„Gyors, hatékony és percek alatt elvégezhető beavatkozás a visszeresség ellen”


Mi az a visszérragasztás?

 

Egy fájdalommentes visszérkezelő beavatkozás, melynél csak egy apró szúrásra van szükség, hogy a ragasztót tartalmazó katétert felvezessük az érbe. A ragasztó anyaga egy  ismert, bevált szer a gyógyászatban, ez a cianoakrilát, amelynek használata biztonságos, ezt több klinikai vizsgálatban is igazolták. A nehézséget az adta, hogy egy olyan anyagot kellett alkotni, amely hatékony, de felvezethető katéteren. A vér hatására polimerizálódó ragasztó csak akkor hat, amikor valamilyen folyadékkal, esetünkben vérrel érintkezik. A ragasztó kötés után is rugalmas marad, nem érezhető vagy tapintható a bőr alatt és egy idő után magától lebomlik. A véna helyén egy vékony, nem tapintható köteg, heg marad.

 

 

Miért hatásos?

 

 

A beavatkozás nagy előnye, hogy nem jár semmilyen külső impulzussal, amely esetleg bőr- vagy idegkárosodást okozhat. Nincs szükség a kezelt szakasz teljes hosszának érzéstelenítésére, sőt a beavatkozás után a kompressziós harisnya viselésére sincs szükség. Nincs felépülési időszak, a hatás azonnali. Több klinikai vizsgálat is megerősíti a módszer hatékonyságát és biztonságosságát.

 

 

Milyen mellékhatásokkal járhat?

 

 

A módszer egyetlen szövődménye lehet egy gyulladásos reakció, amelynek oka lehet a ragasztó anyagával szembeni érzékenység. Szerencsére ebben az esetben is különösebb szövődmény nélkül múlik el a gyulladás, ám ezekben az esetekben érdemes lehet kompressziós harisnyát viselni ,valamint antihisztamin hatású gyógyszert szedni egy rövid ideig. A beavatkozáshoz előtte szükség van a kezelni kívánt végtag ultrahang vizsgálatára a vénák lefutásának, elégtelenségének ellenőrzésére. A kezelés steril körülmények között zajlik, helyi érzéstelenítésben, egy kanült vezetünk ahhoz a ponthoz közel, ahol a felületes véna beömlik a mély vénába. A ragasztót a vénába juttatjuk, majd a combot összenyomjuk a véna felett, hogy az érfalakat a ragasztó összetapassza. A katéter szakaszos visszahúzásával ezt a folyamatot ismételjük. A sikeres kezeléshez nincs más beavatkozásra szükség. Az elégtelen véna zárásával általában annyira csökken a felületes vénás rendszerben a nyomás, hogy a nagyobb oldalágak is maguktól elzáródnak.

 

Kezelést végző orvos:

 

További információkért, illetve árajánlatért keressen minket e-mailben vagy telefonon!