Mellplasztika

Egy szép dekoltázs, a formás mellek minden nő álma. De sajnos kevés nőnek adatik meg, hogy a számára tökéletes mellekkel szülessen vagy azok ne veszítsenek feszességükből az idő múlásával, esetleg szülés és szoptatás után. Szerencsére van megoldás: mellimplantátummal vagy mellfelvarrással elérhető a korábbi, vagy a mindig is áhított esztétikai állapot.

mellplasztika egy gyűjtőfogalom, amely több plasztikai sebészeti eljárást foglal magába, ide tartozik többek között a mellkisebbítés, a mellfelvarrás vagy a mellnagyobbítás is és akár az utóbbi kettő kombinációja.
Hogy mikor milyen eljárásra is van szükség? Lássuk melyik beavatkozás mit takar.

 

A mellnagyobbítás

Talán a leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás, melynek során implantátumot ültetnek be az emlő térfogatának fokozására (,de lehetséges zsírleszívással kombinálva saját zsírból is a dúsítás). Ezzel az eljárással elsősorban méretet növelnek, de sokszor az asszimmteria is korrigálható.

Mellnagyobbító műtét esetén vannak különböző szempontok, amelyeket minden esetben figyelembe kell venni. Így például a műtéti metszés elhelyezkedését, az implantátum tervezett helyét, a mellimplantátum alakját, méretét és persze a plasztikai műtét rizikófaktorait.

A műtéti metszés helye lehet az alsó áthajlásban, vagy hónaljban, esetleg a mellbimbó körül. A legtöbb esetben az első megoldást javasoljuk, mert ekkor a szövődmények és a hegek kialakulása a leginkább minimalizált és egy esetleges sebgyógyulási zavar sem tud látványos lenni.

A méret és a forma tekintetében sok lehetőség van. Az egyén döntése a leginkább meghatározó, de figyelembe kell venni olyan adottságokat is, mint a páciens testének formája, testalkata, valamint az életmód és az elérendő cél. Az implantátum lehet csepp alakú, mely anatómiailag a legtermészetesebb vagy kerek. A mellimplantátum vagy a meglévő mirigyállomány vagy a mellizom alá kerülhet.

Mellplasztika 2

A műtéteket minden esetben laborvizsgálat, ultrahang, EKG vizsgálat és mellkasröntgen előzi meg. Az altatásban történő műtét körülbelül 1-2 órát vesz igénybe, mely után egy éjszakát tölt a páciens a kórházban, azután pedig távozhat. A műtétet rendszeres kontrollvizsgálatok követik minden esetben.

 

A mellfelvarrás

Bizonyos esetekben nem a mellek méretével, hanem nagyobb hangsúllyal a mellek formájával van gond, ez esetben történhet mellfelvarrás. Tipikus példa, amikor terhesség és szoptatás során megereszkedtek a mellek és azok asszimmetrikussá, formátlanná váltak. Szintén szó lehet mellfelvarrásról abban az esetben, amikor a kor előrehaladtával csökken a keblek feszessége. Mindezek mellett nagy súlyváltozás miatt is megváltozhatnak úgy a mellek, hogy mellfelvarrás legyen a megoldás.

Ebben az eljárásban a meglévő mirigyállományból történik az új forma megalkotása és párhuzamosan a megereszkedettség korrigálása. A műtét közben a sebész megszabadítja a pácienst a felesleges bőrtől és a javítja a mellbimbók helyzetét. Ha a mell mirigyállományának térfogata elegendő, akkor a mellfelvarrást nem kell implantátum behelyezésével kiegészíteni.

A mellfelvarrás során többféle technika alkalmazására van lehetőség. Az egyik a rövid függőleges bemetszést ejtő technika, ez kisebb korrekció esetén alkalmazható. A rövid heg technikával végzett verticalis mastopexia esetén csak körkörös (bimbóudvar körüli), és függőleges heget okozó metszésekkel dolgozunk.

Nagyobb mértékű korrekció esetén az úgynevezett fordított T metszést kell alkalmazni. Ez az előbbi körkörös és rövid vertikális metszés mellett egy mell alatti redőben történő extra haránt irányú bemetszést is jelent.

 

Mikor érdemes a két eljárást kombinálni?

Leggyakrabban a szoptatás után, valamint nagymértékű fogyás után figyelhető meg az a jelenség, amikor a mellek megereszkednek és ezen túl felső részükben jelentős, látványos volumenhiány alakul ki, a mirigyállomány gyakorlatilag eltűnik. Ez a mell méretétől függetlenül – kisebb és nagyobb mell esetében is – megfigyelhető.

Ilyenkor azonban a mellfelvarrás önmagában nem elégséges beavatkozás, implantátummal szükséges kiegészíteni azt az optimális végeredmény érdekében. A megereszkedett mellek kizárólag implantátum behelyezésével nem korrigálhatóak. Ennek oka, hogy ha a mirigy alá helyezzük be az implantátumot, akkor az súlya miatt csak még erősebb lógást eredményez. Abban az esetben pedig, ha izom alá helyeznénk be, akkor pedig dupla kontúr alakulhat ki, tehát az implantátum domborulata alatt helyezkedik el a megereszkedett mell.

A Melioraban plasztikai sebészeink azon dolgoznak, hogy visszanyerd magabiztosságod és önbizalmad. Válassz bátran mellplasztikai szolgáltatásaink közülkonzultációnkon pedig minden kérdésedre választ kapsz!


Orvosaink

Dr. Halmy Csaba

Dr. Halmy Csaba

Plasztikai sebész

Dr. Párkányi Adrienn

Plasztikai sebész

Áraink

KONZULTÁCIÓ ÉS KONTROLLVIZSGÁLATOK
Plasztikai sebészeti konzultáció : 34.000 Ft
Plasztikai sebészeti kontrollvizsgálat (1 hónapon belül): 21.000 Ft
SZEMHÉJPLASZTIKA
Alsó és felső szemhéj plasztika: 620.000 Ft
Alsó szemhéj plasztika: 350.000 Ft
Felső szemhéj plasztika: 350.000 Ft
FÜLPLASZTIKAI BEAVATKOZÁSOK
Fülcimpa korrekció/ 1 fül: 180.000 Ft
Fülplasztika (mindkét fül): 420.000 Ft
Intimplasztika: 460.000 Ft
Szemöldök emelés - plasztikai sebészeti beavatkozás : 260.000 Ft
Zsírfeltöltés teljes arc: 350.000 Ft
ARCEMELÉS / FACE LIFTING SILHOUETTE SOFT SZÁLAK
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 2 szál: 340.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 4 szál: 598.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 6 szál: 745.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 8 szál: 940.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 10 szál: 1.270.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 12 szál: 1.490.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 16 szál: 1.890.000 Ft
Anyajegy, képlet sebészeti eltávolítása
1 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 63.000 Ft
1 darab anyajegy, képlet sebészeti eltávolítása arcról/nyakról: 75.000 Ft
1 darab képlet eltávolítása arcról/nyakról + kontroll + 1 szövettan: 110.000 Ft
Anyajegy, képlet sebészeti eltávolítása arcról/nyakról (több db esetén) felár : 20.000 Ft
2 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a 2 szövettan ára): 107.000 Ft
3 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a 3 szövettan ára): 155.000 Ft
Szövettan /darab: 14.000 Ft
Kis lebenyplasztika és bőrátültetés (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 162.000 Ft
Nagy lebenyplasztika és bőrátültetés (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 225.000 Ft
Biopszia: 45.000 Ft
MELLPLASZTIKA - MELLKORREKCIÓ
Mellrekontsrukció utáni mellkorrekció - kézi zsírleszívással volumen növelése saját zsír visszatöltéssel : 650.000 Ft
Mellrekontsrukció utáni mellkorrekció - bodyjet zsírszívás és volumen növelése saját zsír visszatöltéssel: 950.000 Ft
Mellimplant eltávolítása, mell felvarrása és volumen visszapótlása - Bodyjet zsírszívással és zsír visszatöltésével: 1.690.000 Ft
Mellnagyobbítás Motiva implantátummal (implantátum méretétől függően): 1.350.000 Ft-tól
Mellfelvarrás és mellnagyobbítás implantátummal: 1.700.000 Ft-tól
HASPLASZTIKA: 1.560.000 Ft-tól
KARPLASZTIKA: 1.100.000 Ft-tól
BODYJET ZSÍRLESZÍVÁS AMBULÁNS - 4 régió: 650.000 Ft
BODYJET ZSÍRLESZÍVÁS ALTATÁSBAN - 4 régió: 1.040.000 FT
COMBPLASZTIKA: 1.500.000 Ft-tól