm lézeres kezelése:
  • Benőtt köröm lézeres körömágyplasztikája 1 oldal: 39000 Ft
  • Benőtt köröm lézeres körömágyplasztikája 2 oldal: 50000 Ft
  • Benőtt köröm lézeres körömágyplasztikája 3 oldal: 65000 Ft
  • Benőtt köröm lézeres körömágyplasztikája 4 oldal: 85000 Ft
 • Körömlevétel (1 db): 30000 Ft