Intimplasztika

Újra itt a nyári szezon, de nem minden hölgynek indul gondtalanul. Egy kellemetlennek tűnő téma következik, melyről kevés szó esik általában, mégis sokkal több nőt érint, mint azt hinnénk: intimplasztika. Az intimplasztikát fontolgatók száma bizony nem kevés és éppen ezért fontos a téma alaposabb megismerése.

A női külső nemi szervek elváltozásainak korrekciója több esetben is megjelenhet. Alkati, korral járó vagy szülés után jelentkező elváltozások miatt felmerülhet a páciensben a változtatás lehetősége, mivel diszkomfortérzet, szorongás és a szexualitás szabad megélése nem teljes a mindennapokban.

Az intimplasztikai beavatkozások tökéletes és hosszantartó megoldásokat nyújtanak ezekre a problémákra, a panaszok műtétet követően pedig jelentősen javulnak. Az intimplasztikai beavatkozások további előnye, hogy szezontól függetlenül – tehát akár a nyári évszakban – is elvégezhetők, melyeket aztán relatív gyors felépülés követ szinte kivétel nélkül, így újra teljes életet élhetünk.

 

A plasztikai beavatkozás a vagina több részére is koncentrálódhat.

A hüvely szülést követően vagy az életkor előrehaladtával kitágulhat és veszthet rugalmasságából. Ebben az esetben a hüvely szűkítésével elérhetjük a páciens által kívánt hatást, mely nagyobb szexuális érzékenységet, ezáltal jobb minőségű szexuális életet jelenthet. Javítható továbbá az inkontinencia is és a tág hüvelyt érintő egyéb panaszok is megszűnnek a műtétet követően, például rosszul gyógyult gátmetszést is javíthatunk.

A műtét előtt és után a hatás fokozásának érdekében intimtorna javasolt, mely jelentősen hozzásegítheti az érintetteket a célok eléréséhez.

 

Hüvelyszűkítés

A hüvelyszűkítés kétféle módon is elvégezhető.

A hagyományos módszer a sebészi eljárás. Ekkor a hüvely hátsó falának izomzatát különleges varratok segítségével feszítjük meg. Ezzel egyidőben a hüvely bemenete is szűkíthető.

A probléma ezen felül akár már nem hagyományos plasztikai sebészeti módon, hanem lézerrel elvégezhető. Ez a módszer kényelmes, nem igényel altatást és jelentős vérzéssel sem jár együtt. Maga a kezelés kicsivel több mint negyedóra időtartamú és általában már két alkalom után érezhető a pozitív változás.  A lézer energiája a szövetek mélyén hat, segíti lokálisan a kollagéntermelés fokozódását és az új kollagénszintézist a hüvelyhámban, dedikáltan a problémás részeken. A hüvelyszűkítő eljárás során a kollagén rostok újrarendeződése segíti a hüvelyfal vastagságának és rugalmasságának a növelését.

A kezelés nem fájdalmas, varrással nem jár és hosszú gyógyulási idővel sem kell számolni utána. A pozitív, de szubjektív páciensvélemények mellett megállapítható a vizsgálatok során a hüvelyi pH állapotának javulása, tehát a szexuális érintkezés során a nedvesedés fokozódik és javul az örömérzet.

 

Kisajak plasztika

kisajak plasztika az intimplasztikai beavatkozások tekintetében ez a legtöbbször előforduló műtéttípus. A kisajkak méretnagyobbodása általános fájdalommal járhat (például öltözködés során), továbbá szexuális együttlét és sport alatt is okozhat kellemetlen panaszokat, de nem elhanyagolható a probléma lelki-esztétikai vonatkozása sem.

Ebben az esetben sebészi úton történik a szövetfelesleg eltávolítása. Hosszirányú, illetve harántirányú vágási módszerrel is eltüntethetők a kritikus részek. Mindkét módszernek megvan a maga előnye: egyenletesebb színátmenet, hegvonalak láthatósága. A műtét technikáját a szakorvos határozza meg, szorosan támaszkodva a páciens igényeire, elképzeléseire.

 

Nagyajak megnagyobbodás

Intimplasztika 2

A nagyajkak megnagyobbodásának oka lehet az általános kötőszöveti gyengeség, vagy akár a testsúlygyarapodás is. Zavaró pillanatokkal járhat a szexuális együttlétek során, de higiéniai szempontból is okozhat kellemetlen panaszokat, bizonyos esetekben pedig akár bőrgyógyászati panaszokkal (gomba, dermatitis) is járhat. Sok páciensnél az esztétikai gond jelenti a probléma fő forrását: a szűk ruhák viselésénél átsejlő kontúrok szégyenérzetet generálhatnak.
A nagyajkak intimplasztika műtétje során a felesleget távolítják el, ideértve a bőrt és a zsírszövetet is. A nagyajkakon túl a szeméremdomb is formálható ugyanezzel az eljárással.

A kisajak és nagyajak intimplasztikai műtétek általában helyi érzéstelenítésben történnek, de egyéni kérés szerint akár bódításban is végezhető bármelyik plasztikai műtét. Maga a folyamat körülbelül 1 órát vesz igénybe. A plasztikai műtét során az adott területen található felesleges szöveteket távolítjuk el a megfelelő technikát alkalmazva. A műtétet felszívódó varratokkal végezzük, így varratszedésre külön időpontban már nem kell megjelenni.

A gyógyulás – egyéntől függően – körülbelül 2-3 hét alatt megy végbe. A beavatkozás időpontjának meghatározásakor érdemes a ciklust is figyelembe venni: a menstruáció után közvetlenül végzett beavatkozások sebei jó eséllyel gyógyultak lesznek a következő ciklus elejére. A beavatkozást követő rövid időn belül a páciensek elhagyhatják orvoscentrumunkat.

 

Intimplasztika után

Az intimplasztikát követően nem árt néhány egyszerű szabály betartása, hogy a gyógyulás gyorsan és jól menjen végbe. Először is részesítsük előnyben a természetes szövetből készült alsóneműket, melyek jól szellőznek és maximális komfortot biztosítanak. A fertőzések elkerülése és a sebgyógyulás elősegítése érdekében nagyon fontos a sebfelület tisztán és szárazon tartásaAz illatosított intim mosakodókat kerüljük, használjunk hipoallergén, szappan- és illatmentes készítményeket a gyógyulás teljes ideje alatt. A szexuális élet és az ülőfürdő hat hétig kerülendő és a tamponhasználatot is mellőzzük ebben az időszakban.

A szükséges kontrollvizsgálatokat a plasztikai sebész egyénileg határozza meg, azok az ő előírása szerint történnek. A teljes regenerálódás – mindent figyelembe véve – nagyjából hat hetet vesz igénybe, utána újra teljes élet élhető.


Orvosaink

Dr. Halmy Csaba

Dr. Halmy Csaba

Plasztikai sebész

Dr. Párkányi Adrienn

Plasztikai sebész

Áraink
KONZULTÁCIÓ ÉS KONTROLLVIZSGÁLATOK
Plasztikai sebészeti konzultáció - Dr Halmy, Dr Pavlovics: 34.000 Ft
Plasztikai sebészeti kontrollvizsgálat (1 hónapon belül): 21.000 Ft
SZEMHÉJPLASZTIKA
Alsó és felső szemhéj plasztika: 620.000 Ft
Alsó szemhéj plasztika: 350.000 Ft
Felső szemhéj plasztika: 350.000 Ft
FÜLPLASZTIKAI BEAVATKOZÁSOK
Fülcimpa korrekció/ 1 fül: 180.000 Ft
Fülplasztika (mindkét fül): 420.000 Ft
Intimplasztika: 460.000 Ft
Szemöldök emelés - plasztikai sebészeti beavatkozás : 260.000 Ft
Zsírfeltöltés teljes arc: 350.000 Ft
ARCEMELÉS / FACE LIFTING SILHOUETTE SOFT SZÁLAK
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 2 szál: 340.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 4 szál: 598.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 6 szál: 745.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 8 szál: 940.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 10 szál: 1.270.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 12 szál: 1.490.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 16 szál: 1.890.000 Ft
Anyajegy, képlet sebészeti eltávolítása
1 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 63.000 Ft
2 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a 2 szövettan ára): 107.000 Ft
3 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a 3 szövettan ára): 155.000 Ft
Szövettan /darab: 14.000 Ft
Kis lebenyplasztika és bőrátültetés (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 162.000 Ft
Nagy lebenyplasztika és bőrátültetés (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 225.000 Ft
Biopszia: 45.000 Ft
MELLPLASZTIKA - MELLKORREKCIÓ
Mellrekontsrukció utáni mellkorrekció - volumen növelése saját zsír visszatöltéssel: 690.000 Ft
Mellrekontsrukció utáni mellkorrekció és bodyjet zsírszívás és volumen növelése saját zsír visszatöltéssel
Mellimplant eltávolítása, bodyjet zsírszívás és zsírvisszatöltés
Mellnagyobbítás Motiva implantátummal (implantátum méretétől függően): 1.350.000 Ft-tól
Mellfelvarrás és mellnagyobbítás implantátummal: 1.700.000 Ft-tól
HASPLASZTIKA: 1.560.000 Ft-tól
KARPLASZTIKA: 1.100.000 Ft-tól
BODYJET ZSÍRLESZÍVÁS AMBULÁNS - 4 régió: 650.000 Ft
BODYJET ZSÍRLESZÍVÁS ALTATÁSBAN - 4 régió: 1.040.000 FT
COMBPLASZTIKA: 1.500.000 Ft-tól
ORRPLASZTIKA: 1.100.000 Ft-tól