Combplasztika

Segítségével visszaállítható a comb bőrének és kötőszövetének feszessége. Combplasztikára abban az esetben kerül sor, amikor a jelentős súlyingadozások vagy a megereszkedett, laza kötőszövet miatt az öregedési folyamat következtében a comb bőre megereszkedik. Sajnos a lógó bőrtől még rendszeres testedzéssel és célzott tornával sem lehet megszabadulni, mert a gyakorlatok az izmokat feszesítik nem a meglazult bőrszövetet és kötőszövetet. Combplasztikával viszont hatékonyan és egyszerűen megoldható ez a probléma.

A combplasztika során eltávolítjuk a külső és belső comb meglazult bőrfeleslegét az esetlegesen ott felhalmozódott zsírszövettel együtt. Ennek eredményeképpen a comb újra a testalkathoz arányos, szép, feszes tónusú lesz, mely fiatalosabb megjelenést biztosít.

A műtét menete
A beavatkozás előtti orvosi konzultáción plasztikai sebészünk felméri a probléma súlyosságát, tájékoztat a lehetséges műtéti módokról és az általuk elérhető eredményről. A konzultáció során az elvárásoknak és egyéni adottságoknak megfelelően kerül kiválasztásra a legcélravezetőbb műtéti technika. A combplasztikát laborvizsgálatok előzik meg, 40 éves kor felett az altatásban végzett műtéthez mellkasröntgenre is szükség van. A beavatkozás altatásban történik és általában 2-3 órát vesz igénybe. A műtét során, ha szükséges eltávolítjuk a felesleges zsírszövetet, majd a meglazult bőrszövet kerül kimetszésre. A combplasztikánál kevésbé látható helyen, a comb belső oldalán vagy a combhajlatban végezzük a vágást, ami itt látható, vékony hegvonalat eredményez, de ez az idő múlásával egyre halványodik.

A combplasztika után azonnal kompressziós ruhát adunk, amit 4-6 hétig kell viselni. A bőr alá egy vékony szívócsövet helyeznek, ami elvezeti a képződő váladékot – ezt 1-2 nap elteltével kiveszik. A műtét után általában 1-2 éjszakát kell a klinikán tölteni. Kontroll vizsgálat egy hét múlva történik, majd a varratok eltávolítását két, ill. három hét múlva végezzük. Irodai munkába kb. 2 hét múlva lehet visszatérni, a sportolástól pedig 8 héten át tartózkodni kell. Ezután fokozatosan vissza lehet térni a mindennapi életvitelhez és a mozgáshoz is.

Fontos!
• Az orvos utasításainak pontos betartása.
• Figyelni az egészséges életmódra és a rendszeres mozgásra, hogy a súlyingadozás következtében elkerülhető legyen a további korrekciós műtét.
• Ajánlott a hegkezelés, a beavatkozás után a heget kb. 1 évig óvni kell az erős napfénytől, szoláriumtól.

Milyen kockázatokkal jár a beavatkozás?
Mint minden műtéti beavatkozásnak, a combplasztikának is lehetnek szövődményei, de ritkán fordulnak elő. Ilyenek például a sebgyógyulás során fellépő gyulladás, fertőzés, utóvérzés. A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk részletes tájékoztatást ad a beavatkozásról, kockázatairól.

Online bejelentkezés szakorvoshoz 
Visszahívás kérése

Árak

  • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 12000 Ft
  • Comb plasztika: 600000 Ft-tól