Kisajak plasztika

Az intimplasztika és az ehhez kapcsolódó különféle típusú beavatkozások gondolata sokkal több hölgyet foglalkoztat, mint hinnénk. Számtalan nő tapasztal a mindennapi élethelyzetekben olyan intim jellegű panaszokat, melyek fájdalmat és frusztrációt okoznak, tehát fizikailag és érzelmileg is megterhelő helyzeteket idéznek elő. A tisztálkodás, szexuális együttlétek, öltözködés vagy sportolás közben okozott kellemetlenségek akár fájdalommal is járhatnak, de ugyanolyan terhes a kisajkak megnagyobbodásával jár megszégyenülés, önbizalomhiány és a különféle kisebbségi komplexusok kezelése is.

Az egyik legelterjedtebb intimplasztikai beavatkozások közé tartozik a kisajak plasztika, mely egyre kedveltebb plasztikai sebészeti műtét. A fizikailag nagyobb méretű kisajkak túllógnak a nagyajkakon, ez okozza a fent említett mindennapi helyzetekben tapasztalt problémákat. A fájdalmakon – például dörzsölődés – túl a pácienset esztétikailag is zavarhatják a megnövekedett kisajkak. A méretváltozáson túl zavaró lehet továbbá az esetleges asszimetria vagy a szélek erős pigmentációja is.
A kisajkak plasztikai műtéte tökéletes és hosszantartó megoldásokat nyújt a fent említett problémákra, a panaszok műtétet követően pedig szó szerint megszűnnek.

 

Mikor érdemes fontolóra venni a kisajak plasztikát?

A nagyméretű, túllógó kisajkak veleszületett eltérésként jelentkeznek a páciensek életében. A fizikai panaszok mellett ez a legtöbb esetben még inkább esztétikai problémát okozhat, mely előrehaladottabb esetekben komoly pszichés megterhelést jelent a mindennapokban és önértékelési zavarokhoz is vezethet. A beavatkozás segítségével az említett területek esztétikusabbá varázsolhatók, de az anatómiai elváltozásból adódó funkcionális panaszok is enyhülnek a műtét után.

A kisajkak a nagyajkak alulfejlettségének következtében is túllóghatnak. A kisajak sebészet révén ez a különbség is szépen ellensúlyozható és rendezhetők az arányok.

kisajak plasztika aszimmetria esetén is megoldást nyújt. A tökéletességre törekvő emberi szem számára zavaró lehet a disszonancia a két oldal közt, ebben az esetben egyoldali plasztikai korrekcióra is sor kerülhet. Ilyenkor a csak az egyik, a nagyobb méretű kisajak plasztikája történik meg, melyet harmonikusan hozzáigazítunk a másik oldalhoz a műtét során.

 

Milyen előnyökkel jár a női kisajak plasztika?

Kisajak plasztika 2

Nincs több fizikai probléma: a megnövekedett méretű kisajkak komoly funkcionális gondokat okozhatnak a mindennapok során. Az alsónemű irritálhatja, odacsípheti, a szoros nadrág dörzsölheti és akár a szexuális aktusok során is jelentkezhetnek fájdalmak. A műtét után ezek a fájdalmak és kellemetlenségek megszűnnek.

Csökkenő kisajakméret: a nagyajkakon is túlérő kisajkak vagy az alulfejlett nagyajkak miatt kilógó kisajkak a leggyakrabban előforduló problémák. A műtét során a kilógó részek eltávolítása történik meg sebészi úton, mely révén aztán tartósan csökken a kisajkak mérete.

Méret mellett a forma is alakítható: a kisajakplasztikai korrekciós műtét előnye, hogy nemcsak méretben, de formában is érhetünk el változásokat az említett területen. Ha valakinek az okozza a gondot, hogy kisajaki nem egyformák, esetleg formájukkal nem elégedett, akkor a beavatkozás révén ezen is tudunk segíteni, hiszen számos külalaki elváltozás és ehhez kapcsolódva mindenféle óhaj teljesíthető.

Rejtett műtéti heg: a beavatkozás óriási előnye, hogy a hegek teljes takarásban vannak a műtéti metszés típusától függetlenül. A nagyajkak teljesen eltakarják a majdani heget. A plasztikai műtét további nagy előnye, hogy a hegek kifejezetten ezen a területen nagyon szépen, szinte nyom nélkül gyógyulnak.

Nyáron is elvégezhető: a sebhely láthatatlansága és emiatt a sebgyógyulás zavartalansága miatt a beavatkozás nyáron is bátran elvégezhető, nem kell semmiféle szezonális időzítést szem előtt tartani a műtét időzítésekor.

Azonnali eredmény: noha a teljes gyógyulás még heteket vehet igénybe, de a végleges látvány már a műtétet követően azonnal látható: a kisajkak lógása megszűnik és a nagyajkakkal harmonikus összhatást tapasztalhatunk.

Egyszerű műtéti beavatkozás: a kisajkak korrekciója az egyszerűbb típusú műtéti beavatkozások közé tartozik. Nem jár nagymértékű megterheléssel az ambulánsan végzett műtét, a páciens a beavatkozás után rögtön hazatérhet, majd gyorsan és könnyen visszatérhet utána a napi megszokott rutinjához.

Növekvő önbizalom: a nagyméretű kisajkak komolyan önbizalomhiányt okozhatnak a pácienseknél. Ez az anatómiai sajátosság kihathat az önértékelésre, szexuális együttlétekre is, mivel az érintettek nem tartják ezt a területet kellően szépnek. A kisajakplasztikát követően megszűnik az adott probléma, a hölgyek pedig magabiztossá válhatnak az életük minden területén.

Javuló vizelettartás: a megnagyobbodott kisajkak egyéb funkcionális problémákat is okozhatnak. Ide tartozik például a vizelettartás feletti kontroll. A beavatkozás után az ezzel járó tünetek is mérséklődnek, javulnak.

 

Vizsgálat és konzultáció

A műtétet egy plasztikai sebészeti konzultáció előzi meg. A konzultáció során az orvos és a páciens megbeszélik a reálisan várható eredményeket. Szó esik ezeken túl a műtéthez szükséges laboratóriumi és egyéb vizsgálatokról, a műtéti érzéstelenítés lehetőségeiről, az esetleges komplikációkról és szövődményekről, az otthoni utókezelés menetéről, a gyógyulás fázisairól, tehát mindarról, ami a beavatkozással együtt jár a nulladik pillanattól a végeredményig. A páciens természetesen ezen alkalom során felteheti minden felmerülő kérdését – kifejezetten érdemes is erre az alkalomra akár egy előre összeírt kérdéssorral készülni, hogy minél felkészültebben távozhassunk a konzultációról.

 

Felkészülés az intimplasztika műtétre

A műtétet vagy helyi érzéstelenítéssel (Lidocain injekció), vagy bizonyos esetekben altatásban végezzük. Amennyiben a beavatkozás altatásban történik, akkor az operációt megelőző napon éjfélig lehet ételt és italt fogyasztani, utána már nem, mivel az altatás kizárólag teljesen éhgyomorra végezhető el.

A rendszeresen szedett orvosságok a szokott időben és dózisban kerüljenek bevételre – a reggel szedett gyógyszerekkel kapcsolatban pedig a beavatkozást végző szakorvossal történt előzetes egyeztetés alapján történjen az aznapi menetrend. Amennyiben van olyan gyógyszere, amelyet napközben is szednie kell, azt mindenképpen hozza magával a műtét helyszínére.
Váltás fehérnemű (bugyi) és intimbetét mindenképp legyen kéznél, hogy a műtét után minden a lehető leggördülékenyebben menjen.

 

Hogyan történik a műtét?

Magát a beavatkozást ambuláns módon végezzük, tehát helyi érzéstelenítésben történik vagy rövid altatásban, mely összesen körülbelül egy órát vesz igénybe. Amennyiben az utóbbi módszer szerint dolgozunk, akkor számolni kell a hosszabb, megnövekedett ellátási idővel, hiszen az altatás miatt pár órás vagy egy éjszakás megfigyelés szükséges a beavatkozás után az esetleges mellékhatások elkerülésének érdekében.
Ez a műtét a kevésbé komplikált beavatkozások közé tartozik, melyet kétféleképpen lehetséges kivitelezni:

  1. A szaknyelv szerinti „sarló-vágás” technikával a kisajkak kilógó részei kerülnek eltávolításra, egy íves vágással, ahogyan a neve is jelzi sarló alakban. Ezután a keletkezett sebszéleket műtéti varrattal zárjuk.
  2. Az ékmetszés a kisajakplasztika másik típusa. Amikor ezt a verziót alkalmazzuk, akkor egyenesen, ék alakban történik a túllógó kisajkak kimetszése a bejelölés után. Szintén műtéti varrattal történik a sebzárás.

Vannak olyan esetek, amikor nemcsak a kisajkak mérete okoz problémát, hanem a csikót borító csuklya is befolyással van ennek a területnek az érzékenységére. A kisajkak méretének csökkentése és a csikló csuklyájának eltávolítására egyazon alkalommal, egyszerre is sor kerülhet igény esetén.

A sebvarrást felszívódó varratokkal készítjük, így külön varratszedésre már nem szükséges a páciensnek megjelennie.

 

Mik a lehetséges kockázatok a kisajak plasztikai műtétek kapcsán?

Mint minden műtéti beavatkozásnak, természetesen a kisajak plasztikának is vannak bizonyos szövődményes lehetőségei, kockázatai. Noha az eljárás során nagyon ritka ezek kialakulásának esélye, mégis érdemes erről szót ejteni.

A kisajakplasztika helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végzett ambuláns műtéti beavatkozás. Szövődmény lehet ez esetben az érzéstelenítésnél / altatásnál használt anyaggal szembeni túlérzékenység reakció, melyek viszont megfelelő beavatkozás keretein belül kiválóan kezelhetők, orvosolhatók. A kezelt területen felléphet továbbá utóvérzés vagy fertőzés – így az otthoni, megfelelő módon és az orvos által javasolt fertőtlenítési módszerek alkalmazása kiemelt fontosságú. A plasztikai műtét következtében gyulladás is kialakulhat az operált területen, mely antibiotikummal vagy hüvelykúppal kezelhető és gyógyítható.
Némely esetekben kisebb hematóma vagy a seb szétnyílása is előfordulhat, melyek szintén a jól kezelhető következmények közé tartoznak.

A gyógyulás – egyéntől függően – körülbelül 2-3 hét alatt megy végbe. A beavatkozás időpontjának meghatározásakor érdemes a ciklust is figyelembe venni: a menstruáció után közvetlenül végzett beavatkozások sebei jó eséllyel gyógyultak lesznek a következő ciklus elejére. A beavatkozást követő rövid időn belül a páciensek elhagyhatják orvoscentrumunkat.

 

Teendők a műtét után

A műtét után bizonyos szabályok betartása különösen fontos ahhoz, hogy aztán a legjobb végeredményt érjük el.

Közvetlenül a műtét után nem gyakori, hogy nagyobb mértékű és volumenű fájdalmat tapasztaljon a páciens, ennek esélye elég csekély. Az esetek legnagyobb hányadában kisebb mértékű fájdalom érzékelhető a kezelt területen, illetve ezen felül enyhébb duzzanattal kell általánosságban számolni. Hagyományos fájdalomcsillapítókkal – ibuprofen, diklofenák, stb. – ezek a panaszok jól mérsékelhetők.

Fokozhatjuk a komfortunkat, ha előnyben részesítjük a természetes szövetből készült alsóneműket, melyek jól szellőznek és maximális kényelmet biztosítanak. Az első napokban javasoljuk az intimbetétek használatát, hogy az esetleges sebnedvek ne okozzanak diszkomfortérzetet. A fertőzések elkerülése és a sebgyógyulás elősegítése érdekében nagyon fontos a sebfelület tisztán és szárazon tartása és az izzadás elkerülése. Az illatosított intim mosakodókat kerüljük, használjunk helyettük hipoallergén, szappan- és illatmentes készítményeket a gyógyulás teljes ideje alatt a nemi területeken.

A műtéti területet a beavatkozás másnapján már érheti víz. A következő egy hónapban azonban ülőfürdő, áztatás és hosszabb idejű fürdőzés nem javasolt, szorítkozzunk a maximum 5 perc hosszúságú, gyors zuhanyokra.

 

Visszatérés a mindennapokba

A női kisajakplasztikai műtét után akár már másnap is folytathatók a mindennapos tevékenységeink, abban az esetben, ha azok nem okoznak kellemetlenséget. Gondolunk itt például – foglalkozástól függően – a munkába való visszaállásra, illetve ehhez kapcsolódva a nem megterhelő, megszokott életvitelünk elemeire és hétköznapi aktivitásaira.

Vannak bizonyos tevékenységek, amelyekkel kapcsolatban viszont várakozás javasolt. A kisajkakon keletkezett seb miatt tartózkodni kell a szexuális élettől, nagyjából egy hónapig – és persze a sebgyógyulás függvényében – mindenképp. Törölközni csak óvatosan, nem dörzsölve, hanem nyomkodva szabad, továbbá biciklizni, tangát, tampont, vattát, papírzsebkendőt használni tilos, WC-papírt pedig kellő óvatossággal.
Az intim területek kímélése és az izzadás kerülése szintén kiemelten fontos szempont. Emiatt a nagyobb terheléssel járó sportok és fizikai aktivitás, a szaunázás legalább 4-6 héten keresztül ellenjavallt.

A szükséges kontrollvizsgálatokat a plasztikai sebész egyénileg határozza meg, azok az ő előírása szerint történnek. A teljes regenerálódás – mindent figyelembe véve – nagyjából hat hetet vesz igénybe, utána újra teljes élet élhető boldogabb, magabiztosabb és megújult önmagunk társaságában.


Orvosaink

Dr. Halmy Csaba

Dr. Halmy Csaba

Plasztikai sebész

Dr. Párkányi Adrienn

Plasztikai sebész

Áraink

KONZULTÁCIÓ ÉS KONTROLLVIZSGÁLATOK
Plasztikai sebészeti konzultáció : 34.000 Ft
Plasztikai sebészeti kontrollvizsgálat (1 hónapon belül): 21.000 Ft
Angol nyelvű lelet: 25.000 Ft
SZEMHÉJPLASZTIKA
Alsó és felső szemhéj plasztika: 620.000 Ft
Alsó szemhéj plasztika: 350.000 Ft
Felső szemhéj plasztika: 350.000 Ft
FÜLPLASZTIKAI BEAVATKOZÁSOK
Fülcimpa korrekció/ 1 fül: 180.000 Ft
Fülplasztika (mindkét fül): 420.000 Ft
Intimplasztika: 460.000 Ft
Szemöldök emelés - plasztikai sebészeti beavatkozás : 260.000 Ft
Zsírfeltöltés teljes arc: 350.000 Ft
ARCEMELÉS / FACE LIFTING SILHOUETTE SOFT SZÁLAK
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 2 szál: 340.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 4 szál: 598.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 6 szál: 745.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 8 szál: 940.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 10 szál: 1.270.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 12 szál: 1.490.000 Ft
Silhouette Soft arcemelő felszívódó szálak - 16 szál: 1.890.000 Ft
Anyajegy, képlet sebészeti eltávolítása
1 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 63.000 Ft
1 darab anyajegy, képlet sebészeti eltávolítása arcról/nyakról: 75.000 Ft
1 darab képlet eltávolítása arcról/nyakról + kontroll + 1 szövettan: 110.000 Ft
Anyajegy, képlet sebészeti eltávolítása arcról/nyakról (több db esetén) felár : 20.000 Ft
2 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a 2 szövettan ára): 107.000 Ft
3 darab anyajegy, képlet (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a 3 szövettan ára): 155.000 Ft
Szövettan /darab: 14.000 Ft
Kis lebenyplasztika és bőrátültetés (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 162.000 Ft
Nagy lebenyplasztika és bőrátültetés (a végső árhoz még hozzáadódik a kontroll és a szövettan ára): 225.000 Ft
Biopszia: 45.000 Ft
MELLPLASZTIKA - MELLKORREKCIÓ
Mellrekontsrukció utáni mellkorrekció - kézi zsírleszívással volumen növelése saját zsír visszatöltéssel : 650.000 Ft
Mellrekontsrukció utáni mellkorrekció - bodyjet zsírszívás és volumen növelése saját zsír visszatöltéssel: 950.000 Ft
Mellimplant eltávolítása, mell felvarrása és volumen visszapótlása - Bodyjet zsírszívással és zsír visszatöltésével: 1.690.000 Ft
Mellnagyobbítás Motiva implantátummal (implantátum méretétől függően): 1.350.000 Ft-tól
Mellfelvarrás és mellnagyobbítás implantátummal: 1.700.000 Ft-tól
HASPLASZTIKA: 1.560.000 Ft-tól
KARPLASZTIKA: 1.100.000 Ft-tól
BODYJET ZSÍRLESZÍVÁS AMBULÁNS - 4 régió: 650.000 Ft
BODYJET ZSÍRLESZÍVÁS ALTATÁSBAN - 4 régió: 1.040.000 FT
COMBPLASZTIKA: 1.500.000 Ft-tól