Combplasztika

„Segítségével visszaállítható a comb bőrének és kötőszövetének feszessége.”


Mikor ajánlott a combplasztika?

Combplasztikára abban az esetben kerül sor, amikor a jelentős súlyingadozások vagy a megereszkedett, laza kötőszövet miatt az öregedési folyamat következtében a comb bőre megereszkedik. Sajnos a lógó bőrtől még rendszeres testedzéssel és célzott tornával sem lehet megszabadulni, mert a gyakorlatok az izmokat feszesítik, nem a meglazult bőrszövetet és kötőszövetet. Combplasztikával viszont hatékonyan és egyszerűen megoldható ez a probléma.

A combplasztika során eltávolítjuk a külső és belső comb meglazult bőrfeleslegét az esetlegesen ott felhalmozódott zsírszövettel együtt. Ennek eredményeképpen a comb újra a testalkathoz arányos, szép, feszes tónusú lesz, ami fiatalosabb megjelenést biztosít.

A műtét menete

A beavatkozás előtti orvosi konzultáción plasztikai sebészünk felméri a probléma súlyosságát, tájékoztat a lehetséges műtéti módokról és az elérhető eredményekről. A konzultáció során az elvárásoknak és az egyéni adottságoknak megfelelően kerül kiválasztásra a legcélravezetőbb műtéti technika. A combplasztikát laborvizsgálatok előzik meg, 40 éves kor felett az altatásban végzett műtéthez mellkasröntgenre is szükség van. A beavatkozás altatásban történik, és általában 2-3 órát vesz igénybe. A műtét során, ha szükséges, eltávolítjuk a felesleges zsírszövetet, majd a meglazult bőrszövet kerül kimetszésre. A combplasztikánál kevésbé látható helyen, a comb belső oldalán vagy a combhajlatban végezzük a vágást, ami itt látható, vékony hegvonalat eredményez, de ez az idő múlásával egyre halványodik.

A műtétet követő időszak

A combplasztika után azonnal kompressziós ruhát adunk, amelyet 4–6 hétig kell viselni. A bőr alá egy vékony szívócsövet helyeznek, amely elvezeti a képződő váladékot – ezt 1-2 nap elteltével kiveszik. A műtét után általában 1 éjszakát kell a klinikán tölteni. Kontrollvizsgálat egy hét múlva történik, majd a varratok eltávolítását 2, illetve 3 hét múlva végezzük. Irodai munkába kb. 2 hét múlva lehet visszatérni, a sportolástól pedig 8 héten át tartózkodni kell. Ezután fokozatosan vissza lehet térni a mindennapi életvitelhez és a mozgáshoz is.

Kezelést végző orvosok:

Tanácsadó asszisztens:
Annamária Kovács
+36 30 179 7972
Hívjon bizalommal!

Árak

  • Minden szakrendelés kontroll vizsgálata (1 hónapon belül): 15000 Ft
  • Plasztikai sebészeti konzultáció: 20000 Ft (egy hónapon belül megvalósuló altatásos beavatkozás esetén a konzultációs díjat levonjuk a végösszegből)
  • Sebészeti konzultáció: 20000 Ft
  • Sebészeti konzultáció Dr. Pavlovics Gáborral: 20000 Ft
  • Combplasztika: 850000 Ft-tól