“Természetes hatású, telt ajak 20 perc alatt, azonnali megbízható eredmény, rendkívül egyszerű, gyors, fájdalommentes eljárás, anélkül, hogy az ajkak elvesztenék érzékenységüket!”


 

Mely ajaktípusok formáját tudjuk ajakfeltöltéssel korrigálni?

 

  • Ha lapos, vékony az alsó-felső ajak: az lehet veleszületett sajátosság, vagy előfordulhat, hogy a száj az öregedési folyamat során, illetve a sok dohányzás miatt veszített teltségéből. Ebben az esetben az ajakfeltöltés során mind az alsó, mind a felső ajak kezelésre szorul, a beavatkozás nagyon jó eredményeket hozhat.
  • Ha a felső ajak csak vékony vonalként látható: a felső ajak veszít elsőként teltségéből, így az orr és az ajak közötti távolság megnő, ami az arcot idősebbnek mutathatja. Ebben az esetben csak a felső ajak feltöltésére van szükség.
  • Ha az alsó ajak csak vékony vonalként látható: ez a legritkább eset, ekkor csak az alsó ajak feltöltésre van szükség.
  • Ha rendezetlen (aszimmetrikus) a szájkontúr: a jobb-, illetve a bal oldali aszimmetria mind az alsó, mind a felső ajaknál nagyon eredményesen korrigálható ajakfeltöltéssel.

 

ajakfeltöltés

 

Hogyan történik az ajakfeltöltés-kezelés?

 

  • Ajakfeltöltés során az arc formáját, arányait figyelembe véve, da Vinci aranymetszésszabálya szerint töltjük be a hyaluronsavat, ami arányos és természetesen telt ajkakat varázsol.
  • Mivel az ajak környéke igen érzékeny terület, helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így a kezelés csak minimális fájdalommal jár.
  • Ezután mindössze néhány tűszúráson keresztül rugalmas, tompa végű kanüllel visszük be a töltőanyagot. A kanül használatával minimálisra tudjuk csökkenteni a bevérzés esélyét, az ödéma is sokkal kisebb. Fontos tudni, hogy az ajak nem veszíti el érzékenységét az ajakfeltöltés után! A beavatkozás mindössze 20 percet vesz igénybe.

 

Mi az a hyaluronsavas ajakfeltöltés, és miért ezt az eljárást alkalmazzuk?

 

A töltőanyag esetén két fő típust különítünk el: a felszívódó és a nem felszívódó anyagokat. A nem felszívódó anyagok egyetlen előnye, hogy nem kell őket rendszeresen újratölteni, azonban ezek az anyagok nem bomlanak le. A Körúti Orvosesztétikai Centrumban az ajakfeltöltéshez egy sokkal biztonságosabb, felszívódó anyagot, hyaluronsavat használunk. A megbízható minőségű felszívódó anyagok esetében ugyanis jelentősen kisebb a valószínűsége gyulladásos csomó (granulóma) és egyéb mellékhatások kialakulásának. Az eljárás további előnye, hogy a hyaluronsavas kezelés esetén az anyag fél–egy év múlva lebomlik, így egy következő ajakfeltöltéssel akár változtathatunk is az ajkak formáján. Kb. egy év múlva, az anyag kiürülése után az ajkak az eredeti állapotukra állnak vissza.

Az arc szépségéhez az ajkak formája, teltsége nagyban hozzájárul. Az ajakfeltöltés hyaluronsavval, vagyis az ajkak kontúrjának, teltségének kiemelése fiatalosabb megjelenést kölcsönöz, így harmonikusabbá teszi az egész arcot.

Kezelést végző orvosok: