Az IPL vagy Nd:Yag eljárás során láthatatlanná tesszük a sérült ereket.

A seprűvéna kezelés a seprűvénák, visszértágulatok megjelenésével a lábszár gyakori keringési zavarait orvosolja. Nőknél gyakoribbak az elsősorban a lábakon megjelenő vastagabb kékes, gyakran dudoros visszértágulatok, illetve az elágazódó, pókhoz, vagy seprűhöz hasonló lilásvörös, vagy mély bordó seprűvénák. Kialakulásukat a terhesség, a fogamzásgátlók használata, a sok állással, járással járó munka és a túlsúly is elősegíti. A csoportosan megjelenő, kitágult erek esztétikailag is zavaróak, de égő érzést, fájdalmat, feszülést is okozhatnak. Ezek a károsodott erek funkciójukat nem tudják megfelelően teljesíteni, spontán gyógyulásuk nem várható. Veszélytelen lézerkezeléssel távolítjuk el lábszáráról a zavaró seprűvénákat és egyéb tágult visszereket.

Felületes vékony erek kezelésére az IPL fényét használjuk, a mélyebben fekvő vékony ereket a Nd:YAG lézer fényével kezeljük. A visszér kezelése során a lézer fénye szelektíven az érfalon belül keringő vér hemoglobinjában nyelődik el, és felmelegíti azt. A felmelegedés hatására a kezelt érfal összetapad, majd felszívódik. A lézer fénye a bőr felsőbb rétegein úgy képes áthatolni, hogy azokat nem károsítja, így a visszér és seprűvéna eltávolítása nagy biztonsággal, mellékhatás nélkül végezhető.

Teendők a kezelés előtt
Az optimális eredmény elérése és mellékhatások elkerülése érdekében a visszér, illetve seprűvéna eltávolítását megelőző 4 hétben és a teljes kúra folyamán kerülendő a közvetlen napsugárzást, szoláriumozást, a barnító krémek és folyadékok használatát. Amennyiben a kezelni kívánt bőrfelszínt közvetlen napsugárzás éri, széles spektrumú, legalább 30-as faktorszámú fényvédőt kell használni.

Hány kezelés szükséges?
A visszér és seprűvéna megszűnéséhez személyenként, esetenként eltérően 2-6 kezelésre van általában szükség. Egy kezelés 15-30 percig tart.

Visszérkezelés utáni bőrápolás
A visszér és seprűvéna kezelése után nem szabad dörzsölni, vakardni a kezelt területet. Amíg a bőrelszíneződések láthatóak, nem ajánlott úszni. Az elszíneződött területet naponta kétszer be kell kenni antibakteriális kenőccsel. A bőr hámlása esetén nem szabad borotválni az adott területet, lecsipkedni a hámló bőrdarabkákat. A teendő a bőr hidratálása: az elhalt darabkák spontán lehullanak. Amennyiben nincs hámlás, a bőr már sminkelhető. Bármilyen fertőzés gyanújának felmerülése esetén (kivörösödés, fokozott érzékenység, gennyesedés), azonnal konzultálni szükséges szakorvossal.

A kezelést végz szakorvos:
Dr. Kálnay Tamás

[wp-svg-icons icon=”keyboard” wrap=”i”] Online bejelentkezés
[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”] Visszahívás kérése


Áraink (javasolt kezelések száma 4, az ár 1 alkalomra vonatkozik):
• 1-200 impulzus 30000 Ft
• 201-400 impulzus 50000 Ft
• 401-600 impulzus 67000 Ft
• 601-1000 impulzus 80000 Ft