A felső- és az alsó szemhéj plasztikája végezhető együtt és külön-külön is.

A szemkörnyék az a része arcunknak, amely a legtöbb figyelmet kapja az emberi interakciók során. A szemhéjplasztikával ezt a területet vesszük célba. Itt jelentkeznek először az öregedés jelei, ezért megfelelő ápolása, illetve fiatalon tartása különösen fontos. Az idő múlásával a szemkörnyék bőre tovább vékonyodik, a kötőszövet meglazul, ez azt eredményezi, hogy a szemhéj bőre megnyúlik, ráncossá válik, és megereszkedik, ami sokszor nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem a látásban is zavaró lehet. Ezek a problémák könnyedén megoldhatók a legkisebb plasztikai beavatkozásnak minősülő – ám az egyik legnagyobb eredménnyel járó – szemhéjplasztikával.

Szemhej plasztika Budapest és szemöldökplasztika

A szemöldök- és a szemhéjplasztika nem jelent nagy fizikális megterhelést a páciensnek, mégis látványos, szembetűnő a változás, évekkel fiatalabb hatást érhetünk el. A megfelelő beavatkozás kiválasztásához konzultáció szükséges a sebész szakorvossal azért, hogy megállapítsa, hogy a szemhéjból kell-e eltávolítani egy kisebb bőrrészt, vagy elegendő lehet a szemöldök megemelése is. A műtétek egyik esetben sem vesznek igénybe 1-1,5 óránál több időt, és általában helyi érzéstelenítésben (igény esetén altatásban is) végezhetők. A műtétek eredménye kor- és bőrtípusfüggő, de számos egyéb tényező is befolyásolhatja a végeredményt.

Felső szemhéjplasztika

  • A legkisebb plasztikai beavatkozás,
  • a szem nagyobbnak látszik, a szemkörnyék fiatalabbnak,
  • látványos eredmény.

A műtét során a felső szemhéjból bőrkimetszéssel eltávolítják a felesleges bőrszövetet, ennek eredményeképp a megmaradt bőr feszessé válik. A kimetszendő bőr mennyiségét a páciens és az orvos közösen döntik el a műtétet megelőző konzultáción. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, teljesen fájdalommentes, és mindössze kb. egy órát vesz igénybe.

Alsó szemhéjplasztika

  • Látványos szemkörnyék-fiatalítás,
  • hosszan tartó eredmény.

Az alsó szemhéjplasztika során csak nagyobb redő, ránc vagy a szemek alatti táskák megjelenése miatt megnyúlt bőrredő eltávolítása javasolt. Ez esetben a helyi érzéstelenítést követően a szempillasor tövében ejtenek metszést a bőrön, hogy a felesleges bőrt kivágják az esztétikus végeredmény érdekében. Amennyiben szükséges, a zsírsérv okozta „táskák”, a felesleges zsírszövet eltávolítására is sor kerül. Így a szemkörnyék garantáltan évekkel fiatalosabb lesz, és a beavatkozás hatására az öregedési folyamat is lelassul.

Az operáció után a varratot vékony ragasztócsíkokkal fedik be, a varratszedés általában a műtét utáni 5. napon lehetséges. Számítani kell rá, hogy a 2 hétig a szemkörnyéken duzzanat és elszíneződés keletkezik. Amennyiben ennek mértéke már kellemetlenséget okoz, napszemüveggel egyszerűen el lehet rejteni, valamint a varratszedés után néhány nappal már sminkelhető is a terület. Fontos az orvos utasításainak betartása, kerülendő a nehezebb súlyok emelése, az erős fizikai megterhelés, lehajlás, minimum 2 hétig a testedzés ellenjavallt, 2 hétig ajánlott sötét napszemüveg viselése.

Kezelést végző orvosok: