Arcplasztika

Az arcplasztika célja a fiatalabb vonásaink visszaállítása. Az idő múlásával bőrünk természetes kollagéntermelése csökken; az arccsont, állcsont, homlokcsont fokozatosan kisebbé válik a csont felszívódása miatt; és a zsírszövet is elfogy, illetve átrendeződik az arcunkon. Ennek következtében arcunk megereszkedik, megjelennek a ráncok, a szem alatti árkok. Az öregedés jelei fáradtabb megjelenést kölcsönöznek arcunknak.

Az arcplasztikával ezeket a változásokat hatékonyan korrigáljuk. Célunk nem az arc átalakítása, hanem a fiatalítás, a korábbi arcvonások rekonstruálása. A beavatkozás hatására akár 5-10 év is letagadható.

A beavatkozást megelőző konzultációra érdemes elvinni egy fiatalkori fényképet, ami jó alapot szolgáltat a megfelelő végeredmény eléréséhez. A beavatkozás során formálhatjuk az arc középső, alsó részét, a nyak, toka területét, vagy egyszerre több területet is. Az arcplasztika egyéb plasztikai beavatkozásokkal is kombinálható pl.: az arcközép megereszkedése zsírátültetéssel is korrigálható.

Az előzetes konzultáció során a plasztikai sebész javaslata és az egyedi igények alapján dől el, hogy hogyan és mely területek korrekciójára lesz szükség. A kisebb mértékű beavatkozást helyi érzéstelenítésben is végezhetjük, de az arcplasztika általában altatásban történik. A műtét 1-2 órát vesz igénybe.

Milyen típusai vannak az arcplasztikának?
Mini arcplasztika vagy MACSlift
A leggyakoribb arcplasztikai beavatkozás. Mini arcplasztikát akkor végezzük, ha a bőr megereszkedése mérsékelt, kisebb mértékű, főként az arc alsó-középső részén és a nyaki területen látványos. A mini arcplasztika vagy MACSlift egy kevésbé invazív beavatkozás, csak minimális hegekkel jár. A vágás szinte láthatatlan, a fül mögött fut. A beavatkozás az arc alsó részét, a nyak és az áll bőrét feszesíti, emeli meg. A forradalmian új technikának köszönhetően nagyon egyszerű és épp ezért népszerű beavatkozás, mely során megmarad az arcod karaktere, az alsó részén megereszkedett bőr pedig újra feszessé, fiatalosabbá válik. A középarc fiatalos vonásait, teltségét saját zsír feltöltéssel állítjuk vissza, akár egyazon beavatkozás keretén belül.

• Kiterjesztett arcplasztika
A kiterjesztett arcplasztikát nagyon ritkán, szinte egyáltalán nem végzünk már. Csak az arcszövetek jelentős megereszkedésekor indokolt. Ekkor egy hosszú metszést ejtünk a halántéktól indulva a fül mögötti területig, érintve a fül előtti részt is. A bőrt hátra, felfelé húzzuk, a bőrfelesleget eltávolítjuk. Ez a beavatkozás nagyobb heget hagy maga után, mint a mini arcplasztika és az eredménye sem mindig természetes hatású. A középső arc résztermészetes hatású megemelése saját zsír feltöltéssel oldható meg.

• Arcfeltöltés saját zsírral
Amennyiben az arcbőr megereszkedése mérsékelt, saját zsír feltöltéssel szépen visszaállítható az eredeti arcforma. A saját zsír a legtermészetesebb feltöltő anyag, ami tartósan megmarad a szervezetben, visszaadja a bőr rugalmasságát. További előnye, hogy őssejteket tartalmaz és a bőr is megfiatalodik felette. A Körúti OrvosEsztétikai Centrumban a saját zsírátültetéshez a legkorszerűbb, kíméletes zsírleszívó technikát alkalmazzuk, melynek köszönhetően az átültetett zsírsejtek hosszú távon életképesek maradnak. Itt olvashatsz róla bővebben.

A beavatkozás után a megfelelő gyógyulás érdekében kb. 1 hétig rugalmas kötést kell viselni az áll alatt. Felléphet fájdalom, mely 2-3 nap alatt elmúlik. Közben fájdalomcsillapító szedése időnként szükséges. 1-2 hétig duzzanat, feszülés érzés és véraláfutások jelenthetnek meg.
A beavatkozás után 10-14 nappal már megszűnnek a plasztika látható jelei. Javasolt a plasztikát követő 1 hónapban  a fizikai aktivitást, napsugárzást kerülni.

Online bejelentkezés szakorvoshoz 
Visszahívás kérése

Árak

  • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 12000 Ft
  • Arcplasztika: 580000 Ft-tól