A seprűvénák, visszerek öregítik és elcsúfítják lábunkat, arról nem is beszélve, hogy önbizalmunkat is lelombozzák. Emiatt sokunk rejtegeti lábát, inkább nem visel szoknyát, rövid nadrágot. Napjainkban számos megoldás közül választhat, melyek igen hatékonyak az érproblémák kezelésében.

Hogyan kezelhetők a láb érproblémái?

Legtöbbször az erek nincsenek rossz állapotban, ezért sokunk szépészeti okokból kezelteti a visszereket és seprűvénákat. Míg máskor az erek állapota indokolja a kezelés szükségességét, mivel vérrögök, fekélyek, sebek kialakulásához vezethetnek.

Akármilyen okból is szeretné kezeltetni érproblémáit, a következő módszerek közül választhat:

  • Szkleroterápia: A szkleroterápia az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer a láb érproblémáinak kezelésére. Az eljárás során az orvos befecskendez egy oldatot az érbe, ami ennek hatására összehúzódik. Ez megakadályozza a véráramlást, így az ér láthatatlanná válik. A szkleroterápia altatás nélkül végezhető kezelés, mely után szinte azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez. A kívánt eredmény eléréséhez több alkalmas kezelés szükséges. A szkleroterápia mellékhatásai lehetnek a fájdalom, bőrpír, sebek, bevérzés az injekció helye körül, foltok, barna vonalak, a kezelt érben megalvadt vér kidudorodása.
  • Lézeres kezelés: A lézeres eljárás hatékonyan kezeli a 3 mm vagy annál kisebb méretű seprűvénákat. A lézerfény hatására a seprűvénák elhalványulnak, majd teljesen eltűnnek. Ez egy non-invazív eljárás, mely után azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez. A seprűvénák kb. 2-5 kezelés után tűnnek el véglegesen. A lézer forró hője miatt fájdalmat érezhet. Lehetséges mellékhatásai az átmeneti bőrpír vagy duzzanat a kezelt területen, a bőr átmeneti elszíneződése, mely 1-2 hónapig is eltarthat.
  • Endovénás lézeres kezelés: Az endovénás rádiófrekvenciás és lézeres kezelés során egy vékony csövet helyeznek a vastag visszérbe, melyen keresztül rádiófrekvenciás vagy lézeres energiát juttatnak az érbe, ami ennek hatására összehúzódik. A szkleroterápiához és a lézeres kezeléshez hasonlóan az endovénás kezelést követően azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez. A kezelés után megjelenthetnek enyhe zúzódások.
  • Érsebészeti műtét: A nagyon súlyos esetekben a visszerek sebészeti úton történő elkötésére, majd kihúzására van szükség. Ez az eljárás már altatásban történik műtéti beavatkozás keretén belül. A sebész orvos elköti az érintett ereket, lezárja, majd eltávolítja őket. Az eljárás kockázatai között szerepelhet az altatásra adott reakció, vérzés, vérrögképződés, sebfertőzés, hegesedés, idegkárosodás és a fájdalom, mely kb. 4 hétig tarthat.

Az eleinte csak esztétikai probléma kezeletlenül egészségügyivé válhat, és fájdalmat okozhat. Ne várja meg, hogy komolyabb problémája legyen. Előzze meg a műtétet!
Forduljon hozzánk bizalommal! Rendelőnkben hatékonyan kezeljük az érproblémákat szkleroterápiával és lézeres kezeléssel is.


Orvosaink

Dr. Halmy Csaba

Dr. Halmy Csaba

Plasztikai sebész
Dr.-Sipos-Peter

Dr. Sipos Péter Ph.D

Sebész - érsebész - proktológus

Áraink

ÉRSEBÉSZET
Érsebészeti konzultáció és szakorvosi vizsgálat: 39.000 Ft
Érsebészet kontrollvizsgálat (1 hónapon belül): 21.000 Ft
Sebészeti konzultáció és vizsgálat: 36.000 Ft
Sebészeti kontrollvizsgálat (1 hónapon belül): 21.000 Ft
SCLEROTERÁPIA
Scleroterápia - visszérkezelés vizsgálattal együtt: 48.000 Ft-tól
Scleroterápia további injekció beadása /fecskendő: 35.000 Ft
Anyajegy, képlet sebészeti eltávolítása
1 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 63.000 Ft
2 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a 2 szövettan ára): 107.000 Ft
3 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a 3 szövettan ára): 155.000 Ft
Szövettan /darab: 14.000 Ft
Kis lebenyplasztika és bőrátültetés (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 162.000 Ft
Nagy lebenyplasztika és bőrátültetés (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 225.000 Ft
Benőtt köröm lézeres kezelése
Benőtt köröm lézeres körömágyplasztikája 1 oldalon: 54.000 Ft
Benőtt köröm lézeres körömágyplasztikája 2 oldalon: 74.400 Ft
Benőtt köröm lézeres körömágyplasztikája 3 oldalon: 91.200 Ft
Benőtt köröm lézeres körömágyplasztikája 4 oldalon: 106.800 Ft
Körömlevétel (1 db): 43.200 Ft