Arcplasztika

Az arcplasztika célja a fiatalabb vonások visszaállítása

Az idő múlásával bőre természetes kollagéntermelése csökken. Az arccsont, az állcsont, a homlokcsont fokozatosan kisebbé válik a csont felszívódása miatt. A zsírszövet is elfogy, illetve átrendeződik az arcán. Ennek következtében arca megereszkedik, megjelennek a ráncok, valamint a szem alatti árkok.

Az arcplasztikával ezeket a változásokat hatékonyan tudjuk korrigálni. Célunk nem az arc átalakítása, hanem a fiatalítás, a korábbi arcvonások rekonstruálása. A beavatkozás hatására akár 5–10 évet is könnyedén letagadhatsz.

Az arcplasztikai beavatkozást megelőző konzultációra érdemes elvinni egy fiatalkori fényképet is, ami jó alapot szolgáltat a megfelelő végeredmény eléréséhez. A beavatkozás során formálhatjuk az arc középső és alsó részét, a nyak, a toka területét, vagy egyszerre több területet is. Az előzetes konzultáció során a plasztikai sebész javaslata és az egyedi igények alapján dől el, hogy hogyan és mely területek korrekciójára lesz szükség.

A kisebb mértékű beavatkozást helyi érzéstelenítésben is végezhetjük, de az arcplasztika általában altatásban történik.

Arcplasztika – Többféle eljárással

Kétféle plasztikai sebészeti eljárást végzünk, emellett az arc fiatalon tartására számos esztétikai kezeléssel állunk rendelkezésére.

  1. Arcfeltöltés saját zsírral
  2. Mini arcplasztika

A kezelés célja: A beavatkozás az Ön arcának alsó részét, a nyaka és az álla bőrét feszesíti, emeli meg. A mini arcplasztikát akkor végezzük, ha a bőr megereszkedése kisebb mértékű. A leggyakoribb arcplasztikai beavatkozás.

A kezelés menete: A hajas fejbőr és a fül vonalában ejtünk metszéseket, majd a megnyúlt, petyhüdt, felesleges bőrt eltávolítjuk. A középarc fiatalos vonásait, teltségét saját zsír feltöltésével állítjuk vissza, akár egyazon beavatkozás keretén belül.

Lehetséges mellékhatások, szövődmények

Az arcplasztikai kezelések során, ahogy azt a számértékek mutatják, ritka a komplikáció: az esetek 1–5%-ában lehet bőrelhalás, de ez spontán gyógyul. A visszamaradó heg legtöbbször takart helyen van, a hajvonalban vagy a fül mögött. 1–3%-ban az arcideg ágainak átmeneti működési zavara következhet be, ennél sokkal ritkább a maradandó károsodás. Maga a helyi érzéstelenítés is okozhat néhány óráig tartó, átmeneti működési zavarokat.

Kezelést végző orvosok:

Tanácsadó asszisztens:
Annamária Kovács
+36 30 179 7972
Hívjon bizalommal!

Árak

  • Minden szakrendelés kontroll vizsgálata (1 hónapon belül): 15000 Ft
  • Plasztikai sebészeti konzultáció: 19000 Ft (egy hónapon belül megvalósuló altatásos beavatkozás esetén a konzultációs díjat levonjuk a végösszegből)
  • Sebészeti konzultáció: 19000 Ft
  • Sebészeti konzultáció Dr. Pavlovics Gáborral: 20000 Ft
  • Arcplasztika: 580000 Ft-tól