Bőrmegújítás hámlasztással

Az újjászülető arcbőr

Bár a „hámlasztás” elsőre furcsának hangozhat, ha valaki egyszer kipróbálja a bőrmegújítást hámlasztással, egészen biztosan beleszeret. Egyrészt azért, mert a kémiai bőrmegújító hámlasztás rengeteg bőrproblémára megoldást jelenthet: segít az egyenetlen felszínű, esetleg egyenetlenül pigmentált bőr simábbá tételén, másrészt jó módszer lehet a ráncok a napfény károsodás és a pattanásos bőr ill. pattanás utáni hegek kezelésében, vagy akkor, ha csak feszesebb, simább, ragyogóbb bőrt szeretnénk egyszerűen és gyorsan. A hámlasztás igazi bőrmegújításra képes. Másfelől a hámlasztás kiváló módszer lehet azok számára, akik inkább a természetes megoldásokat kedvelik. Ráadásul, mivel a hámlasztás során megszabadítjuk a bőrt az elhalt hámsejtektől, ezért  arcápolóink hatóanyagai is sokkal nagyobb százalékban jutnak be a bőrbe, ezáltal az eredmény is kielégítőbb.

Többféle megoldás a ragyogó eredményért

Ha a hámlasztás mellett döntünk, többféle lehetőség közül választhatunk a kezelés kémiai anyagát illetően. Egyik leggyakoribb a glikolsavas hámlasztás – a gyümölcsökben természetesen előforduló glikolsav stimulálja a bőr hámlásának természetes folyamatát, így sejtmegújításra késztetve azt. Eltávolítja az elhalt bőrréteget, segíti a bőr megújulását, javítja a kollagéntermelést és még a faggyútermelést is csökkenti.
A másik legnépszerűbb módszer a szalicil savas hámlasztás, ami kiválóan megszabadíthat minket a pattanásoktól és a nem kívánatos pigmentfoltoktól, miközben simább, egyenletesebb bőrfelszínt garantál.

A TCA hámlasztás makacsabb pigmentfoltok kezelésére, felületes ráncok simítására, acnés hegek kezelésére használatos különböző koncentrációkban. Emellett tejsavas, C vitaminos stb. peelingeket is alkalmazunk az üdébb bőrért.

Ha szeretnénk fiatalosabb bőrt egyszerű és természetes módszerrel, mindenképpen próbáljuk ki a kémiai hámlasztást! A Körúti Orvosi Centrum szakemberei segítenek kiválasztani a bőrtípusunknak és igényeinknek leginkább megfelelő hámlasztásos eljárást.

Kezelést végző orvosok és kozmetikus:

  • Dr Papp Ildikó
  • Dr Bognár Péter
  • Dr Csellár Zsuzsa
  • Séra Noémi